Aktualności

Dukielskie specjały „made in Jasiołka”

  • 20-01-2019
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwszym skojarzeniem są nieduże masarnie. Do takich należy Zakład Mięsny „Jasiołka” w Dukli, w którym wyroby przygotowane są zgodnie ze starymi recepturami - niektóre mają nawet 150 lat.

Fuczki w 5 minut

  • 15-01-2019
Podkarpackie fuczki to szybkie i proste w wykonaniu placki z kiszoną kapustą. Przekonała się o tym skutecznie Magdalena Grzegorczyk, właścicielka kulinarnego kanału na Youtube Skutecznie.Tv.

Takich pierogów ze świecą szukać

  • 14-01-2019
W Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów szef kuchni Arkadiusz Pączka do końca stycznia br. zaprasza na pierogi o wyjątkowych, wręcz unikalnych, smakach: buraczane, jajeczne i orzechowe.

Procentowe podsumowanie roku

  • 12-01-2019
Stary Browar Rzeszowski (Rynek 20-23) podsumowuje piwnie 2018 rok. Ich piwowarzy uwarzyli w tym czasie ponad 200 warek, co daje ponad 100 tysięcy litrów piwa.

Będą piec chleby i proziaki

  • 11-01-2019
Rok 2019 w Karczmie Młyn w Ustrzykach Dolnych (ul. Fabryczna 12), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, będzie rokiem nowych możliwości.

Burgera obłożyli proziakiem

  • 10-01-2019
W gronie „fanatyków” proziaków Karczma u Garncarzy w Medyni Głogowskiej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, znajduje się już od lat.

Podkarpackie Smaki w Kuchni Renaty

  • 09-01-2019
Podkarpacki Challenge w wykonaniu vlogerki Renaty Marony z Zabierzowa, która oprócz tworzenia prawdziwej, domowej kuchni według przepisów robionych z sercem i pasją ma w swojej historii również uczestnictwo w drugiej edycji „Hell's Kitchen - Piekielnej Kuchni”.

ProziakoBurger ze Stolarni

  • 08-01-2019
Pierwszy post tegoroczny Restauracji Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Z pochodniami przez śnieg

  • 07-01-2019
Od lat kojarzymy sezon zimowy z śnieżnobiałym śniegiem, po którym mkną rozpędzone sanie. Jeśli dodatkowo ciągną je konie możemy już mówić nie tylko o wspaniałej zabawie, ale też niesamowitej przygodzie. I obojętnie czy mamy kilka czy kilkadziesiąt lat - kulig z pewnością będzie niesamowitą frajdą.

Proziaka daj mi luby

  • 05-01-2019
30 lat temu wszyscy go znali, ale nie można go było nigdzie kupić. Od kilku lat z sukcesem zdobywa podkarpacką gastronomię, zaczynając swoją karierę jako... proziakoburger.
1  «««  41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION