Podkarpackie Smaki w Kuchni Renaty
Podkarpacki Challenge w wykonaniu vlogerki Renaty Marony z Zabierzowa, która oprócz tworzenia prawdziwej, domowej kuchni według przepisów robionych z sercem i pasją ma w swojej historii również uczestnictwo w drugiej edycji „Hell's Kitchen - Piekielnej Kuchni”.
ProziakoBurger ze Stolarni
Pierwszy post tegoroczny Restauracji Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Z pochodniami przez śnieg
Od lat kojarzymy sezon zimowy z śnieżnobiałym śniegiem, po którym mkną rozpędzone sanie. Jeśli dodatkowo ciągną je konie możemy już mówić nie tylko o wspaniałej zabawie, ale też niesamowitej przygodzie. I obojętnie czy mamy kilka czy kilkadziesiąt lat - kulig z pewnością będzie niesamowitą frajdą.
30 lat temu wszyscy go znali, ale nie można go było nigdzie kupić. Od kilku lat z sukcesem zdobywa podkarpacką gastronomię, zaczynając swoją karierę jako... proziakoburger.
Warsztaty kulinarne i cukiernicze
Restauracja Wino i Talerzyki w Krośnie (ul. Kazimierza Wielkiego 2) oferuje możliwość przeprowadzenia warsztatów kulinarnych lub cukierniczych dla dzieci ze szkół podstawowych.
Po prostu domowa produkcja
Nowy Rok dobrze zacząć jakimś ciekawym pomysłem. Internetowy Sklep Podkarpackie Smaki – www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - ma taki również.
Mocna ekipa z Podkarpackiego w Brukseli
Trzy dni na Polska Food Festiwal w Brukseli to mocny podkarpacki „akcent”. Wśród wystawców dominowały produkty spożywcze z naszego regionu.
Bez karpia nie ma Wigilii?
Wolne nakrycie przy stole, siano pod obrusem – tradycji wigilijnych mamy wiele. Jedną z panujących w Polsce powszechnie, z której historii nie zdajemy sobie jednak sprawy, jest… wigilijny karp.
Restauracja Jaś Wędrowniczek w Rymanowie zaprasza 16 grudnia br. (niedziela) w godz. 13.00-17.00 na „Wigilijny brunch”.
W Kresowej pieką, smażą, gotują
Kresowa Osada w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) do piątku, 14 grudnia br., przyjmuje zapisy na dania wigilijne.