Aktualności

Biszkopty Jarosławskie

  • 19-06-2020
Biszkopty Jarosławskie to tradycyjny produkt Fabryki Pieczywa Cukierniczego „SAN”.

Mięso w stylu eko w e-sklepie Podkarpackie Smaki

  • 16-06-2020
To jeden z produktów linii ekologicznej Zakładu Mięsnego Smak-Górno w Górnie. To klasyczna konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona, sterylizowana.

Chleb w tradycji wypiekany

  • 15-06-2020
Tradycyjny chleb sędziszowski żytni, z najwyższym polskim certyfikatem (od 2014 r.) „Poznaj Dobrą Żywność”, powstaje w Zakładzie Cukierniczo-Piekarniczym „IZA" w Rzeszowie, członek Klastra Podkarpackie Smaki.

Książka jakich mało

  • 14-06-2020
Do kupienia w naszym e-sklepie Podkarpackie Smaki: Zaginiony świat bieszczadzkiego kresu: Bojkowie, Żydzi, Polacy, Niemcy i Cyganie, dzieło Andrzeja Potockiego.

Gdzie kupić w Rzeszowie eko topinambur?

  • 13-06-2020
W e-sklepie Podkarpackie Smaki! 7,50 zł za kg. https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/produkty-ekologiczne/topinambur%20eko%20-1-kg

NieWesele na Sztukówce

  • 12-06-2020
Normalność wraca także w temacie imprez i wydarzeń kulturalno-kulinarnych. Winnica Sztukówka w Gliniku Średnim (gm. Frysztak) organizowała już kilkakrotnie imprezę o wdzięcznej nazwie - Wesele. Tym razem – w dniach 13-14 czerwca br. (sobota-niedziela) - będzie #NieWesele. Nie będzie tańców i koncertu, ale za to będzie moc podkarpackich smakołyków.

Czekolada z dereniem – sposób na lepszy nastrój

  • 11-06-2020
Jak przekonać organizm do większej produkcji endorfin - hormonu szczęścia, dzięki któremu możemy odczuwać przyjemność, a nawet euforię? Spróbujcie naszych czekolad z dereniem!

Żurki z Wolicy

  • 10-06-2020
Co najbardziej smakuje japońskim turystom w Polsce? Żurek! Dzieje się tak odkąd tej zupy na zakwasie z czosnkiem, chrzanem i mocnym mięsnym wywarem, skosztował w trakcie pobytu w naszym kraju cesarz Akihito. Dziś wielu japońskich turystów kupuje właśnie żurek w proszku, jako pamiątkę z Polski.

Przesmaczne buraczki zasmażane, najlepsze na „ciepło”

  • 09-06-2020
Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego „ORZECH” z Kolbuszowej to firma należącą do Klastra Podkarpackie Smaki. Zakład od lat specjalizuje się w produkcji szerokiej gamy sałatek, dżemów, powideł, marmolad, przetworów z pieczarek, papryk, ogórków oraz wielu innych ze świeżych warzyw i owoców.

EKO przetwory ze Smak-Górna

  • 08-06-2020
Z dobrego mięsa powstają dobre wędliny - to banał. Jednak od tego jak hodowane są zwierzęta, czym karmione, a także od procesu technologicznego przerabiającego surowiec zależy jakość produktu końcowego, czyli np. wędliny lub wyrobu garmażeryjnego.
1  «««  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION