Aktualności

Restauracja Folk: świętowanie przy stole

  • 02-11-2019

Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie zapraszają w dniach 04-17 listopada br. - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na wyśmienite dania z gęsiny.

 

Już od poniedziałku, 4 listopada br., przez pełne dwa tygodnie na stołach Restauracji Folk w Rzeszowie (Rynek 20-23) zagości znakomita gęsina „na św. Marcina”. Szef i Mistrz Kuchni Janusz Pyra przygotował specjalne menu, które oparte jest na wyjątkowej jakości gęsinie. Na przystawkę ciepłą proponuje pasztet z gęsi na pszennej grzance z cebulą duszoną z rodzynkami (25 zł). Danie główne to konfitowany  gęsi filet, chutney z jabłek i pomarańczy, puree z pasternaku, sos cassis (czarna porzeczka), buraki graten i palone ziemniaki (80 zł). Deser bez gęsiny – polecane jest brownie z burakiem, piklowaną dynią w korzennej marynacie i z niezwykle esencjonalnym śliwkowym coulis (20 zł). Przy wyborze całego zestawu (można dania zamawiać także pojedynczo) cena 100 zł.

 

Rezerwacja stolików tel.: +48 17 250 00 12

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION