KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 23 Stycznia 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Aktualności

Restauracja Folk: świętowanie przy stole

  • 02-11-2019

Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie zapraszają w dniach 04-17 listopada br. - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na wyśmienite dania z gęsiny.

 

Już od poniedziałku, 4 listopada br., przez pełne dwa tygodnie na stołach Restauracji Folk w Rzeszowie (Rynek 20-23) zagości znakomita gęsina „na św. Marcina”. Szef i Mistrz Kuchni Janusz Pyra przygotował specjalne menu, które oparte jest na wyjątkowej jakości gęsinie. Na przystawkę ciepłą proponuje pasztet z gęsi na pszennej grzance z cebulą duszoną z rodzynkami (25 zł). Danie główne to konfitowany  gęsi filet, chutney z jabłek i pomarańczy, puree z pasternaku, sos cassis (czarna porzeczka), buraki graten i palone ziemniaki (80 zł). Deser bez gęsiny – polecane jest brownie z burakiem, piklowaną dynią w korzennej marynacie i z niezwykle esencjonalnym śliwkowym coulis (20 zł). Przy wyborze całego zestawu (można dania zamawiać także pojedynczo) cena 100 zł.

 

Rezerwacja stolików tel.: +48 17 250 00 12

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION