KALENDARZ IMPREZ

, 21 Stycznia 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Aktualności

Podkarpackie Smaki Cudem Polski

  • 21-10-2017
W centrum targowo-kongresowym Ptak Warsaw Expo w podwarszawskim Nadarzynie obyła się trzydniowa edycja World Travel Show, w czasie której ponad 200 krajów i regionów z całego świata zaprezentowało swoja ofertę turystyczną.

Wędzą jak za dawnych lat

  • 20-10-2017
Solidne imprezy biesiadne – często z myśliwskim zacięciem - to mocna strona kuchni Siedliska Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.

Wymiana doświadczeń na temat żywności w Rydze

  • 16-10-2017
W dniach 12-13 października br. odbyły się warsztaty w Rydze dotyczące żywności w krajach Morza Bałtyckiego. W dwudniowych warsztatach udział wzięli przedstawiciele branży spożywczej z Danii, Szwecji, Ukrainy, Łotwy a także Polski.

Wieczór z kuchnią żydowską

  • 15-10-2017
W piątek, 20 października br., będzie okazja, aby poczuć unikalny klimat żydowskiej uczty w Restauracji Wesele w Rzeszowie: koszerne smaki potraw i win w akompaniamencie muzyki klezmerskiej.

Królestwo dobrych smaków

  • 07-10-2017
W Restauracji C.K. Galicja w Kolbuszowa potrawy przygotowywane są na podstawie receptur zaczerpniętych z tradycji regionu.

Manufaktura mile zaskoczy podrobami

  • 06-10-2017
Nowa/stara restauracja czyli Browar Manufaktura w Rzeszowie nie zaskoczy oczywistą jakością piwa, ale jedzeniem już na pewno.

Smak szarlotkowych emocji

  • 02-10-2017
W jesiennych klimatach, wśród dyni, jabłek, orzechów i jarzębiny, wspomagany ciepłymi promieniami słońca, roztaczał przeuroczy aromat cynamonu Trzeci Festiwal Szarlotki w Siedlisku „Janczar” w Pstrągowej

Arcysmaczny skansen

  • 29-09-2017
Pastewnik to jedyny w Polsce żywy skansen, gromadzący szereg zabytków architektury drewnianej z terenu Ziemi Przeworskiej.

Węgrom smakował żurek i proziaki

  • 28-09-2017
O zwycięskiej ekipie kucharzy, która podbiła Festiwal Tirpaków w węgierskiej Nyiregyhaza proziakoburgerami już było. Teraz kilka zdań o tym, jak nasi bratankowie zajadali się żurem rzeszowskim i proziakami.

Regionalność przy torze

  • 27-09-2017
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu k. Dynowa, na rozstaju dróg prowadzących w kierunku na Rzeszów, Przemyśl i Sanok, z aromatami tradycyjnej kuchni regionalnej, pogórzańskiej.
1  «««  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10  »»»  236
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION