Maciej Łabuński, szef kuchni i właściciel Restauracji BOSKO w Przemyślu zaprasza w najbliższy weekend (8-10 listopada br.). Wydarzeniu towarzyszyć będą dania z najlepszej jakości gęsiną, doskonałe polskie wina i niepowtarzalny klimat. W tym roku w doborowym towarzystwie wraz z restauracjami z całej Polski będzie nad Sanem okazja do świętowania.
Kto z nas wie, jak smakuje gęsina? A przecież polska gęś owsiana to arystokracja wśród drobiu. Doceniają ją zagraniczni smakosze, szczególnie na tak wybrednym rynku niemieckim. Warto, by i na naszych stołach pojawiła się od czasu do czasu. Polską tradycją jest gęś pieczona z jabłkami. Dzięki akcji „Gęsina na św. Marcina” dziesiątki restauracji w Polsce będą miały przygotowane minimum trzy autorskie przepisy, które przez cały czas trwania akcji będą dostępne w menu.
W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami (szczegółowe menu niebawem) w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau: ponownie jak rok temu będzie to wino białe na bazie Solarisa oraz czerwone na bazie szczepu Rondo.
Rezerwacje stolików tel.: +48 574 433 858.