KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 6 Sierpnia 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Aktualności

Kiełbasa grillowa z serową glazurą – po upieczeniu

  • 02-07-2020

Kiełbasa grillowa z serem – wymarzony wyrób na weekend dostępny w e-sklepie Podkarpackie Smaki. To wyjątkowo smaczna propozycja na weekendy w gronie rodzinnym przy ognisku lub grillu. Wyrabiana jest w Zakładzie Masarskim CIAK i Synowie Wyroby Tradycyjne we wsi Nowy Kamień (gm. Kamień).

Zawartość w masie mięsnej sera daje po upieczeniu/usmażeniu kiełbasy ciekawe efekty smakowe. Ale najpierw należy delikatnie naciąć skórkę kiełbasy z wszystkich stron. W czasie procesu pieczenia na ogniu niewielkie ilości sera wypływają na zewnątrz tworząc – trzeba ja obracać systematycznie – serową „glazurę”. Wierzcie mi – kilogram na dwóch smakoszy to akurat, na więcej osób już brakuje.

Wyrób na weekend dostępny w e-sklepie Podkarpackie Smaki: https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/przetwory-miesne-i-wedliny/kiebasa-gilowa-z-serem


BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION