Nowy rok to dobry czas na podróże te małe i duże. Z tego założenia wyszedł Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. I z tej okazji zaprasza w aromatyczną, kulinarną podróż po Europie szlakiem tarty.
W Restauracji The Garden Grille & Bar (al. Kopisto 1, Galeria Millenium Hall) od kilku dni zagościły cztery zupełnie różne tarty rodem z Hiszpanii, Francji, Niemiec i Włoch.
Elementy składowe tarty hiszpańskiej to: ziemniaki / chorizo / seler naciowy / cebula czerwona / krewetki / pomidor / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka. Z kolei tarta francuska to słodki przysmak idealny na każdą okazję, szczególnie w porze deserów. A w niej gruszka / cukier / crème brûlée / porzeczki / mięta / śmietana / masło / mąka / jajka. Solidną i sycącą tartę niemiecką wypełniają ziemniaki / kiełbasa biała / golonka wieprzowa / kapusta kiszona / śmietana / masło / mąka / cukier / jajka. A skład tarty włoskiej poznamy niebawem.