Aktualności

Rodzinne obiady w Hilton Garden Inn Rzeszów

  • 22-02-2019
W nadchodzący weekend (23-24 lutego br.) Restauracja The Garden Grille & Bar czeka na gości ze specjalnym menu. Cena trzydaniowego zestawu obiadowego to… 25 zł.

Kiszony dereń w nowej odsłonie

  • 21-02-2019
Dereń to prawdziwy super owoc: jest źródłem antyoksydantów (działa antynowotworowo), minerałów oraz witaminy C. Poza tym owoce derenia zawierają wiele mikroelementów, m.in. sód, potas oraz witaminę C. Wspomagają m.in. leczenie chorób nerek czy zaburzenia jelitowe.

Aktywizacja gospodarstw rolnych

  • 20-02-2019
Salę audytoryjną Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wypełnił w środę, 20 lutego br., tłum przedsiębiorców, rolników oraz pań z kół gospodyń wiejskich. Przyjechali, aby wziąć udział w konferencji „Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne - nowe możliwości i rozwiązania”.

Wyjątkowe ser z Wólki Krowickiej

  • 19-02-2019
Firma LEDA SER otrzymała wyróżnienie w projekcie „Smaczne bo podkarpackie” za własną linię serów ziołowych (z kozieradką, kminkiem i czarnuszką).

100% energii odnawialnej bez żadnych dotacji

  • 18-02-2019
Mikrobrowar Ursa Maior w Uhercach Mineralnych jest w 100 procentach zasilany własnym prądem ze słońca.

Nowe pomysły, nowi kontrahenci, nowe szanse

  • 16-02-2019
Cztery dni Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej BIOFACH w Norymberdze za nami. Wystawiający swoje produkty na narodowym stoisku Polski podkarpaccy przedsiębiorcy sumują nawiązane kontakty i potencjalne kontrakty.

Smak prawdziwego chleba

  • 10-02-2019
Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „IZA” Izabela Szczęch w Rzeszowie (ul. Puławskiego 1) wytwarza chleb oraz wyroby piekarnicze, a także ciasta i ciasteczka.

Entuzjasta orkisza

  • 07-02-2019
W polskiej tradycji żywieniowej podstawą jest pieczywo, a szczególnie chleb tradycyjny, na zakwasie.

Junior Culinary Cap - mamy zwycięzcę z Rzeszowa

  • 06-02-2019
Krzysztof Kowalski, uczeń klasy IV technika żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie zwyciężył w prestiżowym Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Junior Culinary Cap.

Pieką od 143 lat

  • 03-02-2019
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim.
1  «««  39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION