KALENDARZ IMPREZ

Sobota, 21 Lipca 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 20-07-2018
Szlak liczy 50 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Smaki Regionów w Wierzawicach

  • 20-07-2018
Wierzawice k. Leżajska zapraszają w niedzielę, 22 lipca br. na XVIII edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Wśród głównych organizatorów wydarzenia jest Masarnia Osip z Wierzawic, członek Klastra Podkarpackie Smaki.

Pstrągi najlepiej smakują w... Pstrągowej

  • 20-07-2018
W Karczmie Siedliska Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, korzysta się jedynie z produktów od lokalnych dostawców. Podawane tu pstrągi pochodzą z okolicznych stawów i serwowane są na trzy sposoby.

Bicie rekordu Guinnessa

  • 20-07-2018
12. edycja Podkarpackiego Dnia Wędliniarza w Radomyślu Wielkim - sobota, 21 lipca br. - to święto promujące tradycyjne wyroby wędliniarskie wytwarzane m.in. na ternie gminy, która jest prawdziwym zagłębiem masarskim.

Sochaczki w Pruchniku

  • 20-07-2018
W niedzielę, 22 lipca br., odbędzie się XVI Jarmark Sztuki Ludowej „Pruchnickie Sochaczki”. Na targowisku w Pruchniku od godz. 13.00 będzie można zapoznać się pracą twórców ludowych, których zawody należą już do rzadkości.

Chwalmy się tym co nasze

  • 19-07-2018
Dbając o kulinarną kulturę naszego regionu, Restauracja BOSKO w Przemyślu zaprasza wszystkich do współtworzenia wyjątkowego wydarzenia jakim jest „Przemyśl - Smak Derenia”.

Taberna z kuchnią Pogórza Dynowskiego

  • 18-07-2018
Taberna pod Sosnami w Centrum Turystyki i Rekreacji WSIiZ w Kielnarowej (tylko 14 km od Rzeszowa) w menu stawia przede wszystkim na tradycyjną, regionalną kuchnię, która nigdzie nie smakuje tak, jak w klimatycznym wnętrzu drewnianej karczmy.

Podkarpackie Smaki w sieci, i już nie tylko

  • 17-07-2018
Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - ma już za sobą blisko półtora roku istnienia. Jego klienci cenią komfort i wygodę, pod ręką mają kilkaset produktów spożywczych tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych wytworzonych w Podkarpackiem, które w większości powstają w rodzinnych firmach.

Browar Manufaktura Rzeszów z nowym menu

  • 16-07-2018
Na styku ulicy Słowackiego i Dymnickiego w Rzeszowie znajdziecie wielowymiarowy browar restauracyjny, tętniący życiem nie tylko w weekend – certyfikowany obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Smacznie i gościnnie

  • 15-07-2018
To jeden z wpisów gości odwiedzających Karczmę Zajazd Pastewnik w Przeworsku, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Drewniaczek sprzed prawie 300 lat

  • 14-07-2018
Gospoda Pod Białą Górą działa od lat w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który postawiono tuż przy wejściu do Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  249
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION