Aktualności

Lody na żywo w Korczynie

  • 08-04-2019
Mirosław Pelczar zaprasza na wielkie otwarcie Ice Cream Factory - Fabryka Naturalnych Lodów - nowej fabryki lodów, które odbędzie się w najbliższą sobotę tj. 13 kwietnia br. w Korczynie k. Krosna.

Oferta wypieków świątecznych dla Przemyśla, ale i nie tylko...

  • 07-04-2019
Jest takie magiczne miejsce w Podkarpackiem gdzie czas zwalnia, a my zapominamy o bożym świecie. Zwie się Cukiernia Fiore (obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki), która zlokalizowana jest w Przemyślu przy ul. Kazimierza Wielkiego 17B.

Podkarpackie Smaki w sieci, i już nie tylko

  • 06-04-2019
Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - ma już za sobą dwa lata istnienia. Jego klienci cenią komfort i wygodę, pod ręką mają kilkaset produktów spożywczych tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych wytworzonych w Podkarpackiem, które w większości powstają w rodzinnych firmach.

Z wielkanocnym smakiem w tle

  • 05-04-2019
Będzie rodzinnie, świątecznie, kolorowo i smacznie. Zamek w Baranowie Sandomierskim zaprasza na Rodzinny Kiermasz Wielkanocny organizowany w niedzielę, 7 kwietnia br.

Pierwsze ogródki na rzeszowskim Rynku

  • 05-04-2019
Sezon ogródkowy na Rynku w Rzeszowie oficjalnie rozpocznie się dopiero w środę, 10 kwietnia br., ale słoneczny piątek i zapowiadany ładny weekend spowodował, że restauratorzy błyskawicznie uruchomili je dla klientów.

23 pomysły na Wielkanoc

  • 04-04-2019
Już wkrótce w świątecznej atmosferze, w gronie najbliższych oraz przyjaciół zasiądziemy do suto zastawionego - wielkanocnego - stołu. Dla zapracowanych pań domu przygotowanie kilkunastu oryginalnych potraw to często praca ponad siły.

Urodziny pierwsze Stolarni

  • 03-04-2019
W nadchodzący weekend Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, świętujemy swoje 1 urodziny.

6 setów szefa kuchni Arkadiusza Pączka

  • 01-04-2019
W Rzeszowie niebawem rozpocznie się kolejna edycja festiwalu, tym razem ośmiu, restauracji. Terminy rezerwacji dostępne są od 3 do 17 kwietnia br., a cena specjalnego trzydaniowego menu to 49 zł. Rezerwacje na trzydaniowe zestawy są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl.

Fiore - ich lody przekraczają granice

  • 31-03-2019
Wyjątkowo długi i gorący sezon letni 2018 r. sprawił, że Polacy szturmowali lodziarnie i sklepy w poszukiwaniu lodów, a „lodziarze” dwoili się i troili, aby nadążyć z ich produkcją. Liczą, że i ten rok będzie rekordowy, przygotowują też coraz to wymyślniejsze smaki. I eksperymentują z produktami przekraczając tradycyjne granice.

Krokusowe „smaki” Dubiecka

  • 30-03-2019
Sztuka, arcydzieła architektoniczne, zabytkowe zamki i pałace najlepiej się „czują” w otoczeniu przyrody. Takiej trochę ręką człowieka przetworzonej, ale z dystansem i umiarem.
1  «««  34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION