Krzysztof Kowalski w finale Junior Culinary Cap
W finale drugiej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap znalazł się Krzysztof Kowalski, uczeń z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie, który w ubiegłym roku zdobył I miejsce na konkursie.
Proziaki w nowych odsłonach
O nowościach w menu Restauracji Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8) już było, teraz szczegóły.
W roku 2019 Dzień Rogalika przypada na środę, 30 stycznia. Jak wiadomo pyszny rogalik to najlepszy sposób na początek dnia. Croissant, Rogal Świętomarciński, albo własny wypiek. Dziś Dzień Rogalika, wiec świętujmy do oporu!
Polski tatar w przemysko-rzeszowskiej rywalizacji
Befsztyk tatarski zwany tatarem to danie - zazwyczaj przystawka - przyrządzana ze skrobanego, mielonego lub drobno siekanego mięsa wołowego, oleju/oliwy, soli i pieprzu oraz opcjonalnie żółtek jaj i cebuli.
Rzeszowski czteropak dobrego piwa
Browar Manufaktura Rzeszów - największych w Polsce browar restauracyjny o powierzchni ponad 700 mkw. - funkcjonuje w ramach galerii handlowej Pasaż Rzeszów, połączonej z Hotelem Metropolitan - czterogwiazdkowym - posiadającym 75 pokoi.
Młody kucharz z Rzeszowa w finale
W środę, 6 lutego br. odbędzie się finał drugiej edycji prestiżowego Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap. W gronie 8 finalistów znalazł się także uczeń z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie.
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, kończy pierwszy miesiąc 2
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, kończy pierwszy miesiąc 2019 roku wprowadzeniem nowej karty menu.
Podkarpackie wina? Oczywiście, że tak!
Podkarpackie winnice? Podkarpackie i winiarstwo? Jeszcze dekadę lat temu nie tylko województwa podkarpackiego nie kojarzono z produkcją wina, ale także samej Polski. 10 lat temu w Polsce działało 26 producentów wina. Obecnie jest ich już ponad 200, a łączna powierzchnia upraw winorośli przekroczyła 330 hektarów, a sama produkcja wina wyniosła 5,2 tys. hektolitrów.
XII edycja Forum Europa-Ukraina rozpoczęta
W podrzeszowskiej Jasionce w G2Arena Centrum Wystawienniczo-Kongresowego trwa ważne wydarzenie polityczne XII edycja Forum Europa-Ukraina. Jego częścią są dwudniowe Targi Wschodnie zlokalizowane w strefie podkarpackiej sali wystawienniczej.
Warsztaty kulinarne „Kopiec pietruszki”
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza na ostatnie zajęcia z cyklu spotkań z babcią Janiną Olszowy, która uczy jak można przyrządzić warzywa korzeniowe.