KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 9 Lipca 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Aktualności

„Boska” gęsina w Przemyślu

  • 08-11-2019
Maciej Łabuński, szef kuchni i właściciel
Maciej Łabuński, szef kuchni i...
Carppacio z gęsi z dereniem
Carppacio z gęsi z dereniem
Pierożki faszerowane gęsimi żołądkami
Pierożki faszerowane gęsimi...

W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau: ponownie jak rok temu będzie to wino białe na bazie Solarisa oraz czerwone na bazie szczepu Rondo.



Propozycja przystawki to carppacio z gęsi z dereniem i orzechami włoskimi z oliwą lawendową. Zupa to bulion z gęsi z duszonym na maśle boczniakiem i lanymi kluseczkami. Z kolei danie główne to niezrównane pierożki faszerowane gęsimi żołądkami w muślinowym puree z dyni z wędzoną, kwaśną śmietaną.


To wyjątkowo pyszne propozycje kulinarne dla spędzenia wieczoru w Restauracji BOSKO, a rezerwując stolik (tel. +48 574 433 858) pomagacie przywracać gęś na polskie stoły.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION