Aktualności

Garden w Hiltonie: do zaskoczenia jeden krok

  • 21-03-2019
Czy w Rzeszowie można się kulinarnie zaskoczyć? Sporą niespodzianką okazała się wiosenna karta menu w Restauracji The Garden Grille & Bar, usytuowanej na I piętrze w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów.

Nowa inwestycja „weselna” w Pstrągowej

  • 20-03-2019
Ośrodek Siedlisko Janczar w Pstrągowej usytuowany jest w malowniczym regionie Pogórzy, w odległości zaledwie 20 km od Rzeszowa. Do kwietnia 2020 r. powstanie tam nowy, drewniany obiekt - Chata Weselna.

Po prostu kocham śliwki w czekoladzie

  • 19-03-2019
Tabliczką czekolady nie wzgardzę, ale prawdziwą miłością, nie znoszącą kompromisu darzę śliwki w grubej warstwie czekolady. I dlatego dobrze wiem, że śliwki w gorzkiej czekoladzie z podkarpackiej firmy Santos ucieszą każdego.

„Ziemniak na horyzoncie” w sprzedaży

  • 18-03-2019
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej sygnuje kolejną książkę kucharską niezawodnej Janiny Olszowy.

Pszczoły gwarancją dla ludzkości

  • 16-03-2019
Odbywająca się w Regionalnym Centrum Kultur Pogranicza w Krośnie I Konferencja Pszczelarzy, Ekologów, Leśników „Zielony Parasol” przyciągnęła setki uczestników: pszczelarzy, leśników, ekologów z terenu całego województwa.

Para uczniów z ZSzG w Rzeszowie na pudle

  • 15-03-2019
Krzysztof Kowalski i Nikola Gąsior, uczniowie Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie, w niezwykle trudnym III Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Black Box w Elblągu zajęli trzecie miejsce.

Kuchnia i historia na jednym talerzu

  • 15-03-2019
O tym jak jadał Marszałek Piłsudski i jakie były jego kulinarne przyzwyczajenia dowiecie się odwiedzając Restaurację Bosko w Przemyślu ul. Władycze 1 (tuż obok Muzeum Dzwonów i Fajek ) w dniach 16-17 marca br.

W Starym Browarze: powiew Dalekiego Wschodu

  • 14-03-2019
Od piątku, 15 marca br., w Starym Browarze Rzeszowskim na krany wraca Ryżowe IPA, ich Złoty Medalista w ubiegłorocznym Konkursie Piw Rzemieślniczych w Poznaniu.

Z proziakami jak z dawnych lat

  • 13-03-2019
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat. Jednym z miejsc w Rzeszowie, gdzie można je jeść „prosto z pieca” jest Karczma Gościniec.

Tradycyjne kiełbasy na telefon

  • 12-03-2019
Jak dotrzeć z dobrą wędliną wszędzie? Po prostu dowieźć ją własnym autosklepem. Taką filozofię wyznają właściciele Masarni „U Schabińskiej Wędliny Regionalne” w Zimnej Wodzie k. Jasła. Autosklep ma nawet własny telefon: +48 797 334 662. Można zadzwonić i odebrać. W środę, 13 marca br., sklep na kółkach będzie m.in. w Rzeszowie, Dębicy i Strzyżowie.
1  «««  36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION