KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 15 Listopada 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 13-11-2018
Szlak liczy 50 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, klepak czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

Mamy zwycięzców

  • 12-11-2018
W ogłoszonym 9 listopada br. Konkursie Zamek Dubiecko, w którym nagrodą była unikalna książka kucharska / album pt. „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” mamy parę zwycięzców.

Podkarpackie Smaki w sieci, i już nie tylko

  • 11-11-2018
Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - ma już za sobą blisko półtora roku istnienia. Jego klienci cenią komfort i wygodę, pod ręką mają kilkaset produktów spożywczych tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych wytworzonych w Podkarpackiem, które w większości powstają w rodzinnych firmach.

Do wygrania unikalna książka kucharska

  • 09-11-2018
Kuchnia Zamek Dubiecko - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - bierze czynny udział w „Tygodniu Kuchni Polskiej”.

Świętujcie rodzinnie w Pstrągowej

  • 08-11-2018
Siedlisko Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, prezentuje specjalne menu na świąteczny weekend.

Na Świętego Marcina najlepsza gęsina

  • 07-11-2018
Już po raz kolejny Kresowa Osada w Baszni Dolnej zaprasza w sobotę i niedzielę (10-11 listopada br.) na wspólne kulinarne spotkanie z gęsiną i Świętym Marcinem.

Poczuj „dziki” smak jesieni

  • 05-11-2018
Dania z dziczyzny stanowią część z wielu specjałów naszej tradycyjnej polskiej kuchni.

Podkarpacki „Boski drań”

  • 03-11-2018
„Boski drań” - piwo pszeniczne z dodatkiem soku z derenia wytworzone przez Browar Rzemieślniczy Lasowiak miało swoją premierę w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, a które powstało we współpracy z Gospodarstwem Ryś Podkarpacki, członkiem Klastra Podkarpackie Smaki.

Największy podkarpacki klaster spożywczy

  • 31-10-2018
Rada Klastra Podkarpackie Smaki przyjęła trzy nowe firmy w poczet członków klastra. Aktualnie klaster liczy 64 podmioty, a nowe firmy to Stara Wędzarnia z Frysztaka, Radosna Tworczosc z Boguchwały i Gospodarstwo-Winnica Widokowa z Komborni.

Promują nasze smaki w Polsce

  • 30-10-2018
Polska Organizacja Turystyczna przeprowadziła w PTAK EXPO w Nadarzynie podczas World Travel Show 2018 promocję laureatów konkursu „Na wsi najlepiej”, wśród nich także Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki.

Święto z dynią w tle

  • 25-10-2018
Siedlisko Janczar w Pstrągowej szykuje specjalne menu na Święto Dyni, na które zapraszają "głodnych tradycji kulinarnej", już w następną niedzielę, 4 listopada br.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  255
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION