Sklepowe półki uginają się od niezliczonej ilości różnych tabliczek. Poruszanie się po świecie czekolady to trudna sztuka. Podstawowym kryterium, które pozwala nam rozróżnić poszczególne gatunki czekolady, jest zawartość kakao. Do wyboru mamy czekoladę gorzką, tabliczkę deserową, a także znacznie łagodniejsze w smaku warianty skierowane do miłośników słodkich przyjemności – czekoladę mleczną, białą albo karmelową.
W naszym e-sklepie Podkarpackie Smaki znajdziecie unikalną linię ręcznie wyrabianych czekolad, które powstały z pasji i zamiłowania do tego wyrobu oraz do podkarpackiej tradycji dobrego smaku. Owoce derenia są skarbnicą żelaza, dlatego też mogą być stosowane pomocniczo przy leczeniu anemii. W medycynie niekonwencjonalnej chętnie sięga się po nie w dolegliwościach żołądkowych. Sprawdzają się także przy niewłaściwej przemianie materii, dlatego polecane są osobom zmagającym się z nadwagą. A czekolada? Czekolada to niekwestionowana królowa słodyczy! Uwodzi jej smak i zapach, podobno dostarcza silniejszych wrażeń niż namiętny pocałunek.
Nasza czekolada mleczna z dereniem (tabliczka 55 g) zawiera 33,6% wyciągu z nasion kakao (masy kakaowej), z kolei czekolada gorzka ma go aż 70,4%. Zerknijcie, bo warto:
https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkty/produkty-marki-wlasnej