Aktualności

EKOGALA jeszcze dzisiaj

  • 08-12-2018
Jeszcze przez sobotę (8 grudnia br.) w Jasionce k. Rzeszowa w G2Arena czynna jest EKOGALA - Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości

Podkarpackie smaki w „Kanonie kuchni polskiej”

  • 06-12-2018
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprosiło miłośników kuchni polskiej do współpracy przy projekcie „Kanon kuchni polskiej - Polskie dziedzictwo kulinarne”, którego celem jest kodyfikacja i określenie cech kuchni polskiej.

Wędliny jak dawniej

  • 05-12-2018
Już trzecie pokolenie rodziny Osip w Wierzawicach k. Leżajska (Podkarpackie) angażuje się w branżę wędliniarską. Masarnia prowadzona od 2012 r. przez Zygmunta Osipa to klasyczna firma rodzinna.

Wigilijne potrawy na wynos

  • 03-12-2018
Kuchnia Karczma Jorgula w Nowej Dębie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to rekordzista w daniach przygotowywanych na świąteczny stół. Ich usługa cateringowa obejmuje blisko 40 przystawek, zup, potraw i słodkości na wigilijną wieczerzę i dni świąteczne po niej.

Nowe smaki U Garncarzy

  • 02-12-2018
Kuchnia Karczmy u Garncarzy w Medyni Głogowskiej zaprasza na nowości z dań głównych i deserów z zimowej karty menu.

Tradycja świątecznych potraw

  • 02-12-2018
Siedlisko Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, prezentuje listę domowych dań wigilijnych, najlepszych tradycyjnych świątecznych potraw, prawdziwie polskich smaków dostępnych w ich ofercie cateringowej z okazji Świąt Bożego Narodzenia.

Grudzień upłynie pod znakiem pierogów

  • 01-12-2018
Gdzie? W Hilton Garden Inn Rzeszów. Taką deklarację złożył szef kuchni Arkadiusz Pączka, który zaprasza na pierogi o wyjątkowych smakach.

W BOSKO idzie nowe

  • 28-11-2018
Wszystkim zapewne to danie na zdjęciu skojarzy się z pizzą. Ale bynajmniej, w kuchni Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, przygotowywane są od dzisiaj… podpłomyki. Podawane będą w kilku opcjach, również w wersji wegetariańskiej.

Podkarpackie restauracje w Żółtym Przewodniku Gault&Millau 2019

  • 27-11-2018
Obecny w 12 krajach przewodnik, jest drugim po Czerwonym Michelin przewodniku gastronomicznym, który porządkuje rynek restauracyjny w Polsce. W edycji na 2019 rok opisanych jest już 640 przybytków kulinarnych w kraju (w pierwszym wydaniu na 2015 r. było 250), z czego tylko/aż sześć z terenu Podkarpackiego.

Mamy zwycięzców

  • 12-11-2018
W ogłoszonym 9 listopada br. Konkursie Zamek Dubiecko, w którym nagrodą była unikalna książka kucharska / album pt. „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” mamy parę zwycięzców.
1  «««  42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION