Aktualności

Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, kończy pierwszy miesiąc 2

  • 26-01-2019
Proziak z szarpaną wieprzowiną
Proziak z szarpaną wieprzowiną
Krem cebulowo-serowy
Krem cebulowo-serowy
Hreczanyki
Hreczanyki

Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, kończy pierwszy miesiąc 2019 roku wprowadzeniem nowej karty menu. Jej idea i pomysły to efekt współpracy „artystów kuchni” czyli Szymona Berłowskiego oraz Adriana Szopy.

 

W niedużym, ale ze smakiem urządzonym lokalu możecie spróbować ciekawych aranżacji dań i potraw, których korzenie tkwią mocno w podkarpackiej tradycji kulinarnej. Mają kilka wersji proziaków, a szczególne zainteresowanie wywołuje proziak z szarpaną wieprzowiną.

Nowością w karcie - adekwatną do zimowej pory – są na pewno krem cebulowo-serowy oraz hreczanyki (kotleciki z kaszy gryczanej zmieszanej z mielonym mięsem) czy fuczki (ciasto naleśnikowe połączone z pokrojoną kapustą kiszoną).

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION