Aktualności

Smolin Fish – rybna jakość sama w sobie

  • 04-11-2019
Gospodarstwo rybackie Zarządu Dóbr Smolin gospodaruje na 220 ha stawów w Rudzie Różanieckiej (Lubaczowskie). Od połowy października br. uruchomiło nowy punkt sprzedaży - w postaci fishtrucka - w Galerii Millenium Hall w Rzeszowie, zlokalizowany w przeszklonym łączniku obok bazarku z warzywami.

Gęsina na św. Marcina w Bosko

  • 03-11-2019
Maciej Łabuński, szef kuchni i właściciel Restauracji BOSKO w Przemyślu zaprasza w najbliższy weekend (8-10 listopada br.). Wydarzeniu towarzyszyć będą dania z najlepszej jakości gęsiną, doskonałe polskie wina i niepowtarzalny klimat.

Restauracja Folk: świętowanie przy stole

  • 02-11-2019
Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie (Rynek 20-23) zapraszają w dniach 04-17 listopada br. - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na wyśmienite dania z gęsiny.

Po prostu proziaki

  • 02-11-2019
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat. Mają różne nazwy: proziołki, prosioki, sodziaki, placki na sodzie, a nawet łosuchy (Ulanów), a le efekt końcowy ich przygotowań jest zawsze ten sam.

Kuchnia najwyższych lotów w zasięgu ręki

  • 31-10-2019
Zamek Dubiecko k. Przemyśla to miejsce wyjątkowe, w którym teraźniejszość przenika się z przeszłością, a jeśli dobrze się wsłuchać to w starych, zamkowych murach słychać jeszcze echo dawnych głosów, śmiechu i staropolskiego ucztowania…

W „setce” najlepszych

  • 27-10-2019
Restauracja The Garden Grille & Bar Rzeszów – członek Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki - w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1) ma powody do dumy. Kolejny rok z rzędu jej management my zaszczyt poinformować, że znalazła się ona w gronie 100 najlepszych restauracji w Polsce!

#KochajJedzenie - w Rzeszowie możesz też

  • 20-10-2019
Do 31 października br. (czwartek) trwa jesienna edycja festiwalu kulinarnego Restaurant Week Polska. W kraju bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji - blisko 400 w 15 regionach.

Dumni z „medalowych” pierogów

  • 18-10-2019
Podczas targów NATURA FOOD & beECO 2019 w Łodzi rodzinne przedsiębiorstwo Ekopierożek AR Szelc z Krosna – członek Klastra Podkarpackie Smaki - została niezwykle wyróżnione. Ich ekologiczne pierogi z mięsem zdobyły ZŁOTY MEDAL w kategorii „Produkt ekologiczny”.

Sklep Podkarpackie Smaki na Expo-Łódź

  • 17-10-2019
Od jutra trwa największa impreza związana z żywnością organiczną w Polsce - Natura Food & beECO w Łodzi. Pośród wypełnionych towarem hal szukajcie również stoiska Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, animatora Klastra Podkarpackie Smaki.

Niezwykle buraczki zasmażane

  • 15-10-2019
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” z Kolbuszowej specjalizuje się w produkcji szerokiej gamy sałatek, dżemów, powideł, marmolad, przetworów z pieczarek, papryk, ogórków oraz wielu innych ze świeżych warzyw i owoców.
1  «««  14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION