Aktualności

Dobry czas na smak czterech tart

  • 26-01-2020

Podróże za wyjątkowymi daniami to wyzwanie turystyki kulinarnej XXI wieku. Dla ułatwienia poznania charakterystycznych smaków europejskich kuchni Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów zaprasza w aromatyczną podróż po Europie wyjątkowych tart.

W Restauracji The Garden Grille & Bar (al. Kopisto 1, Galeria Millenium Hall) goszczą w karcie menu cztery zupełnie różne tarty rodem z Hiszpanii, Francji, Niemiec i Włoch.

Elementy składowe tarty hiszpańskiej to: ziemniaki / chorizo / seler naciowy / cebula czerwona / krewetki / pomidor / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka. Z kolei tarta francuska to słodki przysmak idealny na każdą okazję, szczególnie w porze deserów. A w niej gruszka / cukier / crème brûlée / porzeczki / mięta / śmietana / masło / mąka / jajka. Solidną i sycącą tartę niemiecką wypełniają ziemniaki / kiełbasa biała / golonka wieprzowa / kapusta kiszona / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka. A skład tarty włoskiej to klasyka prostoty: pomidor / mozzarella / brokuł / oliwki / rukola / pomidory koktajlowe / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka / natka pietruszki.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION