Aktualności

Tego jeszcze nie było - gęsina w proziaku

  • 06-11-2019

Restauracja Habana Sports BBQ w Rzeszowie proponuje mocne połączenie tradycji świętomarcińskiej czyli gęsię z naszym podkarpackim dziedzictwem kulinarnym czyli proziakiem. A wszystko to wymyślił szefa kuchni Marcina (zbieżność imion nieprzypadkowa).

Tak właśnie powstał GĘŚ BURGER - kawałki długo pieczonej gęsi w sosie śliwkowym aromatyzowanym jałowcem podane w tradycyjnym podkarpackim proziaku z dodatkiem sałaty, pieczonego buraka i kiszonego ogórka. W zestawie gęś burger podany jest z kopytkami smażonymi w maśle szałwiowym i sałatka z czerwonej kapusty. Cena zestawu 30 zł, a będzie on dostępny w dniach 8-11 listopada br. Natomiast sam Gęś Burger z dodatkami do wyboru w restauracji Habana Sport's Bar-B-Q (ul. 3 Maja 7) zagości aż do końca listopada br.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION