KALENDARZ IMPREZ

Sobota, 18 Listopada 2017
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Aktualności

Regionalność przy torze

  • 27-09-2017
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu k. Dynowa, na rozstaju dróg prowadzących w kierunku na Rzeszów, Przemyśl i Sanok, z aromatami tradycyjnej kuchni regionalnej, pogórzańskiej.

Proziakoburger nagrodzony

  • 26-09-2017
Festiwalu Tirpaków w węgierskiej Nyiregyhaza to od lat znana w tym kraju impreza kulinarna. W tym roku po raz pierwszy wziął w niej udział team z Rzeszowa.

Kolejna Biesiada nad Morawskim Łęgiem

  • 25-09-2017
Centrum Kulturalne w Przemyślu zaprasza w niedzielę, 1 października br. od godz. 13.00 na piątą edycję „Biesiady nad Morawskim Łęgiem” – Prezentację Tradycyjnych Potraw Wiejskich.

Proziakoburger proszę raz!

  • 24-09-2017
Kuchnia Karczmy u Garncarzy w Medyni Głogowskiej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, łączy tradycję ze współczesnym pomysłem na kuchnię

Lasowiackie Zimioki 2017

  • 23-09-2017
W niedzielę, 24 września br., w Kolbuszowej Górnej k. kościoła o godz. 15.15 rozpocznie się impreza „Lasowiackie Zimioki 2017”.

Jarmark lokalnej tradycji

  • 23-09-2017
Starostwo Powiatowe w Ropczycach w niedzielę, 24 września br., zaprasza na III Powiatowy Jarmark Produktu Lokalnego i Tradycyjnego.

Weekend seniora z kulturą

  • 22-09-2017
Skansen w Kolbuszowej zaprasza 23 i 24 września na spotkania w ramach kampanii "60+Kultura", której patronuje Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Za miesiąc zamknie swoje podwoje…

  • 20-09-2017
Chata Wędrowca w Wetlinie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, za 30 dni zamknie się znów na pół roku. Będą „ładować akumulatory”, robić przetwory, planować menu na przyszły rok.

Paweł Królikowski, wojewodą wołoskim

  • 19-09-2017
Tradycje pasterskie, tradycje wołoskie, zaczynają odżywać. Od kilku lat organizowany jest w Karpatach redyk, rośnie zainteresowanie tradycyjnymi wyrobami serowarskimi. Sami pasterze dbają też o zachowanie tradycji. A kimś, kto ma o nią szczególnie dbać, jest Wojewoda Wołoski

Nowa smakowitość z Podkarpacia

  • 18-09-2017
Konfitura z derenia i czarnej jagody to kolejna nowość z linii dereniowych produktów Podkarpackie Smaki, ale teraz w innej odsłonie, bo z czarną jagodą.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  233
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION