Aktualności

Fiore - ich lody przekraczają granice

  • 31-03-2019

Wyjątkowo długi i gorący sezon letni 2018 r. sprawił, że Polacy szturmowali lodziarnie i sklepy w poszukiwaniu lodów, a „lodziarze” dwoili się i troili, aby nadążyć z ich produkcją. Liczą, że i ten rok będzie rekordowy, przygotowują też coraz to wymyślniejsze smaki. I eksperymentują z produktami przekraczając tradycyjne granice.

 

Rynek lodów zaskakuje konsumentów nowymi, egzotycznymi smakami albo niestandardowymi połączeniami. Jednak jak pokazują sondaże ulubionym smakiem, po które najchętniej sięgają Polacy to lody… śmietankowe, owocowe oraz czekoladowe. To dowód na to, że jesteśmy tradycjonalistami, co jednak nie znaczy, że nie lubimy być zaskakiwani i nie chcemy próbować nowych smaków.

Cukiernia Fiore w Przemyślu (ul. Kazimierza Wielkiego 17B), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, wyznaje zasadę, że „Nowy sezon, nowy smak!”. Próbowaliście już ich nowego smaku - kasztan z owocami lasu? Pierwsze recenzje są rewelacyjne.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION