KALENDARZ IMPREZ

Poniedziałek, 30 Listopada 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Aktualności

Jesień – już - na talerzu

  • 19-09-2019
Wielu smakoszy czeka na nie przez cały rok. Więc donosimy, że już są! Karczma Wilcza Jama w Smolniku – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - zaprasza na rydze prosto z patelni.

ManufakturaFest - II Oktoberfest przed nami

  • 18-09-2019
Browar Manufaktura zaprasza na 16-dniowe wydarzenie, którego nieustannym bohaterem będzie PIWO. Codziennie - od soboty 21 września br. do niedzieli 6 października br. – przez kolejne dni będzie można wypić kufelki pełne złocistego trunku.

Wino i Talerzyki: już dwa lata działania

  • 17-09-2019
Z tej okazji Restauracja Wino i Talerzyki w Krośnie przy ul. Kazimierza Wielkiego 2 – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - zaprasza na uroczystą kolację degustacyjną z winem, którą poprowadzi sommelier Daniel Aniołowski.

Gościniec Rzeszów: danie na jesienną aurę

  • 16-09-2019
Gdzie tak pięknie wysmażoną karkówkę dostaniecie w Rzeszowie? Karczma Gościniec – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - usytuowana jest w centrum handlowo-przemysłowym miasta.

II miejsce dla Boguchwały

  • 15-09-2019
Jurorzy Pierwszego Ogólnopolskiego Konkursu „Master Baker 2019 - BAKEPOL” w Krakowie wysoko ocenili umiejętności piekarskie Aleksandry Kozło z Piekarni Radosna Twórczość w Boguchwale, członka Klastra Podkarpackie Smaki.

Co to jest Syndrom Czarnego Psa?

  • 10-09-2019
W wielu mitach, legendach, wierzeniach ludowych psy maści czarnej były symbolem katastrof, śmierci, tajemnic i innych katastrof. Ten przesąd trwa do dziś i dobrze jest znany pracownikom azylów i schronisk dla zwierząt. Syndrom Czarnego Psa oznacza, że psy z ciemniejszą sierścią nie są chętnie adoptowane.

Mamy powody do dumy

  • 09-09-2019
Jury Pierwszego Ogólnopolskiego Konkursu „Master Baker 2019 - BAKEPOL” przekazało informacje o zakończeniu eliminacji konkursu i zwycięzcach w kategoriach „Piekarz – AMATOR” i „Piekarz – ZAWODOWIEC”.

Burgerowy weekend w Stolarni

  • 06-09-2019
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to nieduży ale ze smakiem urządzony lokal na parterze kamienicy (ul. Słowackiego 8), naprzeciwko ratusza staromiejskiego.

W Krynicy po prostu podkarpackie proziaki

  • 05-09-2019
30 lat temu prawie wszyscy w regionie go znali, ale nie można go było nigdzie kupić. Od kilku lat z sukcesem zdobywa podkarpacką gastronomię. Teraz można już go znaleźć w wielu miejscach, w co najmniej kilkunastu restauracjach w Podkarpackiem honorowym daniem karty menu jest… proziak.

Wojenna historia, z kulinarną wkładką

  • 04-09-2019
Organizowany w 80 . rocznicę wybuchu II wojny światowej „Tryniecki weekend z historią” – w dniach 6-7 września br. - to próba odtworzenia wydarzeń historycznych na terenie zabytkowej strażnicy kolejowej usytuowanej w pobliżu mostu na rzece Wisłok.
1  «««  13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21  »»»  281
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION