Aktualności

6 setów szefa kuchni Arkadiusza Pączka

  • 01-04-2019

W Rzeszowie niebawem rozpocznie się kolejna edycja festiwalu, tym razem ośmiu, restauracji. Terminy rezerwacji dostępne są od 3 do 17 kwietnia br., a cena specjalnego trzydaniowego menu to 49 zł. Rezerwacje na trzydaniowe zestawy są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl.


 

Wśród rzeszowskich przybytków kultury smaku biorących udział w wiosennej edycji znajdziecie restauracje: Capella Restaurant & Lobby Lounge (ul. Grottgera 28), The Garden Grill & Bar (al. Kopisto 1), Hoshi Sushi (al. Kopisto 1), Kucharze (ul. Krajobrazowa 10/5L), Kulisy w Hotelu Falcon (ul. Jastrzębia 29), Liszt (ul. Szopena 33), Parole Art Restaurant (ul. Sokoła 7) oraz Patio w Grand Hotel Boutique Rzeszów (ul. Dymnickiego 1B).

 


Przyjrzyjmy się propozycjom na Restaurant Week przygotowanym przez Arkadiusza Pączka, szefa kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotel Hilton Garden Inn Rzeszów (al. Kopisto 1). Każdy z zestawów to wydatek 49 zł.



Menu A

• pikantne ciasto francuskie z wołowiną, prażone ziemniaki truflowe, concasse paprykowe, kiełki zielonego groszku,

• zapiekane gnocchi buraczane z gorgonzolą, chorizo, pieczone kurki na karmelizowanym czosnku,

• racuchy jabłkowe na maślance, gorzka czekolada, bita śmietana, owoce.

 


Menu B

• zielone szparagi w cieście ryżowym, zapiekane z serem cheddar, chutney z mango i brzoskwini, prażone orzeszki pini i smażony jarmuż,

• pieczony filet z dorsza z ziołowa kruszonką, puree z zielonego groszku z miętą, por w occie jabłkowym i olej koperkowy,

• pomidor w borówkowym occie balsamicznym, lody miętowe palona, biała czekolada, owoce.

Przytulne wnętrze restauracji oraz miła i profesjonalna obsługa zachęcają do odwiedzenia lokalu liczącego 38 miejsc. To także idealne miejsce na spotkania rodzinne lub w gronie przyjaciół.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION