Aktualności

Co to jest śledzik?

  • 05-03-2019
Śledzik (ostatki) przypada zawsze we wtorek poprzedzający Środę Popielcową. Jako zwiastun 40 chudych dni, w niektórych rejonach kraju śledzik podawany były biesiadnikom tuż przed zakończeniem zapustowych hulanek.

Po czekoladzie kolej na lody

  • 04-03-2019
W Korczynie koło Krosna od maja br. ruszy druga rzemieślnicza manufaktura. Ale tylko tym razem nie czekolady, z której miejscowość znana jest od lat, ale prawdziwych, naturalnych lodów.

Masarnia w Nowym Kamieniu odbudowuje się po pożarze

  • 02-03-2019
Pod koniec lutego br. spalił się dach nad Zakładem Mięsnym Wyroby Tradycyjne we wsi Nowy Kamień (gm. Kamień).

Darmowe pączkowanie w Stolarni

  • 28-02-2019
Właściciele restauracji Stolarnia w Rzeszowie zapraszają w czwartek, 28 lutego br., w godz. 09.00-12.00 na klasyczne wypieki związane z Tłustym Czwartkiem.

W Cukiernia „Pokusa” intensywnie pracują

  • 27-02-2019
Zakład cukierniczy „Pokusa” zajmuje się produkcją ciast i ciasteczek opartych na naturalnych składnikach, do wypieków używa się wyłącznie świeżych produktów najlepszej jakości.

Niech żyje pączkowa dieta

  • 27-02-2019
W Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” w Rzeszowie przygotowania do Tłustego Czwartku już trwają. W ich sklepie na ul. Pułaskiego 1 w Rzeszowie pączki do kupienia za 2 zł sztuka.

Smażą też pączki bezglutenowe

  • 26-02-2019
Piekarnia Victorius Witold Deręgowski w Boguchwale bardziej jest znana od nazwy jej sklepu „Radosna Twórczość”. Pieczenie i gotowanie to ich pasja, na bazie sezonowych produktów.

Wędliny od Schabińskich

  • 25-02-2019
Masarnia w Zimnej Wodzie k. Jasła to jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny, jedyny w Podkarpackiem. W stałej ofercie masarni jest 69 rodzajów wyrobów mięsnych i 13 pozycji z koniny.

Solidne śniadanie od ręki

  • 25-02-2019
Karczma Wacławówka w Rzeszowie jest czynna codziennie od godz. 9.00 rano. Warto tu zajrzeć na solidne śniadanie - królują tu smaki polskiej kuchni domowej - jajecznica z trzech jaj na kiełbasie obudzi każdego i odpowiednio przygotuje na trudy dnia.

Muzeum idealne na zimową aurę

  • 23-02-2019
Twórcami Muzeum Lizaka w Jaśle (Podkarpackie), jedynej tego typu placówki w kraju, są Katarzyna i Grzegorz Schabińscy, współwłaściciele zakładu Gran-Pik Liwocz w Jaśle, zajmującego się od 1955 r. - w tym samym miejscu od początku - produkcją lizaków i cukierków.
1  «««  38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION