Mirosław Pelczar zaprasza na wielkie otwarcie Ice Cream Factory - Fabryka Naturalnych Lodów - nowej fabryki lodów, które odbędzie się w najbliższą sobotę tj. 13 kwietnia br. w Korczynie k. Krosna.
Oferta wypieków świątecznych dla Przemyśla, ale i nie tylko...
Jest takie magiczne miejsce w Podkarpackiem gdzie czas zwalnia, a my zapominamy o bożym świecie. Zwie się Cukiernia Fiore (obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki), która zlokalizowana jest w Przemyślu przy ul. Kazimierza Wielkiego 17B.
Podkarpackie Smaki w sieci, i już nie tylko
Sklep internetowy - www.sklep.podkarpackiesmaki.pl - ma już za sobą dwa lata istnienia. Jego klienci cenią komfort i wygodę, pod ręką mają kilkaset produktów spożywczych tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych wytworzonych w Podkarpackiem, które w większości powstają w rodzinnych firmach.
Z wielkanocnym smakiem w tle
Będzie rodzinnie, świątecznie, kolorowo i smacznie. Zamek w Baranowie Sandomierskim zaprasza na Rodzinny Kiermasz Wielkanocny organizowany w niedzielę, 7 kwietnia br.
Pierwsze ogródki na rzeszowskim Rynku
Sezon ogródkowy na Rynku w Rzeszowie oficjalnie rozpocznie się dopiero w środę, 10 kwietnia br., ale słoneczny piątek i zapowiadany ładny weekend spowodował, że restauratorzy błyskawicznie uruchomili je dla klientów.
Już wkrótce w świątecznej atmosferze, w gronie najbliższych oraz przyjaciół zasiądziemy do suto zastawionego - wielkanocnego - stołu. Dla zapracowanych pań domu przygotowanie kilkunastu oryginalnych potraw to często praca ponad siły.
Urodziny pierwsze Stolarni
W nadchodzący weekend Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, świętujemy swoje 1 urodziny.
6 setów szefa kuchni Arkadiusza Pączka
W Rzeszowie niebawem rozpocznie się kolejna edycja festiwalu, tym razem ośmiu, restauracji. Terminy rezerwacji dostępne są od 3 do 17 kwietnia br., a cena specjalnego trzydaniowego menu to 49 zł. Rezerwacje na trzydaniowe zestawy są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl.
Fiore - ich lody przekraczają granice
Wyjątkowo długi i gorący sezon letni 2018 r. sprawił, że Polacy szturmowali lodziarnie i sklepy w poszukiwaniu lodów, a „lodziarze” dwoili się i troili, aby nadążyć z ich produkcją. Liczą, że i ten rok będzie rekordowy, przygotowują też coraz to wymyślniejsze smaki. I eksperymentują z produktami przekraczając tradycyjne granice.
Krokusowe „smaki” Dubiecka
Sztuka, arcydzieła architektoniczne, zabytkowe zamki i pałace najlepiej się „czują” w otoczeniu przyrody. Takiej trochę ręką człowieka przetworzonej, ale z dystansem i umiarem.