Spotkanie z przedstawicielami KOWR.
Celem spotkania było wsparcie produktów i producentów żywności ekologicznej, tradycyjnej, regionalnej oraz produktów wysokiej jakości.
Zanim przystąpimy do pieczenia chleba, przygotowujemy zaczyn: drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie i mieszamy z mąką.
Chrust inaczej faworki, to idealna alternatywa dla pączków w Tłusty Czwartek.
11-12 grudnia w G2A ARENA Targi EKOGALA
Dnia 11-12 odbędą się międzynarodowe targi żywności i produktów wysokiej jakości organizowane przez Samorząd Województwa Podkarpackiego.
Ogórki kiszone z Zagrody Handzlowianka
Ogórki kiszone z Zagrody Handzlowianka
Podgórskie okolice Handzlówki charakteryzują się specyficznym klimatem, mającym wpływ na niepowtarzalne walory smakowe uprawianych ogórków, które znajdziemy praktycznie w co drugim ogródku. Podobnie jak uprawy czosnku, kopru i chrzanu.
Polska Ekologia na finale Górskich Samochodowych Mistrzostw Polski.
Polska Ekologia na finale Górskich Samochodowych Mistrzostw Polski prowadziło degustacje potraw z wieprzowiny.
Kiełbasa pradziadzia z Dukli
to wędlina zaskakująca kolorem i aromatem, której receptura pochodzi aż z 1896 roku!
Wyścig Górski PRZĄDKI – VALVOLINE w Korczynie
Stowarzyszenie Polska Ekologia będzie gotować na 18. Wyścigu Górskim PRZĄDKI – VALVOLINE w Korczynie
Stowarzyszenie „Polska Ekologia” będzie gotować na 18. Wyścigu Górskim PRZĄDKI – VALVOLINE w Korczynie, który realizowany jest pod patronatem Marszałka Województwa Podkarpackiego.