KALENDARZ IMPREZ

Wtorek, 19 Czerwca 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Aktualności

24 pomysłów na - już - Wielkanoc

  • 17-03-2018
Od lat catering świąteczny na wynos to mocna strona Karczmy Jorgula w Nowej Dębie.

Targi Produktów Lokalnych

  • 16-03-2018
W niedzielę, 25 marca br., w godz. 9.00-17.00 na Rynku w Strzyżowie odbędą się Targi Produktów Lokalnych.

Stowarzyszenie „Pro Carpathia” nagrodzone

  • 15-03-2018
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia” brało udział w II Targach Wschodnich i otrzymało nagrodę – II miejsce za najładniejszą aranżację stoiska.

Warsztaty kuchni nieskomplikowanej

  • 15-03-2018
W sobotę, 17 marca br., w godz. 10.00-13.00 w sali warsztatowej szkoły z Trzebosi w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej odbędą się warsztaty kulinarne.

Pokaz tłoczenia oleju

  • 15-03-2018
W sobotę, 17 marca br. w Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej odbędzie to pokaz tłoczenia oleju na ciepło.

Pierwszy Kiermasz Wielkanocny

  • 14-03-2018
Już za kilka dni, w niedzielę, 18 marca br., w Jaśle na terenie kompleksu Restauracji U Schabińskiej przy ul. Floriańskiej 42 Kiermasz Wielkanocny z tradycyjną żywnością i rękodziełem.

Wiekowe wnętrze z dobrym smakiem

  • 12-03-2018
Pastewnik to jedyny w Polsce żywy skansen, gromadzący szereg zabytków architektury drewnianej z terenu Ziemi Przeworskiej. Znajduje się w Przeworsku przy ul. Łańcucka 2.

Dobry chleb w papierowej torbie

  • 11-03-2018
Tradycyjny chleb sędziszowski żytni, z najwyższym polskim certyfikatem (od 2014 r.) „Poznaj Dobrą Żywność”, powstaje w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA" w Rzeszowie.

Dobry olej, bo z Sanoka

  • 09-03-2018
Metoda tłoczenia na zimno jest najstarszą naturalną metodą pozyskiwania oleju. Polega ona na wyciskaniu oleju przy użyciu pras ślimakowych, bez filtrowania, ekstrakcji i rafinacji.

Jagnięcina i baranina z Bieszczadów

  • 06-03-2018
W Karczmie Gościniec w Rzeszowie odbyły się warsztaty kulinarne prezentujące potrawy kuchni regionalnej, związane z kulturą pasterską.
1  «««  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »»»  247
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION