KALENDARZ IMPREZ

Poniedziałek, 22 Lipca 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Aktualności

Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki

  • 18-07-2019
Szlak liczy 48 obiektów, dzięki czemu należy do największych szlaków kulinarnych w Polsce. Jego celem jest promowanie zwiedzania regionu poprzez jego bogatą tradycje kulinarną i poznawanie Podkarpackiego poprzez wrażenia kulinarne. W obiektach gastronomicznych można zamówić proziaki, hreczanyki, fuczki, stolniki czy zalewajkę oraz inne tradycyjne potrawy. A „smakami regionalnymi” może interesować się każdy, niezależnie od wieku, płci czy narodowości. I na koniec to co najważniejsze - sztuka kulinarna jest jedyną dziedziną sztuki, która przemawia do wszystkich pięciu ludzkich zmysłów, z tym tak czułym dla naszej pamięci – smakiem.

W pobliżu bieszczadzkiej pętli

  • 17-07-2019
Stylowy Zajazd Pod Czarnym Kogutem położony jest w miejscowości Czarna Górna, niedaleko łączenia się dużej i małej pętli bieszczadzkiej. W klimatycznej restauracji, jak i romantycznych pokojach dominuje ciemne drewno. Stylizowane meble tworzą klimat minionej epoki, a charakter całości dopełnia kaflowy kominek.

W Gorajcu – kulinarnie – będzie się działo

  • 13-07-2019
Letnia odsłona Festiwalu Smaków w Cieszanowie to także olbrzymie przedsięwzięcie kulinarne, które odbędzie się w niedzielę, 14 lipca br., w Gorajcu.

Kresowa Stanica Chreptiów na Szlaku

  • 12-07-2019
W pobliżu bieszczadzkich Lutowisk zbudowano onegdaj Chreptiów, drewniane zabudowania imitujące stanicę wojsk kresowych I Rzeczypospolitej na potrzeby filmu „Pan Wołodyjowski”, nakręcony przez Jerzego Hoffmana w 1968 r.

Festiwalu Smaków w Cieszanowie

  • 11-07-2019
Organizatorzy zapraszają do udziału w letniej odsłonie Festiwalu Smaków w Cieszanowie. W niedzielę, 14 lipca w Gorajcu odbędzie się wielkie kulinarne wydarzenie „Smaki Podkarpacia”.

Naleśnik z certyfikatem Urzędu Patentowego RP

  • 10-07-2019
Naleśniki to bardzo popularne danie na całym świecie. Zwane są różnie: pancaki, Pfannkuchen, crêpe, palačinka czy palacsinta, ale idea zawsze ta sama – płaskie placki różnej grubości smażone na patelni.

Suszą od dekad

  • 10-07-2019
Rodzinna firma Aliny i Wacława Beclów to zakład przetwórczy produkujący ekologiczne susze owocowe, warzywne i ziołowe oraz wyroby gotowe konfekcjonowane w postaci herbatek smakowych owocowych, owocowo-ziołowych i mieszanek.

Wakacyjne śniadanie marzeń

  • 09-07-2019
Przy wakacjach można poszaleć ze śniadaniem. W czasie urlopu można sięgnąć nie po szybka kanapkę, ale zdrowe danie wymagające czasu, ale dające nam radość jedzenia.

Na wakacje do znajomych z koszem podkarpackich smaków

  • 09-07-2019
Wyjeżdżacie do znajomych/rodziny nad morze, w góry albo na… Śląsk. Wypadałoby coś z Podkarpackiego im przywieźć: oryginalnego, ciekawego, unikalnego. Co wybrać? Jest na to prosty sposób. Wejdź na stronę e-sklepu Podkarpackie Smaki lub przyjdź do nas – w Rzeszowie czekamy na II piętrze kamienicy Rynek 16. Pomożemy!

Gospodarstwo Agroturystyczne Wilcza Jama w Smolniku

  • 08-07-2019
To niezwykłe miejsce na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Właściciele gospodarstwa Anna i Andrzej Pawlakowie stworzyli pewien kanon kuchni myśliwskiej w tym regionie Bieszczadów.

Polacy poprawiają sobie humor lodami

  • 08-07-2019
Lody to sprawdzony sposób Polaków na radzenie sobie ze złym humorem, ale jemy je również w przypływie radości, ważnych chwilach oraz wyjątkowych miejscach – wynika z przeprowadzonego przez markę Koral badania na temat preferencji lodowych Polaków.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  260
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION