KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 24 Stycznia 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Aktualności

Podkarpackie smaki w „Kanonie kuchni polskiej”

  • 06-12-2018
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprosiło miłośników kuchni polskiej do współpracy przy projekcie „Kanon kuchni polskiej - Polskie dziedzictwo kulinarne”, którego celem jest kodyfikacja i określenie cech kuchni polskiej.

Wędliny jak dawniej

  • 05-12-2018
Już trzecie pokolenie rodziny Osip w Wierzawicach k. Leżajska (Podkarpackie) angażuje się w branżę wędliniarską. Masarnia prowadzona od 2012 r. przez Zygmunta Osipa to klasyczna firma rodzinna.

Wigilijne potrawy na wynos

  • 03-12-2018
Kuchnia Karczma Jorgula w Nowej Dębie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to rekordzista w daniach przygotowywanych na świąteczny stół. Ich usługa cateringowa obejmuje blisko 40 przystawek, zup, potraw i słodkości na wigilijną wieczerzę i dni świąteczne po niej.

Nowe smaki U Garncarzy

  • 02-12-2018
Kuchnia Karczmy u Garncarzy w Medyni Głogowskiej zaprasza na nowości z dań głównych i deserów z zimowej karty menu.

Tradycja świątecznych potraw

  • 02-12-2018
Siedlisko Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, prezentuje listę domowych dań wigilijnych, najlepszych tradycyjnych świątecznych potraw, prawdziwie polskich smaków dostępnych w ich ofercie cateringowej z okazji Świąt Bożego Narodzenia.

Grudzień upłynie pod znakiem pierogów

  • 01-12-2018
Gdzie? W Hilton Garden Inn Rzeszów. Taką deklarację złożył szef kuchni Arkadiusz Pączka, który zaprasza na pierogi o wyjątkowych smakach.

W BOSKO idzie nowe

  • 28-11-2018
Wszystkim zapewne to danie na zdjęciu skojarzy się z pizzą. Ale bynajmniej, w kuchni Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, przygotowywane są od dzisiaj… podpłomyki. Podawane będą w kilku opcjach, również w wersji wegetariańskiej.

Podkarpackie restauracje w Żółtym Przewodniku Gault&Millau 2019

  • 27-11-2018
Obecny w 12 krajach przewodnik, jest drugim po Czerwonym Michelin przewodniku gastronomicznym, który porządkuje rynek restauracyjny w Polsce. W edycji na 2019 rok opisanych jest już 640 przybytków kulinarnych w kraju (w pierwszym wydaniu na 2015 r. było 250), z czego tylko/aż sześć z terenu Podkarpackiego.

Mamy zwycięzców

  • 12-11-2018
W ogłoszonym 9 listopada br. Konkursie Zamek Dubiecko, w którym nagrodą była unikalna książka kucharska / album pt. „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)” mamy parę zwycięzców.

Do wygrania unikalna książka kucharska

  • 09-11-2018
Kuchnia Zamek Dubiecko - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - bierze czynny udział w „Tygodniu Kuchni Polskiej”.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  258
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION