Aktualności

„na Styku Kultur”

  • 03-10-2019
Fundacja Pro Arte et Historia zaprasza w sobotę, 5 października br., od godz.13:00 do Zamku w Baranowie Sandomierskim na II edycję Festiwalu na Styku Kultur.

Połączą nas dary ziemi

  • 03-10-2019
Lokalna Grupa Działania „Zielone Bieszczady” zaprasza do Orelca na imprezę w ramach realizacji inicjatywy „Połączą nas dary ziemi”. Wśród licznych atrakcji organizatorzy przewidują m.in. zawody o miano „Grzybiarza roku 2019”.

Pączka – z Fiore - daj mi luby!

  • 02-10-2019
Cukiernia Fiore w Przemyślu (ul. Kazimierza Wielkiego 17b, czynna codziennie w godz. 10.00-20.00) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu smakoszy najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej. Nie można także zapomnieć o ich… pączkach, niekoniecznie czekając na Tłusty Czwartek.

Pieką od 143 lat

  • 30-09-2019
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim. Została ona założona przez pradziadka obecnych właścicieli - Stanisława Gurgula - w 1876 r.

Restauracja Garden znów proziakami karmi

  • 29-09-2019
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat. Kojarzą się z domowym ciepłem, rodziną, dzieciństwem. Nie mogło więc ich zabraknąć w nowej karcie menu Restauracji The Garden Grille & Bar Rzeszów w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów.

„na Styku Kultur”

  • 27-09-2019
Fundacja Pro Arte et Historia zaprasza w niedzielę, 29 września br., od godz.13:00 do Zamku w Krasiczynie na II edycję Festiwalu na Styku Kultur.

Tradycyjne jadło zjechało do Krakowa

  • 26-09-2019
VI Małopolskie Targi Żywności połączone z XXII Małopolską Giełdą Agroturystyczną odbędą się w sobotę i niedzielę, 28-29 września br., w godz. 10.00-16.00 w Krakowie na terenie zabytkowego dworku Uniwersytetu Rolniczego (ul. Balicka 253).

Szlagier kulinarny każdej imprezy

  • 25-09-2019
Gospoda u Więcławów w Leżajsku (ul. Żeromskiego 4), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, prezentuje gwiazdę stołu wiejskiego, który przygotują na każdą zamówioną u nich imprezę: czy to biesiadną, weselną czy komunijną.

Nowe smaki, jesienne smaki w Naftayi

  • 24-09-2019
W Hotelu Nafta Krosno (ul. Lwowska 21) w Krośnie zmiany. Szef kuchni Restauracji Naftaya Łukasz Karnasiewicz przygotował nową, jesienną kartę, którą już od kilku dni można testować.

Podkarpackie w Master Baker

  • 23-09-2019
W Krakowie, na terenie EXPO Kraków, zorganizowano targi przemysłu piekarskiego i cukierniczego. W trakcie pierwszych dwóch dni odbył się finał pierwszego ogólnopolskiego konkursu dla piekarzy, którzy rywalizowali w dwóch grupach: amatorzy (miłośnicy wypieku chleba bez wykształcenia zawodowego) oraz zawodowcy.
1  «««  12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20  »»»  282
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION