KALENDARZ IMPREZ

Poniedziałek, 30 Listopada 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Aktualności

Restauracja Simple: autorski deser

  • 29-01-2020

Crème brûlée to wspaniały deser, znany i uwielbiany na całym świecie. Jajeczno-śmietankowy, aksamitny krem pokryty jest cienką, słodką warstwą skarmelizowanego cukru. Po raz pierwszy opisany został w książce kucharskiej François Massialota w 1691 r.

 

Niektórzy twierdzą, że dla sprawnego cukiernika nie ma nic prostszego: zapiekany deser, przygotowywany ze śmietanki, żółtek, cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru. Aromatu i smaku potrawie nadaje zwykle wanilia, niekiedy także czekolada lub inne dodatki.

Ale utalentowany, młody kucharza Arek Dykas przygotował własny, autorski pomysł na ten klasyczny deser crème brûlée o smaku kokosowym z owocami, który znalazł się w nowej karcie menu Restauracji Simple w Hotelu Blue Diamond w Nowej Wsi k. Rzeszowa, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Już teraz możecie skosztować smaku tego rozpływającego się w ustach deseru. Rezerwacja stolików: +48 17 77 22 666 wew. 816.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION