KALENDARZ IMPREZ

, 21 Stycznia 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Aktualności

Uczta dla podniebienia

  • 03-11-2017
Jesień w Siedlisko Janczar w Pstrągowej ma kolor pomarańczowy, a smak… wybornej, niestety ciągle jeszcze zapomnianej, gęsiny.

Jesienny smak dyni

  • 02-11-2017
W Kawiarni Stary Piernik w Rzeszowie listopad upłynie w smakach dyniowych, bo tutaj każdy miesiąc musi mieć swój oryginalny smak.

Tradycja przy torze

  • 02-11-2017
Karczma Pod Semaforem w Bachórzu k. Dynowa, na rozstaju dróg prowadzących w kierunku na Rzeszów, Przemyśl i Sanok, z aromatami tradycyjnej kuchni regionalnej, pogórzańskiej.

Cztery wieki dobrej kuchni

  • 01-11-2017
Restauracja Zamkowa w Krasiczynie – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - usytuowana jest w zabytkowych wnętrzach zamkowego przyziemia z przełomu XVI i XVII wieku.

W Nowej Dębię – noga z gazu

  • 31-10-2017
W tym przypadku nie chodzi o fotoradary czy kontrolowany odcinek przejazdu. Po prostu jeżeli tylko jesteś na trasie Warszaw-Rzeszów i czujesz głód (nawet lekki) to koniecznie się w Nowej Dębie zatrzymaj. Jeśli nie jadłeś jeszcze w Karczmie Jorgula to nie trać okazji, aby posmakować czegoś, co na długo zostanie w Twojej – kulinarnej – pamięci.

Piszą o nas

  • 29-10-2017
W ostatnim numerze ogólnopolskiego dwutygodnika „Relaks”, o nakładzie blisko 150 tys. egzemplarzy, ukazał się duży materiał – rozkładówka - o atrakcjach Rzeszowa.

Nasz produkt na 3. miejscu!

  • 27-10-2017
Konfitura z derenia i czarnej jagody - nowa smakowitość z Podkarpacia w dereniowej rodzinie Stowarzyszenia „Pro Carpathia” – zajęła ostatecznie 3. miejsce wśród 20 produktów biorących udział w krajowym plebiscycie „Certyfikat Dobry Produkt 2017”.

Podkarpackie produkty w samym „sercu miasta”

  • 26-10-2017
Podkarpackie produkty regionalne, tradycyjne i ekologiczne – wytwarzane przez nasze, regionalne firmy i przedsiębiorstwa rodzinne - zostały wprowadzone do Podziemnej Trasy Turystycznej w Rzeszowie przy Ratuszu w punkcie Informacji Turystycznej.

Znakomita i podkarpacka

  • 25-10-2017
Konfitura z płatków róży powstaje w Wytwórni Ciast i Lodów SANTOS Marek Bargieł w Krościenku Wyżnym k. Krosna.

Pomóżcie – zagłosujcie! Jesteśmy już na 3 miejscu!

  • 23-10-2017
Konfitura z derenia i czarnej jagody - nowy wyrób w dereniowej rodzinie Stowarzyszenia „Pro Carpathia” - znalazła się na liście 20 produktów biorących udział w krajowym plebiscycie „Certyfikat Dobry Produkt 2017”. Aktualnie zajmuje trzecie miejsce w rankingu. To jedyny produkt w konkursie z województwa podkarpackiego. Już po raz ósmy Grupa PTWP, wydawca magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów gospodarczych portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wraz Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji, zapraszają polskich producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności do udziału w plebiscycie „Certyfikaty Dobry Produkt”. Jego celem jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale i tradycyjną i regionalną recepturą. Wśród 160 nominowanych produktów wybrano 20 najlepszych, wśród nich znalazła się jedyna z Podkarpackiego konfitura z derenia i czarnej jagody. Głosowanie trwa do piątku, 27 października br., do godz.12.00. Każdy internauta może oddać tylko jeden głos. Pomóżcie i zagłosujcie. Link do głosowania: http://www.portalspozywczy.pl/dobryprodukt/
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  236
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION