Aktualności

ManufakturaFest - II Oktoberfest przed nami

  • 18-09-2019
Browar Manufaktura zaprasza na 16-dniowe wydarzenie, którego nieustannym bohaterem będzie PIWO. Codziennie - od soboty 21 września br. do niedzieli 6 października br. – przez kolejne dni będzie można wypić kufelki pełne złocistego trunku.

Wino i Talerzyki: już dwa lata działania

  • 17-09-2019
Z tej okazji Restauracja Wino i Talerzyki w Krośnie przy ul. Kazimierza Wielkiego 2 – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - zaprasza na uroczystą kolację degustacyjną z winem, którą poprowadzi sommelier Daniel Aniołowski.

Gościniec Rzeszów: danie na jesienną aurę

  • 16-09-2019
Gdzie tak pięknie wysmażoną karkówkę dostaniecie w Rzeszowie? Karczma Gościniec – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - usytuowana jest w centrum handlowo-przemysłowym miasta.

II miejsce dla Boguchwały

  • 15-09-2019
Jurorzy Pierwszego Ogólnopolskiego Konkursu „Master Baker 2019 - BAKEPOL” w Krakowie wysoko ocenili umiejętności piekarskie Aleksandry Kozło z Piekarni Radosna Twórczość w Boguchwale, członka Klastra Podkarpackie Smaki.

Co to jest Syndrom Czarnego Psa?

  • 10-09-2019
W wielu mitach, legendach, wierzeniach ludowych psy maści czarnej były symbolem katastrof, śmierci, tajemnic i innych katastrof. Ten przesąd trwa do dziś i dobrze jest znany pracownikom azylów i schronisk dla zwierząt. Syndrom Czarnego Psa oznacza, że psy z ciemniejszą sierścią nie są chętnie adoptowane.

Mamy powody do dumy

  • 09-09-2019
Jury Pierwszego Ogólnopolskiego Konkursu „Master Baker 2019 - BAKEPOL” przekazało informacje o zakończeniu eliminacji konkursu i zwycięzcach w kategoriach „Piekarz – AMATOR” i „Piekarz – ZAWODOWIEC”.

Burgerowy weekend w Stolarni

  • 06-09-2019
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to nieduży ale ze smakiem urządzony lokal na parterze kamienicy (ul. Słowackiego 8), naprzeciwko ratusza staromiejskiego.

W Krynicy po prostu podkarpackie proziaki

  • 05-09-2019
30 lat temu prawie wszyscy w regionie go znali, ale nie można go było nigdzie kupić. Od kilku lat z sukcesem zdobywa podkarpacką gastronomię. Teraz można już go znaleźć w wielu miejscach, w co najmniej kilkunastu restauracjach w Podkarpackiem honorowym daniem karty menu jest… proziak.

Wojenna historia, z kulinarną wkładką

  • 04-09-2019
Organizowany w 80 . rocznicę wybuchu II wojny światowej „Tryniecki weekend z historią” – w dniach 6-7 września br. - to próba odtworzenia wydarzeń historycznych na terenie zabytkowej strażnicy kolejowej usytuowanej w pobliżu mostu na rzece Wisłok.

Gastronomia rzeszowska dla Bohaterów roku 1939

  • 03-09-2019
Ta trwająca jeszcze do piątku, 6 września br. akcja o charakterze patriotyczno-społecznym „Rzeszów dla Bohaterów '39” została zorganizowana przez Stowarzyszenie „Pod Skrzydłem Anioła” wraz z 16 restauracjami, cukierniami i kawiarniami w Rzeszowie i jego okolicy.
1  «««  17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25  »»»  285
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION