KALENDARZ IMPREZ

Wtorek, 19 Czerwca 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Aktualności

Na początku Bieszczadów

  • 23-04-2018
Właściciele Restauracji Szelców w Lesku często podkreślają, że to właśnie od ich przybytku gastronomicznego tak naprawdę zaczynają się Bieszczady.

W Dubiecku nowe smaki

  • 21-04-2018
Szefowie kuchni restauracji Zamek Dubiecko, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, zapraszają w środę, 2 maja br., od godz. 17.00 na specjalną degustację nowej kary menu.

Wiosenna Giełda Ogrodnicza

  • 20-04-2018
W niedzielę, 22 kwietnia br., w godz. 12.00-16.00 w Kresowej Osadzie w miejscowości Basznia Dolna k. Lubaczowa (ul. Kolejowa 16) odbędzie się Wiosenna Giełda Ogrodnicza.

Zbiory wiosennych miodów mogą być słabsze

  • 19-04-2018
- Gwałtowne ocieplenie sprawiło jednoczesne kwitnienie wielu drzew i krzewów, co zaskoczyło pszczoły. W efekcie mogą być słabsze zbiory miodów wiosennych - uważa prezes Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Rzeszowie Tadeusz Dylon.

Już za kilka dni Restaurant Week Rzeszów

  • 16-04-2018
Od środy 18 kwietnia br. do końca miesiąca odbędzie się kolejna edycja festiwalu Restaurant Week pod hasłem „Wyjdźmy do restauracji”. Po raz trzeci Restaurant Week odbędzie się także w Rzeszowie.

Redyk na początku maja

  • 14-04-2018
W tym roku wypas owiec na południu województwa podkarpackiego rozpocznie się na początku maja. Wypas na górskich pastwiskach opóźni się o dwa, trzy tygodnie.

Smaczne ryby i pasztety

  • 13-04-2018
Zapraszamy w dniach 20-22 kwietnia br. do Kielc na ECO Style na wspaniałe ryby z Gospodarstwa Rybackiego Smolin Fish z Rudy Różanieckiej k. Lubaczowa.

Chleb prosto z pieca

  • 12-04-2018
Rodzinna piekarnia „G.W. Kłaczyńscy” Witold Kłaczyński, w której wypiekane jest naturalne pieczywo żytnie, istnieje od 25 lat.

Łosoś, pstrąg i karp

  • 11-04-2018
Karczma Polska w Mielcu zaprasza na rybne frykasy.

Nasze podkarpackie proziaki

  • 10-04-2018
Restauracja Rejtana 1 w Rzeszowie do swojego menu dołączyła tradycyjne, podkarpackie proziaki.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  247
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION