KALENDARZ IMPREZ

Środa, 17 Stycznia 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Aktualności

Muzyka zaklęta w butelkach

  • 29-11-2017
Winnica Sztukówka w Gliniku Średnim koło Frysztaka została założona w 2009 r. przez Katarzynę i Leszka Szczęchów, którzy dotychczasowe życie w stolicy zamienili na realizację swoich marzeń i pasji, na kojącym skrawku podkarpackiej ziemi.

Weekend bez garów

  • 27-11-2017
Pod takim hasłem Oberża Zakapior w bieszczadzkim Polańczyku, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zachęca do odpoczynku od garów, kuchni, gotowania i generalnie siedzenia w domu.

Świąteczny i Piernikowy

  • 25-11-2017
To jest być może nie tylko największy piernikowy domek w Podkarpackiem, ale i w całej Polsce. Pięć osób przez 5 dni wytrwale pracowało przy jego projektowaniu i wykonaniu.

Podkarpackie Smaki w Warszawie

  • 23-11-2017
Stowarzyszenie „Pro Carpathia” w dniach 23-25 listopada br. bierze udział w międzynarodowych Targach Turystycznych TT Warsaw, które odbywają się w Pałac Kultury i Nauki w Warszawie.

W powiecie pełna spiżarnia

  • 18-11-2017
Jarosław może pochwalić się jedną z najciekawszych, najbarwniejszych i jedną z najlepiej zorganizowanych imprez-wydarzeń kulinarnych w naszym regionie.

Podkarpackie Smaki dostępne w Szczecinie i Zielonej Górze!

  • 17-11-2017
Ostatnio mogliśmy pochwalić się dostępnością naszych produktów na trzech stacjach paliw firmy Grosar Mistrzowskie Paliwa.

Promocja podkarpackiej żywności

  • 15-11-2017
Zarząd Stowarzyszenia PRO CARPATHIA informuje, że w dniu 15 listopada 2017 roku nastąpiło zakończenie operacji „75 Podkarpackich Smaków. Katalog Wytwórców Produktów Regionalnych, Tradycyjnych i Ekologicznych” realizowanej w ramach Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach PROW na lata 2014-2020.

Proziaki pomysłem na promocję

  • 14-11-2017
Arkadiusz Wejer, Szef Kuchni Restauracji Garden w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów wita gości przybyłych na Kongres 590 w Jasionce... proziakami!

„Garncarzom” stuknęło 5 lat

  • 13-11-2017
W sobotę, 18 listopada br., w Medyni Głogowskiej święto i to z niespodziankami. W 2012 r. w budynku stylizowanym na chałupę zbudowaną z bali rozpoczęła tam działalność Karczma u Garncarzy.

Podkarpackie produkty na Stacjach Paliw GROSAR

  • 11-11-2017
Półka Podkarpackie Smaki z naszymi produktami regionalnymi, tradycyjnymi i ekologicznymi – wytwarzanymi przez przedsiębiorstwa rodzinne z Podkarpackiego - została wprowadzona do trzech stacji paliw firmy Grosar Mistrzowskie Paliwa.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  236
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION