KALENDARZ IMPREZ

Piątek, 20 Kwietnia 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Aktualności

Podkarpaccy laureaci Eko-Inspiracji 2017

  • 02-03-2018
W środę, 28 lutego br., w Sali Notowań Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie odbyła się uroczystość ogłoszenia wyników V edycji internetowego plebiscytu „Eko-Inspiracja”.

Jarosław dobrymi ciastkami stoi

  • 01-03-2018
Fabryka Pieczywa Cukierniczego „SAN”-Pajda sp. w Jarosławiu tradycją swoich wyrobów sięga XIX wieku, chociaż początki tej firmy to rok 1951, kiedy to na bazie byłej piekarni wojskowej powstała Fabryka Przemysłu Cukierniczego „SAN”. W 2003 r. Jan Pajda odkupił jeden z zakładów - odpowiedzialny za wypiek biszkoptów - i utworzył spółkę F.P.C „San”-Pajda.

Będzie największa w kraju

  • 28-02-2018
Pijalnia Czekolady M.Pelczar Chocolatier w Korczynie k. Krosna - robi nową, WIELKĄ pijalnię czekolady na powierzchni 560 metrów kwadratowych.

Aktywne kobiety z Handzlówki

  • 27-02-2018
Już w latach 90. ubiegłego wieku kobiety nadawały ton aktywności społecznej w Handzlówce (gm. Łańcut). Ale dopiero od 2007 r. skupiły się na produkcji i sprzedaży tradycyjnej żywności.

Precle i przekąski z Rzeszowa

  • 26-02-2018
Zakład Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska w Rzeszowie działa od lutego 1991 r. w segmencie produkcji wyrobów o przedłużonej trwałości typu paluszki i precle.

Zapraszamy na podkarpackie proziaki

  • 25-02-2018
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat.

W Dubiecku zmiana

  • 23-02-2018
Po latach z końcem lutego br. dobiega współpraca Zamku Dubiecko z szefem kuchni Januszem Pyrą. Od 1 marca br. nowym szefem kuchni będzie Patryk Kotarba.

Chleba naszego codziennego

  • 22-02-2018
Leś Adam Bała, szef spółki Baszpol i piekarni w Grzegorzówce koło Dylągówki, jako jeden z pierwszych w regionie zaczął wprowadzać do wyrobów mąkę orkiszową.

„Karczemy” świat zasypany śniegiem

  • 22-02-2018
Podkarpackie w tym roku na zimę narzekać nie może.

Najlepsze podkarpackie sery

  • 21-02-2018
W Mszanie (gm. Dukla) działa od lat Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA” Maziejuków.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  243
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION