Aktualności

Dobry olej, bo z Sanoka

  • 02-06-2020
Metoda tłoczenia na zimno jest najstarszą naturalną metodą pozyskiwania oleju. Taką właśnie metodę produkcji olejów wysokiej jakości stosuje od 2009 r. Przedsiębiorstwo Nasienne „Centrala Nasienna” z Sanoka, członek Klastra Podkarpackie Smaki.

Mamy nowy - zatwierdzony - Rekord Polski

  • 01-06-2020
Muzeum Lizaka w Jaśle cyklicznie i corocznie - 1 czerwca br. - zaprasza na bicie Rekordu Polski w tworzeniu lizaka giganta. W tym roku, aby ustanowić rekord, słodki przysmak musiał ważyć przynajmniej 100 kg. Wierzyliśmy, że organizatorzy pokażą na co na prawdę ich stać i przygotują prawdziwego lizaka-olbrzyma. Słowo stało się ciałem – tegoroczny lizak ważył… 101.6 kg!

„Klawisze” czyli ciasteczka domowe z Baszpolu

  • 01-06-2020
Leś Adam Bała, szef spółki Baszpol i piekarni w Grzegorzówce koło Dylągówki, jako jeden z pierwszych w regionie zaczął wprowadzać do wyrobów mąkę orkiszową. Od lat jest on jej wielkim entuzjastą i admiratorem produkcji z ziarna orkiszowego.

2 kg historii za jedyne 60 zł

  • 31-05-2020
Mowa o liczącej 408 stron publikacji „Leksykon drewnianej architektury sakralnej województwa podkarpackiego”, którą wydało Stowarzyszenie „Pro Carpathia”. Została już końcówka egzemplarzy tego wydawnictwa, stąd też decyzja jej wyprzedaży w cenie 60 zł za sztukę. Można zamawiać ją także w e-sklepie Podkarpackie Smaki, ale wtedy dochodzą jeszcze koszty przesyłki.

Czeka nas lizkowe szaleństwo

  • 30-05-2020
Muzeum Lizaka w Jaśle już jutro, w poniedziałek 1 czerwca br., zaprasza na bicie Rekordu Polski. Każdy obecny będzie mógł na żywo zobaczyć jak powstaje gigantyczny lizak. Żeby ustanowić rekord, słodki przysmak musi ważyć przynajmniej 100 kg. Wierzymy jednak, że organizatorzy pokażą na co na prawdę ich stać i przygotują prawdziwego lizaka-olbrzyma!

Kiełbasa grillowa z serem

  • 29-05-2020
Kiełbasa grillowa z serem – wymarzony wyrób na weekend dostępny w e-sklepie Podkarpackie Smaki.

Mąka z prawdzwego młyna

  • 27-05-2020
Mąka z Młyna Frysztak do kupienia w e-sklepie Podkarpackie Smaki. Dwa rodzaje mąki: pszenna (graham i poznańska) i żytnia (razowa) w różnych typach czeka na zamówienie.

Ponad 5 kg wędlin w jednej paczce!

  • 26-05-2020
E-sklep Podkarpackie Smaki działa już ponad trzy lata, w jego ofercie znajdziecie wyłącznie wyroby z małych i średnich, rodzinnych firm z terenu Podkarpackiego. Są wyśmienite wędliny, sery, chleby, ciastka, susze i inne wspaniałości, ba nawet kosmetyki. Ale takiej paki, ponad 5 kg wyśmienitych wędlin, za jednym strzałem jeszcze nie było!

Radosna Twórczość - wypieki godne polecenia!

  • 25-05-2020
Piekarnia Radosna Twórczość w Boguchwale to miejsce gdzie na bazie lokalnych i sezonowych produktów pieką ludzie z pasją. Wybrane chleby dostępne są także w naszym e-sklepie Podkarpackie Smaki.

Grilla czas zacząć

  • 25-05-2020
Zakład Przetwórstwa Mięsnego Marek Leśniak w Strzyżowie przygotowuje ponad 100 rodzajów wyrobów: szynki, wędzonki, kiełbasy, wyroby podrobowe.
1  «««  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION