Z miłości do miasta, dobrego smaku i aromatu
Każdego dnia na świecie ludzie wypijają ponad trzy miliardy filiżanek kawy! Czy wiesz, że najwięcej spożywają jej mieszkańcy Skandynawii (około 10 kg rocznie)? Przeciętny Polak wypija dziennie około 1-1,5 filiżanek kawy, co odpowiada ok. 3 kg na rok. Jak więc widać kawa to bardzo popularny napój.
EKO żytnie grzanki dla każdego
Do zup kremów najlepiej pasują domowe grzanki przygotowane z chleba pokrojonego w kostkę.
Naturalne kosmetyki w e-sklepie Podkarpackie Smaki
Wśród ponad 500 produktów i wyrobów w e-sklepie Podkarpackie Smaki znajdziecie także niewielką to fakt, ale arcy ciekawą linię naturalnych kosmetyków wytwarzanych na terenie województwa podkarpackiego. Wśród nich ciekawą grupę stanowią dzieła sygnowane marką Uzdrowisko Rymanów S.A.
Naturalny antybiotyk na wyciągnięcie ręki
Propolis, zwany także kitem pszczelim to mieszanina żywicy drzew i krzewów oraz wydzielin gruczołów pszczelich. Nazwany został naturalnym antybiotykiem, z uwagi na swoje właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe.
Ciasteczka domowe orkiszowe
Kto ma ochotę na przepyszne ciasteczka orkiszowe Baszpol ?
Ciasteczka domowe orkiszowe to produkt ekologiczny. Te przepyszne, ręcznie wyrabiane ciastka mają swoich zwolenników.
Kiełbasianka Tradycyjna w Słoju
Kiełbasianka Tradycyjna w Słoju - produkt tradycyjny Podkarpackie Skarby SMAK - GÓRNO
Chleb Żytni na Zakwasie z Ziemi Mieleckiej
Chleb Żytni na Zakwasie z Ziemi Mieleckiej - P.H.U. "G.W. Kłaczyńscy"
Czy wiesz, że tradycyjna bryndza kozia jest wyrobem, który już w 2005 roku został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych?
Śmiało można powiedzieć, że jest to jeden z najbardziej znanych serów w obszarach podgórskich.
Proziaki, inaczej placki na sodzie, to produkt tradycyjny. Pieczywo znane jest w całym regionie już od ponad 150 lat!
Metoda tłoczenia na zimno
Metoda tłoczenia na zimno jest najstarszym naturalnym sposobem na pozyskanie oleju.