Aktualności

Entuzjasta orkisza

  • 07-02-2019
W polskiej tradycji żywieniowej podstawą jest pieczywo, a szczególnie chleb tradycyjny, na zakwasie.

Junior Culinary Cap - mamy zwycięzcę z Rzeszowa

  • 06-02-2019
Krzysztof Kowalski, uczeń klasy IV technika żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie zwyciężył w prestiżowym Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Junior Culinary Cap.

Pieką od 143 lat

  • 03-02-2019
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim.

Krzysztof Kowalski w finale Junior Culinary Cap

  • 31-01-2019
W finale drugiej edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap znalazł się Krzysztof Kowalski, uczeń z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie, który w ubiegłym roku zdobył I miejsce na konkursie.

Proziaki w nowych odsłonach

  • 31-01-2019
O nowościach w menu Restauracji Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8) już było, teraz szczegóły.

Zakręcony wypiek

  • 30-01-2019
W roku 2019 Dzień Rogalika przypada na środę, 30 stycznia. Jak wiadomo pyszny rogalik to najlepszy sposób na początek dnia. Croissant, Rogal Świętomarciński, albo własny wypiek. Dziś Dzień Rogalika, wiec świętujmy do oporu!

Polski tatar w przemysko-rzeszowskiej rywalizacji

  • 30-01-2019
Befsztyk tatarski zwany tatarem to danie - zazwyczaj przystawka - przyrządzana ze skrobanego, mielonego lub drobno siekanego mięsa wołowego, oleju/oliwy, soli i pieprzu oraz opcjonalnie żółtek jaj i cebuli.

Rzeszowski czteropak dobrego piwa

  • 29-01-2019
Browar Manufaktura Rzeszów - największych w Polsce browar restauracyjny o powierzchni ponad 700 mkw. - funkcjonuje w ramach galerii handlowej Pasaż Rzeszów, połączonej z Hotelem Metropolitan - czterogwiazdkowym - posiadającym 75 pokoi.

Młody kucharz z Rzeszowa w finale

  • 28-01-2019
W środę, 6 lutego br. odbędzie się finał drugiej edycji prestiżowego Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap. W gronie 8 finalistów znalazł się także uczeń z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie.

Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, kończy pierwszy miesiąc 2

  • 26-01-2019
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, kończy pierwszy miesiąc 2019 roku wprowadzeniem nowej karty menu.
1  «««  39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION