Masarnia w Zimnej Wodzie k. Jasła to jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny, jedyny w Podkarpackiem. W stałej ofercie masarni jest 69 rodzajów wyrobów mięsnych i 13 pozycji z koniny.
Solidne śniadanie od ręki
Karczma Wacławówka w Rzeszowie jest czynna codziennie od godz. 9.00 rano. Warto tu zajrzeć na solidne śniadanie - królują tu smaki polskiej kuchni domowej - jajecznica z trzech jaj na kiełbasie obudzi każdego i odpowiednio przygotuje na trudy dnia.
Muzeum idealne na zimową aurę
Twórcami Muzeum Lizaka w Jaśle (Podkarpackie), jedynej tego typu placówki w kraju, są Katarzyna i Grzegorz Schabińscy, współwłaściciele zakładu Gran-Pik Liwocz w Jaśle, zajmującego się od 1955 r. - w tym samym miejscu od początku - produkcją lizaków i cukierków.
Rodzinne obiady w Hilton Garden Inn Rzeszów
W nadchodzący weekend (23-24 lutego br.) Restauracja The Garden Grille & Bar czeka na gości ze specjalnym menu. Cena trzydaniowego zestawu obiadowego to… 25 zł.
Kiszony dereń w nowej odsłonie
Dereń to prawdziwy super owoc: jest źródłem antyoksydantów (działa antynowotworowo), minerałów oraz witaminy C. Poza tym owoce derenia zawierają wiele mikroelementów, m.in. sód, potas oraz witaminę C. Wspomagają m.in. leczenie chorób nerek czy zaburzenia jelitowe.
Aktywizacja gospodarstw rolnych
Salę audytoryjną Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wypełnił w środę, 20 lutego br., tłum przedsiębiorców, rolników oraz pań z kół gospodyń wiejskich. Przyjechali, aby wziąć udział w konferencji „Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne - nowe możliwości i rozwiązania”.
Wyjątkowe ser z Wólki Krowickiej
Firma LEDA SER otrzymała wyróżnienie w projekcie „Smaczne bo podkarpackie” za własną linię serów ziołowych (z kozieradką, kminkiem i czarnuszką).
100% energii odnawialnej bez żadnych dotacji
Mikrobrowar Ursa Maior w Uhercach Mineralnych jest w 100 procentach zasilany własnym prądem ze słońca.
Nowe pomysły, nowi kontrahenci, nowe szanse
Cztery dni Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej BIOFACH w Norymberdze za nami. Wystawiający swoje produkty na narodowym stoisku Polski podkarpaccy przedsiębiorcy sumują nawiązane kontakty i potencjalne kontrakty.
Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „IZA” Izabela Szczęch w Rzeszowie (ul. Puławskiego 1) wytwarza chleb oraz wyroby piekarnicze, a także ciasta i ciasteczka.