Aktualności

Pierwsze ogródki na rzeszowskim Rynku

  • 05-04-2019
Sezon ogródkowy na Rynku w Rzeszowie oficjalnie rozpocznie się dopiero w środę, 10 kwietnia br., ale słoneczny piątek i zapowiadany ładny weekend spowodował, że restauratorzy błyskawicznie uruchomili je dla klientów.

23 pomysły na Wielkanoc

  • 04-04-2019
Już wkrótce w świątecznej atmosferze, w gronie najbliższych oraz przyjaciół zasiądziemy do suto zastawionego - wielkanocnego - stołu. Dla zapracowanych pań domu przygotowanie kilkunastu oryginalnych potraw to często praca ponad siły.

Urodziny pierwsze Stolarni

  • 03-04-2019
W nadchodzący weekend Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, świętujemy swoje 1 urodziny.

6 setów szefa kuchni Arkadiusza Pączka

  • 01-04-2019
W Rzeszowie niebawem rozpocznie się kolejna edycja festiwalu, tym razem ośmiu, restauracji. Terminy rezerwacji dostępne są od 3 do 17 kwietnia br., a cena specjalnego trzydaniowego menu to 49 zł. Rezerwacje na trzydaniowe zestawy są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl.

Fiore - ich lody przekraczają granice

  • 31-03-2019
Wyjątkowo długi i gorący sezon letni 2018 r. sprawił, że Polacy szturmowali lodziarnie i sklepy w poszukiwaniu lodów, a „lodziarze” dwoili się i troili, aby nadążyć z ich produkcją. Liczą, że i ten rok będzie rekordowy, przygotowują też coraz to wymyślniejsze smaki. I eksperymentują z produktami przekraczając tradycyjne granice.

Krokusowe „smaki” Dubiecka

  • 30-03-2019
Sztuka, arcydzieła architektoniczne, zabytkowe zamki i pałace najlepiej się „czują” w otoczeniu przyrody. Takiej trochę ręką człowieka przetworzonej, ale z dystansem i umiarem.

Podkarpackie pieczywo smakowało Wiedeńczykom (1)

  • 28-03-2019
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zostało zaproszone – jako jedyny podmiot z Polski – na międzynarodowe targi pieczywa Kruste & Krume Brotfestival na terenie Marx Halle w Wiedniu.

Świata Schabu czyli miejsce męskich, kulinarnych spełnień

  • 28-03-2019
Jest takie danie, które uznawane jest za jedno z najbardziej popularnych potraw w narodowej kuchni polskiej.

„Bitwa Regionów” - konkurs dla kół gospodyń wiejskich

  • 27-03-2019
Jeszcze do 31 marca br. można zgłaszać się do kolejnej edycji konkursu kulinarnego „Bitwa Regionów”.

Restauracja Simple: smaki dawnego Podkarpacia

  • 27-03-2019
Trzecia edycja gotowania na żywo już w piątek, 29 marca br. Tym razem kucharze Restauracji Simple w Hotel Blue Diamond w Nowej Wsi (gm. Trzebownisko) będą prezentować dawne smaki podkarpackie.
1  «««  35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION