KALENDARZ IMPREZ

, 19 Maja 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Aktualności

Wielkanocny Brunch w Krośnie

  • 25-03-2019
W niedzielę, 14 kwietnia br. w godz. 12.00-18.00 w Restauracja Naftaya znajdującej się na parterze Hotelu Nafta Krosno (ul. Lwowska 21) zabierz swoją rodzinę na Wielkanocny Brunch, niezwykłą okazję do spędzenia razem Niedzieli Palmowej.

Podkarpackie Smaki na pokładzie „Daru Młodzieży”

  • 24-03-2019
Podczas wizyty statku „Dar Młodzieży” w Londynie - dzięki współpracy poznańskiej firmy Landbrand oraz Polskiej Ambasady w UK – promowano polskie unikalne produkty powiązane ze szlakami kulinarnymi. Wśród nich znalazł się także podkarpacki dereń łączony ze Szlakiem Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Podkarpackie Smaki nakarmią Wiedeńczyków

  • 22-03-2019
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” zostało zaproszone – jako jedyny podmiot z Polski – na międzynarodowe targi pieczywa Kruste & Krume Brotfestival organizowane w sobotę, 23 marca 2019 r., na terenie Marx Halle w Wiedniu.

Garden w Hiltonie: do zaskoczenia jeden krok

  • 21-03-2019
Czy w Rzeszowie można się kulinarnie zaskoczyć? Sporą niespodzianką okazała się wiosenna karta menu w Restauracji The Garden Grille & Bar, usytuowanej na I piętrze w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów.

Nowa inwestycja „weselna” w Pstrągowej

  • 20-03-2019
Ośrodek Siedlisko Janczar w Pstrągowej usytuowany jest w malowniczym regionie Pogórzy, w odległości zaledwie 20 km od Rzeszowa. Do kwietnia 2020 r. powstanie tam nowy, drewniany obiekt - Chata Weselna.

Po prostu kocham śliwki w czekoladzie

  • 19-03-2019
Tabliczką czekolady nie wzgardzę, ale prawdziwą miłością, nie znoszącą kompromisu darzę śliwki w grubej warstwie czekolady. I dlatego dobrze wiem, że śliwki w gorzkiej czekoladzie z podkarpackiej firmy Santos ucieszą każdego.

„Ziemniak na horyzoncie” w sprzedaży

  • 18-03-2019
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej sygnuje kolejną książkę kucharską niezawodnej Janiny Olszowy.

Pszczoły gwarancją dla ludzkości

  • 16-03-2019
Odbywająca się w Regionalnym Centrum Kultur Pogranicza w Krośnie I Konferencja Pszczelarzy, Ekologów, Leśników „Zielony Parasol” przyciągnęła setki uczestników: pszczelarzy, leśników, ekologów z terenu całego województwa.

Para uczniów z ZSzG w Rzeszowie na pudle

  • 15-03-2019
Krzysztof Kowalski i Nikola Gąsior, uczniowie Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie, w niezwykle trudnym III Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Black Box w Elblągu zajęli trzecie miejsce.

Kuchnia i historia na jednym talerzu

  • 15-03-2019
O tym jak jadał Marszałek Piłsudski i jakie były jego kulinarne przyzwyczajenia dowiecie się odwiedzając Restaurację Bosko w Przemyślu ul. Władycze 1 (tuż obok Muzeum Dzwonów i Fajek ) w dniach 16-17 marca br.
1  «««  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »»»  253
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION