KALENDARZ IMPREZ

Środa, 17 Października 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Aktualności

W Huwnikach uprawiają derenia

  • 15-06-2018
Projekt „Dydaktyczny obiekt do kształcenia w sprawach mniej znanych roślin owocowych” został zrealizowany przez Stowarzyszenie Dziedzictwa Europy Środkowej w Przemyślu.

Unikalna książka kucharska

  • 14-06-2018
Książka Krzysztofa Antoniszaka, Kuchnia Bieszczadu z pogranicza łemkowsko-bojkowskiego do kupienia na stronie www.sklep.podkarpackiesmaki.pl w cenie 15,74 zł plus koszty wysyłki.

Podkarpacki dereń

  • 12-06-2018
Na początku 2017 r. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa, od lat zajmujące się promocją tradycyjnej żywności w Podkarpackiem, zaproponowało, aby owoc derenia uznać za symbol kresowej tradycji naszego regionu.

O dobrym jedzeniu w wiekowej chałupie

  • 11-06-2018
Gospoda Pod Białą Górą działa od lat w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który znajduje się w sąsiedztwie wejścia do Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku.

Najlepsi w Górnie

  • 10-06-2018
XII edycja Targów Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie za nami. Spośród blisko 200 ocenianych przez zespół jurorów dań, potraw i produktów wyróżniono grupę, która – ich zdaniem – była najlepsza.

Przed nami mocno grillowy weekend

  • 09-06-2018
U Schabińskiej - Wędliny Regionalne w Zimnej Wodzie to jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny. Specjalizuje się również w produkcji wyrobów z mięsa wieprzowego według starych receptur, przez co produkty cieszą się ogromnym powodzeniem wśród klientów.

Do Górna jedź bez śniadania

  • 08-06-2018
Największa związana z tradycyjną żywnością wysokiej jakości impreza czyli XII Targi Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie odbędzie się w niedzielę, 10 czerwca br.

Z nimi poczujesz się „Bosko”

  • 07-06-2018
Do Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki kilka dni temu dołączyła nieduża, przemyska restauracja „BOSKO”.

„Pogórzańskie Smaki”

  • 06-06-2018
„Pogórzańskie Smaki” czyli Biennale Kultury Ludowej, Kuchnia Babci, Córki i Wnuczki

Potrawy z tradycji tej ziemi

  • 05-06-2018
To już 10 lat minęło jak 1 maja 2008 r. rozpoczęła swą kulinarna przygodę Oberża Zakapior w Polańczyku
1  «««  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12  »»»  254
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION