KALENDARZ IMPREZ

Wtorek, 19 Czerwca 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Aktualności

U nas zima nie odpuszcza

  • 05-03-2018
Piękna słoneczna pogoda zachęciła do wyrwania się z miejskich pieleszy.

Czechom smakują podkarpackie smaki

  • 03-03-2018
Brneńskie Centrum Wystawiennicze w Czechach było gospodarzem Międzynarodowych Targów Spożywczych SALIMA / VINEX, które zapewniają przegląd zarówno czeskich, jak i zagranicznych dostawców żywności.

Podkarpaccy laureaci Eko-Inspiracji 2017

  • 02-03-2018
W środę, 28 lutego br., w Sali Notowań Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie odbyła się uroczystość ogłoszenia wyników V edycji internetowego plebiscytu „Eko-Inspiracja”.

Jarosław dobrymi ciastkami stoi

  • 01-03-2018
Fabryka Pieczywa Cukierniczego „SAN”-Pajda sp. w Jarosławiu tradycją swoich wyrobów sięga XIX wieku, chociaż początki tej firmy to rok 1951, kiedy to na bazie byłej piekarni wojskowej powstała Fabryka Przemysłu Cukierniczego „SAN”. W 2003 r. Jan Pajda odkupił jeden z zakładów - odpowiedzialny za wypiek biszkoptów - i utworzył spółkę F.P.C „San”-Pajda.

Będzie największa w kraju

  • 28-02-2018
Pijalnia Czekolady M.Pelczar Chocolatier w Korczynie k. Krosna - robi nową, WIELKĄ pijalnię czekolady na powierzchni 560 metrów kwadratowych.

Aktywne kobiety z Handzlówki

  • 27-02-2018
Już w latach 90. ubiegłego wieku kobiety nadawały ton aktywności społecznej w Handzlówce (gm. Łańcut). Ale dopiero od 2007 r. skupiły się na produkcji i sprzedaży tradycyjnej żywności.

Precle i przekąski z Rzeszowa

  • 26-02-2018
Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska w Rzeszowie działa od lutego 1991 r. w segmencie produkcji wyrobów o przedłużonej trwałości typu paluszki i precle.

Zapraszamy na podkarpackie proziaki

  • 25-02-2018
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat.

W Dubiecku zmiana

  • 23-02-2018
Po latach z końcem lutego br. dobiega współpraca Zamku Dubiecko z szefem kuchni Januszem Pyrą. Od 1 marca br. nowym szefem kuchni będzie Patryk Kotarba.

Chleba naszego codziennego

  • 22-02-2018
Leś Adam Bała, szef spółki Baszpol i piekarni w Grzegorzówce koło Dylągówki, jako jeden z pierwszych w regionie zaczął wprowadzać do wyrobów mąkę orkiszową.
1  «««  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12  »»»  247
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION