Pierwsze ogródki na rzeszowskim Rynku
Sezon ogródkowy na Rynku w Rzeszowie oficjalnie rozpocznie się dopiero w środę, 10 kwietnia br., ale słoneczny piątek i zapowiadany ładny weekend spowodował, że restauratorzy błyskawicznie uruchomili je dla klientów.
Już wkrótce w świątecznej atmosferze, w gronie najbliższych oraz przyjaciół zasiądziemy do suto zastawionego - wielkanocnego - stołu. Dla zapracowanych pań domu przygotowanie kilkunastu oryginalnych potraw to często praca ponad siły.
Urodziny pierwsze Stolarni
W nadchodzący weekend Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, świętujemy swoje 1 urodziny.
6 setów szefa kuchni Arkadiusza Pączka
W Rzeszowie niebawem rozpocznie się kolejna edycja festiwalu, tym razem ośmiu, restauracji. Terminy rezerwacji dostępne są od 3 do 17 kwietnia br., a cena specjalnego trzydaniowego menu to 49 zł. Rezerwacje na trzydaniowe zestawy są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl.
Fiore - ich lody przekraczają granice
Wyjątkowo długi i gorący sezon letni 2018 r. sprawił, że Polacy szturmowali lodziarnie i sklepy w poszukiwaniu lodów, a „lodziarze” dwoili się i troili, aby nadążyć z ich produkcją. Liczą, że i ten rok będzie rekordowy, przygotowują też coraz to wymyślniejsze smaki. I eksperymentują z produktami przekraczając tradycyjne granice.
Krokusowe „smaki” Dubiecka
Sztuka, arcydzieła architektoniczne, zabytkowe zamki i pałace najlepiej się „czują” w otoczeniu przyrody. Takiej trochę ręką człowieka przetworzonej, ale z dystansem i umiarem.
Podkarpackie pieczywo smakowało Wiedeńczykom (1)
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zostało zaproszone – jako jedyny podmiot z Polski – na międzynarodowe targi pieczywa Kruste & Krume Brotfestival na terenie Marx Halle w Wiedniu.
Świata Schabu czyli miejsce męskich, kulinarnych spełnień
Jest takie danie, które uznawane jest za jedno z najbardziej popularnych potraw w narodowej kuchni polskiej.
„Bitwa Regionów” - konkurs dla kół gospodyń wiejskich
Jeszcze do 31 marca br. można zgłaszać się do kolejnej edycji konkursu kulinarnego „Bitwa Regionów”.
Restauracja Simple: smaki dawnego Podkarpacia
Trzecia edycja gotowania na żywo już w piątek, 29 marca br. Tym razem kucharze Restauracji Simple w Hotel Blue Diamond w Nowej Wsi (gm. Trzebownisko) będą prezentować dawne smaki podkarpackie.