Aktualności

„Boska” gęsina w Przemyślu

  • 08-11-2019
W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau.

Kresowa Osada z gęsiną

  • 07-11-2019
Przez dwa dni odbywać się będzie Święto Gęsiny w Kresowej Osadzie w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Tego jeszcze nie było - gęsina w proziaku

  • 06-11-2019
Restauracja Habana Sports BBQ w Rzeszowie proponuje mocne połączenie tradycji świętomarcińskiej czyli gęsię z naszym podkarpackim dziedzictwem kulinarnym czyli proziakiem. A wszystko to wymyślił szefa kuchni Marcina (zbieżność imion nieprzypadkowa).

Szynk Rzeszowski: wieczór pieśni patriotycznych

  • 05-11-2019
Właściciele Restobaru Szynk Rzeszowski w Rzeszowie zapraszają wszystkich zainteresowanych w niedzielę, 10 listopada br., od godz. 19.30 na niezwykłe wydarzenie kulturalne. Wstęp bezpłatny.

Smolin Fish – rybna jakość sama w sobie

  • 04-11-2019
Gospodarstwo rybackie Zarządu Dóbr Smolin gospodaruje na 220 ha stawów w Rudzie Różanieckiej (Lubaczowskie). Od połowy października br. uruchomiło nowy punkt sprzedaży - w postaci fishtrucka - w Galerii Millenium Hall w Rzeszowie, zlokalizowany w przeszklonym łączniku obok bazarku z warzywami.

Gęsina na św. Marcina w Bosko

  • 03-11-2019
Maciej Łabuński, szef kuchni i właściciel Restauracji BOSKO w Przemyślu zaprasza w najbliższy weekend (8-10 listopada br.). Wydarzeniu towarzyszyć będą dania z najlepszej jakości gęsiną, doskonałe polskie wina i niepowtarzalny klimat.

Restauracja Folk: świętowanie przy stole

  • 02-11-2019
Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie (Rynek 20-23) zapraszają w dniach 04-17 listopada br. - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na wyśmienite dania z gęsiny.

Po prostu proziaki

  • 02-11-2019
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat. Mają różne nazwy: proziołki, prosioki, sodziaki, placki na sodzie, a nawet łosuchy (Ulanów), a le efekt końcowy ich przygotowań jest zawsze ten sam.

Kuchnia najwyższych lotów w zasięgu ręki

  • 31-10-2019
Zamek Dubiecko k. Przemyśla to miejsce wyjątkowe, w którym teraźniejszość przenika się z przeszłością, a jeśli dobrze się wsłuchać to w starych, zamkowych murach słychać jeszcze echo dawnych głosów, śmiechu i staropolskiego ucztowania…

W „setce” najlepszych

  • 27-10-2019
Restauracja The Garden Grille & Bar Rzeszów – członek Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki - w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1) ma powody do dumy. Kolejny rok z rzędu jej management my zaszczyt poinformować, że znalazła się ona w gronie 100 najlepszych restauracji w Polsce!
1  «««  10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18  »»»  282
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION