Aktualności

Opowieści z Głębi Miasta

  • 03-12-2019
Niezwykła historia o tym jak praca oscarowego artysty z Australii trafiła na etykietę innowacyjnego piwa z Bieszczad i co z tego wynikło.

Restauracja Garden: dania zdrowe jak ryba

  • 02-12-2019
Tak w pełnej krasie prezentują się nowe dania, które od dzisiaj wzbogacają menu Restauracja Garden. Co ważne istotnym elementem każdej z nich jest jeden z gatunków ryb słodkowodnych: jesiotr, tołpyga i karp pozyskanych z Gospodarstwa Rybackiego sygnowanego marką Smolin Fish z Rudy Różanieckiej (gm. Lubaczów).

„Boska” gęsina w Przemyślu

  • 08-11-2019
W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau.

Kresowa Osada z gęsiną

  • 07-11-2019
Przez dwa dni odbywać się będzie Święto Gęsiny w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Tego jeszcze nie było - gęsina w proziaku

  • 06-11-2019
Restauracja Habana Sports BBQ w Rzeszowie proponuje mocne połączenie tradycji świętomarcińskiej czyli gęsię z naszym podkarpackim dziedzictwem kulinarnym czyli proziakiem. A wszystko to wymyślił szefa kuchni Marcina (zbieżność imion nieprzypadkowa).

Szynk Rzeszowski: wieczór pieśni patriotycznych

  • 05-11-2019
Właściciele Restobaru Szynk Rzeszowski w Rzeszowie zapraszają wszystkich zainteresowanych w niedzielę, 10 listopada br., od godz. 19.30 na niezwykłe wydarzenie kulturalne. Wstęp bezpłatny.

Smolin Fish – rybna jakość sama w sobie

  • 04-11-2019
Gospodarstwo rybackie Zarządu Dóbr Smolin gospodaruje na 220 ha stawów w Rudzie Różanieckiej (Lubaczowskie). Od połowy października br. uruchomiło nowy punkt sprzedaży - w postaci fishtrucka - w Galerii Millenium Hall w Rzeszowie, zlokalizowany w przeszklonym łączniku obok bazarku z warzywami.

Gęsina na św. Marcina w Bosko

  • 03-11-2019
Maciej Łabuński, szef kuchni i właściciel Restauracji BOSKO w Przemyślu zaprasza w najbliższy weekend (8-10 listopada br.). Wydarzeniu towarzyszyć będą dania z najlepszej jakości gęsiną, doskonałe polskie wina i niepowtarzalny klimat.

Restauracja Folk: świętowanie przy stole

  • 02-11-2019
Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie (Rynek 20-23) zapraszają w dniach 04-17 listopada br. - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na wyśmienite dania z gęsiny.

Po prostu proziaki

  • 02-11-2019
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat. Mają różne nazwy: proziołki, prosioki, sodziaki, placki na sodzie, a nawet łosuchy (Ulanów), a le efekt końcowy ich przygotowań jest zawsze ten sam.
1  «««  14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION