KALENDARZ IMPREZ

Sobota, 18 Listopada 2017
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Aktualności

Pomóżcie – zagłosujcie! Jesteśmy już na 3 miejscu!

  • 23-10-2017
Konfitura z derenia i czarnej jagody - nowy wyrób w dereniowej rodzinie Stowarzyszenia „Pro Carpathia” - znalazła się na liście 20 produktów biorących udział w krajowym plebiscycie „Certyfikat Dobry Produkt 2017”. Aktualnie zajmuje trzecie miejsce w rankingu. To jedyny produkt w konkursie z województwa podkarpackiego. Już po raz ósmy Grupa PTWP, wydawca magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów gospodarczych portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wraz Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji, zapraszają polskich producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności do udziału w plebiscycie „Certyfikaty Dobry Produkt”. Jego celem jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale i tradycyjną i regionalną recepturą. Wśród 160 nominowanych produktów wybrano 20 najlepszych, wśród nich znalazła się jedyna z Podkarpackiego konfitura z derenia i czarnej jagody. Głosowanie trwa do piątku, 27 października br., do godz.12.00. Każdy internauta może oddać tylko jeden głos. Pomóżcie i zagłosujcie. Link do głosowania: http://www.portalspozywczy.pl/dobryprodukt/

Podkarpackie Smaki Cudem Polski

  • 21-10-2017
W centrum targowo-kongresowym Ptak Warsaw Expo w podwarszawskim Nadarzynie obyła się trzydniowa edycja World Travel Show, w czasie której ponad 200 krajów i regionów z całego świata zaprezentowało swoja ofertę turystyczną.

Wędzą jak za dawnych lat

  • 20-10-2017
Solidne imprezy biesiadne – często z myśliwskim zacięciem - to mocna strona kuchni Siedliska Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Wymiana doświadczeń na temat żywności w Rydze

  • 16-10-2017
W dniach 12-13 października br. odbyły się warsztaty w Rydze dotyczące żywności w krajach Morza Bałtyckiego. W dwudniowych warsztatach udział wzięli przedstawiciele branży spożywczej z Danii, Szwecji, Ukrainy, Łotwy a także Polski.

Wieczór z kuchnią żydowską

  • 15-10-2017
W piątek, 20 października br., będzie okazja, aby poczuć unikalny klimat żydowskiej uczty w Restauracji Wesele w Rzeszowie: koszerne smaki potraw i win w akompaniamencie muzyki klezmerskiej.

Królestwo dobrych smaków

  • 07-10-2017
W Restauracji C.K. Galicja w Kolbuszowa potrawy przygotowywane są na podstawie receptur zaczerpniętych z tradycji regionu.

Manufaktura mile zaskoczy podrobami

  • 06-10-2017
Nowa/stara restauracja czyli Browar Manufaktura w Rzeszowie nie zaskoczy oczywistą jakością piwa, ale jedzeniem już na pewno.

Smak szarlotkowych emocji

  • 02-10-2017
W jesiennych klimatach, wśród dyni, jabłek, orzechów i jarzębiny, wspomagany ciepłymi promieniami słońca, roztaczał przeuroczy aromat cynamonu Trzeci Festiwal Szarlotki w Siedlisku „Janczar” w Pstrągowej

Arcysmaczny skansen

  • 29-09-2017
Pastewnik to jedyny w Polsce żywy skansen, gromadzący szereg zabytków architektury drewnianej z terenu Ziemi Przeworskiej.

Węgrom smakował żurek i proziaki

  • 28-09-2017
O zwycięskiej ekipie kucharzy, która podbiła Festiwal Tirpaków w węgierskiej Nyiregyhaza proziakoburgerami już było. Teraz kilka zdań o tym, jak nasi bratankowie zajadali się żurem rzeszowskim i proziakami.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  233
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION