KALENDARZ IMPREZ

Środa, 25 Listopada 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Aktualności

Gęsina na św. Marcina w Bosko

  • 03-11-2019
Maciej Łabuński, szef kuchni i właściciel Restauracji BOSKO w Przemyślu zaprasza w najbliższy weekend (8-10 listopada br.). Wydarzeniu towarzyszyć będą dania z najlepszej jakości gęsiną, doskonałe polskie wina i niepowtarzalny klimat.

Restauracja Folk: świętowanie przy stole

  • 02-11-2019
Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie (Rynek 20-23) zapraszają w dniach 04-17 listopada br. - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na wyśmienite dania z gęsiny.

Po prostu proziaki

  • 02-11-2019
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat. Mają różne nazwy: proziołki, prosioki, sodziaki, placki na sodzie, a nawet łosuchy (Ulanów), a le efekt końcowy ich przygotowań jest zawsze ten sam.

Kuchnia najwyższych lotów w zasięgu ręki

  • 31-10-2019
Zamek Dubiecko k. Przemyśla to miejsce wyjątkowe, w którym teraźniejszość przenika się z przeszłością, a jeśli dobrze się wsłuchać to w starych, zamkowych murach słychać jeszcze echo dawnych głosów, śmiechu i staropolskiego ucztowania…

W „setce” najlepszych

  • 27-10-2019
Restauracja The Garden Grille & Bar Rzeszów – członek Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki - w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1) ma powody do dumy. Kolejny rok z rzędu jej management my zaszczyt poinformować, że znalazła się ona w gronie 100 najlepszych restauracji w Polsce!

#KochajJedzenie - w Rzeszowie możesz też

  • 20-10-2019
Do 31 października br. (czwartek) trwa jesienna edycja festiwalu kulinarnego Restaurant Week Polska. W kraju bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji - blisko 400 w 15 regionach.

Dumni z „medalowych” pierogów

  • 18-10-2019
Podczas targów NATURA FOOD & beECO 2019 w Łodzi rodzinne przedsiębiorstwo Ekopierożek AR Szelc z Krosna – członek Klastra Podkarpackie Smaki - została niezwykle wyróżnione. Ich ekologiczne pierogi z mięsem zdobyły ZŁOTY MEDAL w kategorii „Produkt ekologiczny”.

Sklep Podkarpackie Smaki na Expo-Łódź

  • 17-10-2019
Od jutra trwa największa impreza związana z żywnością organiczną w Polsce - Natura Food & beECO w Łodzi. Pośród wypełnionych towarem hal szukajcie również stoiska Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, animatora Klastra Podkarpackie Smaki.

Niezwykle buraczki zasmażane

  • 15-10-2019
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” z Kolbuszowej specjalizuje się w produkcji szerokiej gamy sałatek, dżemów, powideł, marmolad, przetworów z pieczarek, papryk, ogórków oraz wielu innych ze świeżych warzyw i owoców.

Festiwal Szarlotki – do zobaczenia za rok

  • 14-10-2019
W niedzielę,13 października br. w Siedlisko Janczar dokonano ważnego wyboru. 4-osobowa komisja jurorska uznała za najlepszą szarlotkę przygotowaną przez Monikę Marut, która tym samym została Podkarpackim Mistrzem Szarlotki 2019.
1  «««  10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18  »»»  281
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION