KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 24 Stycznia 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 23-01-2019
Szlak liczy 45 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Pierogi z długą tradycją

  • 22-01-2019
„Pierożek” AR Szelc Sp. J. w Krośnie to rodzinna firma założona w 1995 r. przez Marię Szelc - energiczną kobietę, która postanowiła podzielić się z innymi swoimi rodzinnymi przepisami na domowe dania. Ich receptura oraz sposób produkcji od początku do końca bazują na starych, sprawdzonych przepisach jej mamy. I niezmiennie od lat wyroby oferowane przez firmę wykonywane są ręcznie na każdym etapie produkcji.

Podkarpackie Smaki w sieci, i już nie tylko

  • 21-01-2019
Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - ma już za sobą dwa lata istnienia. Jego klienci cenią komfort i wygodę, pod ręką mają kilkaset produktów spożywczych tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych wytworzonych w Podkarpackiem, które w większości powstają w rodzinnych firmach.

Dukielskie specjały „made in Jasiołka”

  • 20-01-2019
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwszym skojarzeniem są nieduże masarnie. Do takich należy Zakład Mięsny „Jasiołka” w Dukli, w którym wyroby przygotowane są zgodnie ze starymi recepturami - niektóre mają nawet 150 lat.

Fuczki w 5 minut

  • 15-01-2019
Podkarpackie fuczki to szybkie i proste w wykonaniu placki z kiszoną kapustą. Przekonała się o tym skutecznie Magdalena Grzegorczyk, właścicielka kulinarnego kanału na Youtube Skutecznie.Tv.

Takich pierogów ze świecą szukać

  • 14-01-2019
W Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów szef kuchni Arkadiusz Pączka do końca stycznia br. zaprasza na pierogi o wyjątkowych, wręcz unikalnych, smakach: buraczane, jajeczne i orzechowe.

Procentowe podsumowanie roku

  • 12-01-2019
Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23) podsumowuje piwnie 2018 rok. Ich piwowarzy uwarzyli w tym czasie ponad 200 warek, co daje ponad 100 tysięcy litrów piwa.

Będą piec chleby i proziaki

  • 11-01-2019
Rok 2019 w Karczmie Młyn w Ustrzykach Dolnych (ul. Fabryczna 12), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, będzie rokiem nowych możliwości.

Burgera obłożyli proziakiem

  • 10-01-2019
W gronie „fanatyków” proziaków Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, znajduje się już od lat.

Podkarpackie Smaki w Kuchni Renaty

  • 09-01-2019
Podkarpacki Challenge w wykonaniu vlogerki Renaty Marony z Zabierzowa, która oprócz tworzenia prawdziwej, domowej kuchni według przepisów robionych z sercem i pasją ma w swojej historii również uczestnictwo w drugiej edycji „Hell's Kitchen - Piekielnej Kuchni”.

ProziakoBurger ze Stolarni

  • 08-01-2019
Pierwszy post tegoroczny Restauracji Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  258
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION