Szynka z wiochy w strzyżowskim wydaniu
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Marek Leśniak w Strzyżowie, członek Klastra Podkarpackie Smaki, należy do jednych z większych prywatnych zakładów masarskich w Polsce południowo-wschodniej.
Sięgnij po specjały z „Jasiołki”
W Dukli w Zakładzie Mięsnym „Jasiołka” wszystkie wyroby są przygotowane zgodnie ze starymi, nawet 150-letnimi recepturami.
Rodzinna piekarnia Elżbieta Nawłoka „HELVA” w Rzeszowie działa od 1996 r. Obecnie we własnym zakładzie przy ul. Reformackiej w Rzeszowie. Jest to nowoczesny obiekt, w którym powstają wyroby piekarnicze i cukiernicze wytwarzane według tradycyjnych receptur.
Konferencje z historią w tle
Zamek w Krasiczynie, niezwykły Pomnik Historii i wspaniała rezydencja na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Organizowane tu konferencje, spotkania biznesowe to niezwykłe spotkania z historią i tradycją w tle.
Markowska - legendarna kiełbasa
Od początku działalności w 1989 r. Zakład Uboju i Przerobu Mięsa w Markowej jest przedsiębiorstwem rodzinnym, w którym pracuje m.in. Jan Fołta, jego żona Czesława, syn Piotr i zięć.
Posmakuj Krosno – nie tylko - świątecznie
Restauracja Posmakuj Krosno z Krosna oczywiście (Rynek 24) - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - zaprasza do składania zamówień na indywidualne menu na uroczystości do domów, ogrodów, firm lub w naszym lokalu.
Smaki z dubieckiej wedzarni
A w zamkowej wędzarni... czyli mini fotoreportaż z Zamek Dubiecko.
Wielkanocne wypieki w Piekarni-Cukierni IZA
W Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA” w Rzeszowie przywiązanie do tradycji dobrego wypieku jest ważnym elementem prowadzenia zakładu i chętnie sięga się w nim po dawne przepisy na wypieki.
Weekend z przemyskim browarem
Restauracja BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) zaprasza na weekend (12-14 kwietni br.) z Browarem Grodzkim.
Pyszne śniadania w Stolarni
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, na początku tego roku odświeżyło znacznie swoją kartę menu.