Kuchnia najwyższych lotów w zasięgu ręki
Zamek Dubiecko k. Przemyśla to miejsce wyjątkowe, w którym teraźniejszość przenika się z przeszłością, a jeśli dobrze się wsłuchać to w starych, zamkowych murach słychać jeszcze echo dawnych głosów, śmiechu i staropolskiego ucztowania…
Restauracja The Garden Grille & Bar Rzeszów – członek Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki - w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1) ma powody do dumy. Kolejny rok z rzędu jej management my zaszczyt poinformować, że znalazła się ona w gronie 100 najlepszych restauracji w Polsce!
#KochajJedzenie - w Rzeszowie możesz też
Do 31 października br. (czwartek) trwa jesienna edycja festiwalu kulinarnego Restaurant Week Polska. W kraju bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji - blisko 400 w 15 regionach.
Dumni z „medalowych” pierogów
Podczas targów NATURA FOOD & beECO 2019 w Łodzi rodzinne przedsiębiorstwo Ekopierożek AR Szelc z Krosna – członek Klastra Podkarpackie Smaki - została niezwykle wyróżnione. Ich ekologiczne pierogi z mięsem zdobyły ZŁOTY MEDAL w kategorii „Produkt ekologiczny”.
Sklep Podkarpackie Smaki na Expo-Łódź
Od jutra trwa największa impreza związana z żywnością organiczną w Polsce - Natura Food & beECO w Łodzi. Pośród wypełnionych towarem hal szukajcie również stoiska Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, animatora Klastra Podkarpackie Smaki.
Niezwykle buraczki zasmażane
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” z Kolbuszowej specjalizuje się w produkcji szerokiej gamy sałatek, dżemów, powideł, marmolad, przetworów z pieczarek, papryk, ogórków oraz wielu innych ze świeżych warzyw i owoców.
Festiwal Szarlotki – do zobaczenia za rok
W niedzielę,13 października br. w Siedlisko Janczar dokonano ważnego wyboru. 4-osobowa komisja jurorska uznała za najlepszą szarlotkę przygotowaną przez Monikę Marut, która tym samym została Podkarpackim Mistrzem Szarlotki 2019.
Gospoda Pod Białą Górą w Sanoku działa w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który postawiono tuż przy wejściu do Muzeum Budownictwa Ludowego. Jak na karczmę przystało jest tu ciemna izba z drewnianymi ławami do siedzenia i duża weranda z małymi stolikami.
Prawdziwe smaki wieprzowiny
Niska świadomość w społeczeństwie dotycząca zalet wieprzowiny i jej przetworów odzwierciedla się w ilości konsumowanych produktów z tej grupy.
Lato schowało się we Fiore!
Cukiernia Fiore w Przemyślu(ul. Kazimierza Wielkiego 17b, czynna codziennie w godz. 10.00-20.00) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu smakoszy najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej.