Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 03-09-2021
Szlak liczy obecnie 44 obiekty. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, stolniki czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

XIV edycja Festiwalu Podkarpackie Smaki za nami...

  • 02-06-2022
Była to już XIV edycja tego wydarzenia, które jest podkarpackim świętem żywności wysokiej jakości.

Festiwal Podkarpackie Smaki

  • 28-04-2022
"XIV Festiwal Podkarpackich Smaków w Górnie" 29 maja - stadion sportowy w Górnie.

Spotkanie z przedstawicielami KOWR.

  • 21-03-2022
Celem spotkania było wsparcie produktów i producentów żywności ekologicznej, tradycyjnej, regionalnej oraz produktów wysokiej jakości.

Chleb Domowy

  • 02-03-2022
Zanim przystąpimy do pieczenia chleba, przygotowujemy zaczyn: drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie i mieszamy z mąką.

Chrust, faworki

  • 01-03-2022
Chrust inaczej faworki, to idealna alternatywa dla pączków w Tłusty Czwartek.

Targi Ekogala 2021

  • 29-11-2021
11-12 grudnia w G2A ARENA Targi EKOGALA

Targi Ekogala 2021

  • 25-11-2021
Dnia 11-12 odbędą się międzynarodowe targi żywności i produktów wysokiej jakości organizowane przez Samorząd Województwa Podkarpackiego.

Ogórki kiszone z Zagrody Handzlowianka

  • 19-10-2021
Ogórki kiszone z Zagrody Handzlowianka Podgórskie okolice Handzlówki charakteryzują się specyficznym klimatem, mającym wpływ na niepowtarzalne walory smakowe uprawianych ogórków, które znajdziemy praktycznie w co drugim ogródku. Podobnie jak uprawy czosnku, kopru i chrzanu.

Polska Ekologia na finale Górskich Samochodowych Mistrzostw Polski.

  • 20-09-2021
Polska Ekologia na finale Górskich Samochodowych Mistrzostw Polski prowadziło degustacje potraw z wieprzowiny.

Kiełbasa pradziadzia z Dukli

  • 16-09-2021
to wędlina zaskakująca kolorem i aromatem, której receptura pochodzi aż z 1896 roku!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  284
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION