KALENDARZ IMPREZ

Środa, 25 Listopada 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Aktualności

Na jesienną nutę

  • 12-10-2019
Gospoda Pod Białą Górą w Sanoku działa w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który postawiono tuż przy wejściu do Muzeum Budownictwa Ludowego. Jak na karczmę przystało jest tu ciemna izba z drewnianymi ławami do siedzenia i duża weranda z małymi stolikami.

Prawdziwe smaki wieprzowiny

  • 08-10-2019
Niska świadomość w społeczeństwie dotycząca zalet wieprzowiny i jej przetworów odzwierciedla się w ilości konsumowanych produktów z tej grupy.

Lato schowało się we Fiore!

  • 07-10-2019
Cukiernia Fiore w Przemyślu(ul. Kazimierza Wielkiego 17b, czynna codziennie w godz. 10.00-20.00) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu smakoszy najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej.

Esencja podkarpackiego smaku

  • 06-10-2019
Produkowana w Zakładzie Mięsnym Smak-Górno w Górnie jest oparta na starej recepturze przekazywanej z pokolenia na pokolenie, posiada specyficzny i delikatny smak, choć nie zawiera wyszukanych przypraw.

Jesienna Giełda Ogrodnicza

  • 04-10-2019
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 5-6 października br. do Boguchwały na Targi Innowacji, XIV Jesienną Giełdę Ogrodniczą połączoną z Podkarpackim Świętem Winobrania 2019 oraz III Ogólnopolską Wystawą Królików.

„na Styku Kultur”

  • 03-10-2019
Fundacja Pro Arte et Historia zaprasza w sobotę, 5 października br., od godz.13:00 do Zamku w Baranowie Sandomierskim na II edycję Festiwalu na Styku Kultur.

Połączą nas dary ziemi

  • 03-10-2019
Lokalna Grupa Działania „Zielone Bieszczady” zaprasza do Orelca na imprezę w ramach realizacji inicjatywy „Połączą nas dary ziemi”. Wśród licznych atrakcji organizatorzy przewidują m.in. zawody o miano „Grzybiarza roku 2019”.

Pączka – z Fiore - daj mi luby!

  • 02-10-2019
Cukiernia Fiore w Przemyślu (ul. Kazimierza Wielkiego 17b, czynna codziennie w godz. 10.00-20.00) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu smakoszy najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej. Nie można także zapomnieć o ich… pączkach, niekoniecznie czekając na Tłusty Czwartek.

Pieką od 143 lat

  • 30-09-2019
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim. Została ona założona przez pradziadka obecnych właścicieli - Stanisława Gurgula - w 1876 r.

Restauracja Garden znów proziakami karmi

  • 29-09-2019
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat. Kojarzą się z domowym ciepłem, rodziną, dzieciństwem. Nie mogło więc ich zabraknąć w nowej karcie menu Restauracji The Garden Grille & Bar Rzeszów w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów.
1  «««  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19  »»»  281
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION