Aktualności

Gościniec Rzeszów: schabowy na telefon

  • 25-03-2020
Kuchnia Karczmy Gościniec w Rzeszowie – mimo wprowadzonych obostrzeń prawnych dla branży gastronomicznej związanych z pandemią - otwarta jest każdego dnia w godz. 11.00-17.00. Gdy znudzi się Wam już przywożona na dowóz pizza albo burgery zamówcie u nich prawdziwego schabowego. Nie będzie zawiedzeni jego smakiem.

Pasztet w stylu eko w e-sklepie Podkarpackie Smaki

  • 23-03-2020
To jeden z produktów linii ekologicznej Zakładu Mięsnego Smak-Górno w Górnie. To klasyczna konserwa mięsno-podrobowo, wieprzowa, sterylizowana.

Stara dobra receptura, jak za dawnych czasów

  • 20-03-2020
W czasach trudnych chętnie sięgamy po dobre, sprawdzone metody działania. Jednym z nich jest kupowanie na zapas sprawdzonych i – zawsze – wybornych produktów, które nakarmią, dużo nie kosztują, a przede wszystkim… poprawią nastrój. Mowa o kiełbasiance z Górna, która w e-sklepie Podkarpackie Smaki sprzedaje się wyjątkowo.

Ciasteczka z Baszpolu w e-sklepie Podkarpackie Smaki

  • 19-03-2020
W polskiej tradycji żywieniowej podstawą jest pieczywo, a szczególnie chleb tradycyjny, na zakwasie. Leś Adam Bała, szef spółki Baszpol i piekarni w Grzegorzówce koło Dylągówki, jako jeden z pierwszych w regionie zaczął wprowadzać do wyrobów mąkę orkiszową. Od lat jest on jej wielkim entuzjastą i admiratorem produkcji z ziarna orkiszowego.

Smacznze podkarpackie żurki

  • 18-03-2020
Firma RAVIX Barbary i Pawła Dygdoń z Dębicy - członek Klastra Podkarpackie Smaki - od czterech lat produkuje naturalne zupy bez konserwantów: żurek, barszcz biały i czerwony w szklanych butelkach.

Wacławówka zaprasza po dania na wynos

  • 17-03-2020
Karczma Wacławówka w Rzeszowie informuje, że wszystkie dania i potrawy kuchnia przygotuje na bieżąco.

Tropem dobrego chleba

  • 16-03-2020
Rodzinna piekarnia Elżbieta Nawłoka „HELVA” w Rzeszowie ze względu na sytuację zmieniła godzin otwarcia sklepu firmowego przy ul. Reformacka 5. Nowe godziny od poniedziałku do piątku działania to 7.00-15.00, natomiast sobota i niedziela 7.00-13.00. Proszą również o nie przekraczanie ilości 5 osób w kolejce w sklepie.

Masarnia, jedyna tego rodzaju

  • 15-03-2020
Masarnia „U Schabinskiej wędliny regionalne” to jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny, jedyny w Podkarpackiem, kontynuujący tradycje i receptury jasielskiej firmy „Jasan” z lat 50. XX wieku. Zakład produkcyjny zlokalizowany jest we wsi Zimna Woda położonej w odległości 4 km od Jasła, na terenie nieuprzemysłowionym.

W Nowej Dębie noga z gazu

  • 11-03-2020
I bynajmniej nie chodzi o nowe fotoradary czy kontrolowany odcinek przejazdu. Po prostu jeżeli tylko jesteś na trasie Warszaw-Rzeszów i czujesz głód (nawet lekki) to koniecznie się w Nowej Dębie zatrzymaj. Jeśli nie jadłeś jeszcze w Karczma Jorgula (ul. Bieszczadzka 2b), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to nie trać okazji, aby posmakować czegoś, co na długo zostanie w Twojej – kulinarnej – pamięci.

Karczma Wacławówka: miejsce kulinarnych spełnień

  • 10-03-2020
Jest takie danie, które uznawane jest za jedno z najbardziej popularnych potraw w narodowej kuchni polskiej. Tradycją sięga XIX wieku, było wymienione w książkach kucharskich Lucyny Ćwierczakiewiczowej. I bez problemu można stwierdzić, że to danie Polacy cenią szczególnie.
1  «««  10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18  »»»  284
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION