KALENDARZ IMPREZ

Wtorek, 19 Czerwca 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Aktualności

Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna

  • 14-05-2018
W sobotę, 19 maja w Pilznie na terenie Rancza Taurus odbędzie się największa tego typu impreza w Polsce.

Łemkowski Kermesz

  • 13-05-2018
W dniach 19-20 maja br. w centrum Beskidu Niskiego we wsi Olchowiec (gm. Dukla) odbędzie się XXVIII Łemkowski Kermesz.

Tradycja smaków karpackiej ziem

  • 12-05-2018
We wnętrzu mieszczańskiej, przyrynkowej kamienicy pod nr 12, na rynku w Sanoku, znajdziecie Karczmę Jadło Karpackie, królestwo dobrych kucharek.

Najedzeni fest w Starym Siole

  • 11-05-2018
W zaadaptowanej starej chacie, której najstarsze belki datowane są na 1905 r., znajdziecie Gościniec w Starym Siole. Adres niezmienny: Wetlina 71.

Smaczna karta szefa Bednarczyka

  • 10-05-2018
Karczma Polska w Mielcu, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, wyróżnia się nie tylko oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem.

Wizyta w Brukseli

  • 09-05-2018
W Stałym Przedstawicielstwie Polski przy UE zaprezentowało się Województwo Podkarpackie. Do Brukseli pojechali samorządowcy, przedsiębiorcy, przedstawiciele klastrów i organizacji biznesowych.

Swojskość przy wąskim torze

  • 08-05-2018
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu od 15 lat na rozstaju dróg prowadzących na Rzeszów, Przemyśl i Sanok karmi zgłodniałych podróżnych.

Markowska - legendarna kiełbasa

  • 05-05-2018
Od początku działalności w 1989 r. Zakład Uboju i Przerobu Mięsa w Markowej jest przedsiębiorstwem rodzinnym, w którym pracuje m.in. Jan Fołta, jego żona Czesława, syn Piotr i zięć.

Muzeum niecodziennych smaków

  • 04-05-2018
Twórcami Muzeum Lizaka w Jaśle, jedynej tego typu placówki w kraju, są Katarzyna i Grzegorz Schabińscy, współwłaściciele zakładu Gran-Pik Liwocz w Jaśle, zajmującego się od 1955 r. - w tym samym miejscu od początku - produkcją lizaka i cukierków.

Zdrów jak ryba!

  • 03-05-2018
Zaczynamy mieć tendencje do jedzenia zdrowej żywności, a ryba jest synonimem zdrowego żywienia. Jest też zdrowsza, mimo że droższa od wielu produktów mięsnych.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  247
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION