KALENDARZ IMPREZ

Piątek, 21 Lutego 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Aktualności

Dobry czas na smak czterech tart

  • 26-01-2020

Podróże za wyjątkowymi daniami to wyzwanie turystyki kulinarnej XXI wieku. Dla ułatwienia poznania charakterystycznych smaków europejskich kuchni Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów zaprasza w aromatyczną podróż po Europie wyjątkowych tart.

W Restauracji The Garden Grille & Bar (al. Kopisto 1, Galeria Millenium Hall) goszczą w karcie menu cztery zupełnie różne tarty rodem z Hiszpanii, Francji, Niemiec i Włoch.

Elementy składowe tarty hiszpańskiej to: ziemniaki / chorizo / seler naciowy / cebula czerwona / krewetki / pomidor / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka. Z kolei tarta francuska to słodki przysmak idealny na każdą okazję, szczególnie w porze deserów. A w niej gruszka / cukier / crème brûlée / porzeczki / mięta / śmietana / masło / mąka / jajka. Solidną i sycącą tartę niemiecką wypełniają ziemniaki / kiełbasa biała / golonka wieprzowa / kapusta kiszona / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka. A skład tarty włoskiej to klasyka prostoty: pomidor / mozzarella / brokuł / oliwki / rukola / pomidory koktajlowe / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka / natka pietruszki.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION