Biszkopty Jarosławskie to tradycyjny produkt Fabryki Pieczywa Cukierniczego „SAN”.
Mięso w stylu eko w e-sklepie Podkarpackie Smaki
To jeden z produktów linii ekologicznej Zakładu Mięsnego Smak-Górno w Górnie. To klasyczna konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona, sterylizowana.
Chleb w tradycji wypiekany
Tradycyjny chleb sędziszowski żytni, z najwyższym polskim certyfikatem (od 2014 r.) „Poznaj Dobrą Żywność”, powstaje w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA" w Rzeszowie, członek Klastra Podkarpackie Smaki.
Do kupienia w naszym e-sklepie Podkarpackie Smaki: Zaginiony świat bieszczadzkiego kresu: Bojkowie, Żydzi, Polacy, Niemcy i Cyganie, dzieło Andrzeja Potockiego.
Gdzie kupić w Rzeszowie eko topinambur?
W e-sklepie Podkarpackie Smaki! 7,50 zł za kg.
https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/produkty-ekologiczne/topinambur%20eko%20-1-kg
Normalność wraca także w temacie imprez i wydarzeń kulturalno-kulinarnych. Winnica Sztukówka w Gliniku Średnim (gm. Frysztak) organizowała już kilkakrotnie imprezę o wdzięcznej nazwie - Wesele. Tym razem – w dniach 13-14 czerwca br. (sobota-niedziela) - będzie #NieWesele. Nie będzie tańców i koncertu, ale za to będzie moc podkarpackich smakołyków.
Czekolada z dereniem – sposób na lepszy nastrój
Jak przekonać organizm do większej produkcji endorfin - hormonu szczęścia, dzięki któremu możemy odczuwać przyjemność, a nawet euforię? Spróbujcie naszych czekolad z dereniem!
Co najbardziej smakuje japońskim turystom w Polsce? Żurek! Dzieje się tak odkąd tej zupy na zakwasie z czosnkiem, chrzanem i mocnym mięsnym wywarem, skosztował w trakcie pobytu w naszym kraju cesarz Akihito. Dziś wielu japońskich turystów kupuje właśnie żurek w proszku, jako pamiątkę z Polski.
Przesmaczne buraczki zasmażane, najlepsze na „ciepło”
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” z Kolbuszowej to firma należącą do Klastra Podkarpackie Smaki. Zakład od lat specjalizuje się w produkcji szerokiej gamy sałatek, dżemów, powideł, marmolad, przetworów z pieczarek, papryk, ogórków oraz wielu innych ze świeżych warzyw i owoców.
EKO przetwory ze Smak-Górna
Z dobrego mięsa powstają dobre wędliny - to banał. Jednak od tego jak hodowane są zwierzęta, czym karmione, a także od procesu technologicznego przerabiającego surowiec zależy jakość produktu końcowego, czyli np. wędliny lub wyrobu garmażeryjnego.