KALENDARZ IMPREZ

Sobota, 21 Lipca 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Turystyka kulinarna

Smaki Szwajcarii

Kulinarna marszruta po kraju pozwala odkryć Szwajcarię jako kraj wina i różnorodnej kuchni w słynnych restauracjach i prostych lokalach z regionalnymi daniami. Układ kantonów podzielił kuchnię szwajcarska na odrębne strefy smakowe.

Tajemnice Tokaju

Przez cztery dni grupa podkarpackich przedsiębiorców, związanych z tradycyjną żywnością, przemierzała region Tokaj. Głównym celem wyprawy było podpatrywanie pomysłów na promocję oraz dystrybucję regionalnych produktów.

Lwów pełen kulinarnych tajemnic

Wspaniały, wiekowy Lwów. Z czym nam się kojarzy to miasto? Kresowiakom z Semper fidelis i Cmentarzem Łyczakowskim, przewodnikom turystycznym z zabytkowym Rynkiem i katedrą Ormiańską, wielbicielom muzyki poważnej ze elitarną sceną operową.

Szlakami serów Francji

W tym kraju istnieje tyle serów, ile dni w roku - powiedział kiedyś generał Charles de Gaulle. Tak naprawdę w 22 regionach Francji powstaje ponad 500 gatunków serów z mleka owczego, koziego i krowiego.

Alpejskie specjały

Szwajcaria mimo, że nie posiada szczególnie charakterystycznej kuchni, zaskakuje bogactwem i różnorodnością potraw i wyrobów. Dlaczego? Bo nigdzie indziej w Europie nie odkryjesz na tak małym terytorium, tak wielu elementów kultur

Produkt podkarpacki lokalny bardzo

Szampania jest znana w świecie z pewnego swojego musującego produktu, który należy pić schłodzony. Wybrańcy rosyjskiej arystokracji, którym po bandyckiej rewolucji bolszewickiej udało się przedostać do Francji, wprowadzili ten napój na wyżyny napojów alko
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION