W Rzeszowie niebawem rozpocznie się kolejna edycja festiwalu, tym razem ośmiu, restauracji. Terminy rezerwacji dostępne są od 3 do 17 kwietnia br., a cena specjalnego trzydaniowego menu to 49 zł. Rezerwacje na trzydaniowe zestawy są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl.
Wśród rzeszowskich przybytków kultury smaku biorących udział w wiosennej edycji znajdziecie restauracje: Capella Restaurant & Lobby Lounge (ul. Grottgera 28), The Garden Grill & Bar (al. Kopisto 1), Hoshi Sushi (al. Kopisto 1), Kucharze (ul. Krajobrazowa 10/5L), Kulisy w Hotelu Falcon (ul. Jastrzębia 29), Liszt (ul. Szopena 33), Parole Art Restaurant (ul. Sokoła 7) oraz Patio w Grand Hotel Boutique Rzeszów (ul. Dymnickiego 1B).
Przyjrzyjmy się propozycjom na Restaurant Week przygotowanym przez Arkadiusza Pączka, szefa kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotel Hilton Garden Inn Rzeszów (al. Kopisto 1). Każdy z zestawów to wydatek 49 zł.
Menu A
• pikantne ciasto francuskie z wołowiną, prażone ziemniaki truflowe, concasse paprykowe, kiełki zielonego groszku,
• zapiekane gnocchi buraczane z gorgonzolą, chorizo, pieczone kurki na karmelizowanym czosnku,
• racuchy jabłkowe na maślance, gorzka czekolada, bita śmietana, owoce.
Menu B
• zielone szparagi w cieście ryżowym, zapiekane z serem cheddar, chutney z mango i brzoskwini, prażone orzeszki pini i smażony jarmuż,
• pieczony filet z dorsza z ziołowa kruszonką, puree z zielonego groszku z miętą, por w occie jabłkowym i olej koperkowy,
• pomidor w borówkowym occie balsamicznym, lody miętowe palona, biała czekolada, owoce.
Przytulne wnętrze restauracji oraz miła i profesjonalna obsługa zachęcają do odwiedzenia lokalu liczącego 38 miejsc. To także idealne miejsce na spotkania rodzinne lub w gronie przyjaciół.