Aktualności

#KochajJedzenie - w Rzeszowie możesz też

  • 20-10-2019
Do 31 października br. (czwartek) trwa jesienna edycja festiwalu kulinarnego Restaurant Week Polska. W kraju bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji - blisko 400 w 15 regionach.

Dumni z „medalowych” pierogów

  • 18-10-2019
Podczas targów NATURA FOOD & beECO 2019 w Łodzi rodzinne przedsiębiorstwo Ekopierożek AR Szelc z Krosna – członek Klastra Podkarpackie Smaki - została niezwykle wyróżnione. Ich ekologiczne pierogi z mięsem zdobyły ZŁOTY MEDAL w kategorii „Produkt ekologiczny”.

Sklep Podkarpackie Smaki na Expo-Łódź

  • 17-10-2019
Od jutra trwa największa impreza związana z żywnością organiczną w Polsce - Natura Food & beECO w Łodzi. Pośród wypełnionych towarem hal szukajcie również stoiska Stowarzyszenia „Pro Carpathia”, animatora Klastra Podkarpackie Smaki.

Niezwykle buraczki zasmażane

  • 15-10-2019
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” z Kolbuszowej specjalizuje się w produkcji szerokiej gamy sałatek, dżemów, powideł, marmolad, przetworów z pieczarek, papryk, ogórków oraz wielu innych ze świeżych warzyw i owoców.

Festiwal Szarlotki – do zobaczenia za rok

  • 14-10-2019
W niedzielę,13 października br. w Siedlisko Janczar dokonano ważnego wyboru. 4-osobowa komisja jurorska uznała za najlepszą szarlotkę przygotowaną przez Monikę Marut, która tym samym została Podkarpackim Mistrzem Szarlotki 2019.

Na jesienną nutę

  • 12-10-2019
Gospoda Pod Białą Górą w Sanoku działa w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który postawiono tuż przy wejściu do Muzeum Budownictwa Ludowego. Jak na karczmę przystało jest tu ciemna izba z drewnianymi ławami do siedzenia i duża weranda z małymi stolikami.

Prawdziwe smaki wieprzowiny

  • 08-10-2019
Niska świadomość w społeczeństwie dotycząca zalet wieprzowiny i jej przetworów odzwierciedla się w ilości konsumowanych produktów z tej grupy.

Lato schowało się we Fiore!

  • 07-10-2019
Cukiernia Fiore w Przemyślu(ul. Kazimierza Wielkiego 17b, czynna codziennie w godz. 10.00-20.00) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu smakoszy najsłynniejsze lody w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej.

Esencja podkarpackiego smaku

  • 06-10-2019
Produkowana w Zakładzie Mięsnym Smak-Górno w Górnie jest oparta na starej recepturze przekazywanej z pokolenia na pokolenie, posiada specyficzny i delikatny smak, choć nie zawiera wyszukanych przypraw.

Jesienna Giełda Ogrodnicza

  • 04-10-2019
Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 5-6 października br. do Boguchwały na Targi Innowacji, XIV Jesienną Giełdę Ogrodniczą połączoną z Podkarpackim Świętem Winobrania 2019 oraz III Ogólnopolską Wystawą Królików.
1  «««  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19  »»»  282
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION