„Pierożek” AR Szelc Sp. J. w Krośnie to rodzinna firma założona w 1995 r. przez Marię Szelc - energiczną kobietę, która postanowiła podzielić się z innymi swoimi rodzinnymi przepisami na domowe dania. Ich receptura oraz sposób produkcji od początku do końca bazują na starych, sprawdzonych przepisach jej mamy. I niezmiennie od lat wyroby oferowane przez firmę wykonywane są ręcznie na każdym etapie produkcji.
Dukielskie specjały „made in Jasiołka”
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwszym skojarzeniem są nieduże masarnie. Do takich należy Zakład Mięsny „Jasiołka” w Dukli, w którym wyroby przygotowane są zgodnie ze starymi recepturami - niektóre mają nawet 150 lat.
Podkarpackie fuczki to szybkie i proste w wykonaniu placki z kiszoną kapustą. Przekonała się o tym skutecznie Magdalena Grzegorczyk, właścicielka kulinarnego kanału na Youtube Skutecznie.Tv.
Takich pierogów ze świecą szukać
W Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów szef kuchni Arkadiusz Pączka do końca stycznia br. zaprasza na pierogi o wyjątkowych, wręcz unikalnych, smakach: buraczane, jajeczne i orzechowe.
Procentowe podsumowanie roku
Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23) podsumowuje piwnie 2018 rok. Ich piwowarzy uwarzyli w tym czasie ponad 200 warek, co daje ponad 100 tysięcy litrów piwa.
Będą piec chleby i proziaki
Rok 2019 w Karczmie Młyn w Ustrzykach Dolnych (ul. Fabryczna 12), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, będzie rokiem nowych możliwości.
Burgera obłożyli proziakiem
W gronie „fanatyków” proziaków Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, znajduje się już od lat.
Podkarpackie Smaki w Kuchni Renaty
Podkarpacki Challenge w wykonaniu vlogerki Renaty Marony z Zabierzowa, która oprócz tworzenia prawdziwej, domowej kuchni według przepisów robionych z sercem i pasją ma w swojej historii również uczestnictwo w drugiej edycji „Hell's Kitchen - Piekielnej Kuchni”.
ProziakoBurger ze Stolarni
Pierwszy post tegoroczny Restauracji Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Z pochodniami przez śnieg
Od lat kojarzymy sezon zimowy z śnieżnobiałym śniegiem, po którym mkną rozpędzone sanie. Jeśli dodatkowo ciągną je konie możemy już mówić nie tylko o wspaniałej zabawie, ale też niesamowitej przygodzie. I obojętnie czy mamy kilka czy kilkadziesiąt lat - kulig z pewnością będzie niesamowitą frajdą.