Z dobrego mięsa powstają dobre wędliny - to banał. Jednak od tego jak hodowane są zwierzęta, czym karmione, a także od procesu technologicznego przerabiającego surowiec zależy jakość produktu końcowego, czyli np. wędliny lub wyrobu garmażeryjnego.
Rolnik dostarczający mięso eko do masarni musi uzyskać wcześnie certyfikat. W zakładzie przetwórczym nie stosuje się żadnych niepotrzebnych dodatków: konserwantów, wzmacniaczy smaków itp. On także musi uzyskać certyfikat, aby móc produkować.
Zatem już na starcie rolnik dostarcza wysokiej jakości surowiec, w pełni naturalny i wolny od chemii. I z niego w Zakładzie Mięsnym SMAK-GÓRNO w Górno powstaje… kiełbasówka eko - wyrób ekologiczny – będący konserwą wieprzową średnio rozdrobnioną. Jej składniki to mięso wieprzowe eko 87%, woda, żelatyna wieprzowa eko, sól warzona, przyprawy eko (pieprz, czosnek), i cukier trzcinowy eko.
Jak smakuje? To zupełnie inny smak niż klasyczne tego typu produkty. Spróbujcie, tę nowość można kupić w naszym e-sklepie Podkarpackie Smaki:
https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/service/search?category=&phrase=kie%C5%82bas%C3%B3wka