Aktualności

Pierwsze Naleśniki Gigant już zjedzone

  • 27-04-2019
Po długiej, zimowej przerwie swoje podwoje dla wytrwałych poszukiwaczy dobrych smaków otworzyła Chata Wędrowca w bieszczadzkiej Wetlinie.

Oficjalnie otworzyli sezon

  • 26-04-2019
Znak firmowy Pensjonatu Karczmy Karnasów w Cisnej 48A - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to solidne, duże dania po zjedzeniu których nie ma szansy największy głód.

Po zimowej przerwie znów karmi

  • 25-04-2019
Gospoda Pod Białą Górą działa w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który postawiono tuż przy wejściu do Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku. Po zimowej przerwie, od połowy kwietnia, znów można spróbować tu regionalnych dań.

„Zaczarowany Sad” – pierwszy nasz zawodowy cydr

  • 25-04-2019
Na Majówkę mamy debiut pierwszego cydru z Bieszczadów powstałego z kilkudziesięciu odmian i dzikich jabłek. Z powodu ograniczonej, a wręcz butikowej produkcji cydr jest dostępny wyłącznie w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior w Uhercach Mineralnych.

Przyjdźcie, bo będzie się działo!

  • 24-04-2019
W sobotę, 27 kwietnia br., na rzeszowskim Rynku w godz. 9.00-18.00 będziemy mogli zobaczyć wydarzenie jakiego w stolicy regionu jeszcze nie było. V Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej w Rzeszowie to święto najlepszego smaku i polskich tradycji kulinarnych.

Nowy Dwór dołącza do Podkarpackich Smaków

  • 23-04-2019
Hotel Wellnes & SPA „Nowy Dwór” w Świlczy k. Rzeszowa to miejsce o niepowtarzalnej architekturze i doskonałej lokalizacji. Komfortowo wyposażone wnętrza oraz bogata oferta rekreacyjna i rozrywkowa zapewniają jego gościom niezapomniane doznania, atrakcje oraz wypoczynek najwyższej jakości.

Redyk Karpacki na bieszczadzkich pastwiskach

  • 22-04-2019
W sobotę, 27 kwietnia br. o godz. 12.30 w Zajeździe Pod Caryńską w Ustrzykach Górnych i jego najbliższej okolicy rozpocznie się „Redyk Karpacki - Na pasterskim szlaku”.

Wiosenna Giełda Ogrodnicza w Baszni Dolnej

  • 20-04-2019
Organizowana od lat w Baszni Dolnej (gm. Lubaczów) na terenie Kresowej Osady Wiosenna Giełda Ogrodnicza cieszy się dużym zainteresowaniem odwiedzających.

Wędliny ze smakiem

  • 19-04-2019
Zakład Mięsny „Smak-Górno” działa od 1991 r. produkujący pełny asortyment wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych, garmażeryjnych i konserw w słojach.

Radosna Twórczość dobrego smaku

  • 18-04-2019
Piekarnia Victorius w Boguchwale - członek Klastra Podkarpackie Smaki - to miejsce gdzie na bazie sezonowych produktów pieką i gotują ludzi z pasją.
1  «««  32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION