KALENDARZ IMPREZ

Poniedziałek, 25 Marca 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktualności

Aktywizacja gospodarstw rolnych

  • 20-02-2019
Salę audytoryjną Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wypełnił w środę, 20 lutego br., tłum przedsiębiorców, rolników oraz pań z kół gospodyń wiejskich. Przyjechali, aby wziąć udział w konferencji „Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne - nowe możliwości i rozwiązania”.

Wyjątkowe ser z Wólki Krowickiej

  • 19-02-2019
Firma LEDA SER otrzymała wyróżnienie w projekcie „Smaczne bo podkarpackie” za własną linię serów ziołowych (z kozieradką, kminkiem i czarnuszką).

100% energii odnawialnej bez żadnych dotacji

  • 18-02-2019
Mikrobrowar Ursa Maior w Uhercach Mineralnych jest w 100 procentach zasilany własnym prądem ze słońca.

Nowe pomysły, nowi kontrahenci, nowe szanse

  • 16-02-2019
Cztery dni Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej BIOFACH w Norymberdze za nami. Wystawiający swoje produkty na narodowym stoisku Polski podkarpaccy przedsiębiorcy sumują nawiązane kontakty i potencjalne kontrakty.

Smak prawdziwego chleba

  • 10-02-2019
Zakład Cukierniczo-Piekarniczy „IZA” Izabela Szczęch w Rzeszowie (ul. Puławskiego 1) wytwarza chleb oraz wyroby piekarnicze, a także ciasta i ciasteczka.

Entuzjasta orkisza

  • 07-02-2019
W polskiej tradycji żywieniowej podstawą jest pieczywo, a szczególnie chleb tradycyjny, na zakwasie.

Junior Culinary Cap - mamy zwycięzcę z Rzeszowa

  • 06-02-2019
Krzysztof Kowalski, uczeń klasy IV technika żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie zwyciężył w prestiżowym Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Junior Culinary Cap.

Tropem dobrego chleba

  • 05-02-2019
Rodzinna piekarnia Elżbieta Nawłoka „HELVA” w Rzeszowie działa od 1996 r. Obecnie we własnym zakładzie przy ul. Reformackiej w Rzeszowie. Jest to nowoczesny obiekt, w którym powstają wyroby piekarnicze i cukiernicze wytwarzane według tradycyjnych receptur.

Radosna Twórczość dobrego smaku

  • 04-02-2019
Piekarnia Victorius w Boguchwale - członek Klastra Podkarpackie Smaki - to miejsce gdzie na bazie sezonowych produktów pieką i gotują ludzi z pasją.

Pieką od 143 lat

  • 03-02-2019
Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula z Jarosławia to najdłużej – nieprzerwanie – działające przedsiębiorstwo z sektora przetwórstwa spożywczego w województwie podkarpackim.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  257
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION