KALENDARZ IMPREZ

Sobota, 16 Lutego 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Aktualności

Polski tatar w przemysko-rzeszowskiej rywalizacji

  • 30-01-2019
Befsztyk tatarski zwany tatarem to danie - zazwyczaj przystawka - przyrządzana ze skrobanego, mielonego lub drobno siekanego mięsa wołowego, oleju/oliwy, soli i pieprzu oraz opcjonalnie żółtek jaj i cebuli.

Rzeszowski czteropak dobrego piwa

  • 29-01-2019
Browar Manufaktura Rzeszów - największych w Polsce browar restauracyjny o powierzchni ponad 700 mkw. - funkcjonuje w ramach galerii handlowej Pasaż Rzeszów, połączonej z Hotelem Metropolitan - czterogwiazdkowym - posiadającym 75 pokoi.

Młody kucharz z Rzeszowa w finale

  • 28-01-2019
W środę, 6 lutego br. odbędzie się finał drugiej edycji prestiżowego Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Junior Culinary Cap. W gronie 8 finalistów znalazł się także uczeń z Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka-Ligęzy w Rzeszowie.

Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, kończy pierwszy miesiąc 2

  • 26-01-2019
Restauracja Stolarnia w Rzeszowie (ul. Słowackiego 8), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, kończy pierwszy miesiąc 2019 roku wprowadzeniem nowej karty menu.

Podkarpackie wina? Oczywiście, że tak!

  • 25-01-2019
Podkarpackie winnice? Podkarpackie i winiarstwo? Jeszcze dekadę lat temu nie tylko województwa podkarpackiego nie kojarzono z produkcją wina, ale także samej Polski. 10 lat temu w Polsce działało 26 producentów wina. Obecnie jest ich już ponad 200, a łączna powierzchnia upraw winorośli przekroczyła 330 hektarów, a sama produkcja wina wyniosła 5,2 tys. hektolitrów.

XII edycja Forum Europa-Ukraina rozpoczęta

  • 24-01-2019
W podrzeszowskiej Jasionce w G2Arena Centrum Wystawienniczo-Kongresowego trwa ważne wydarzenie polityczne XII edycja Forum Europa-Ukraina. Jego częścią są dwudniowe Targi Wschodnie zlokalizowane w strefie podkarpackiej sali wystawienniczej.

Warsztaty kulinarne „Kopiec pietruszki”

  • 23-01-2019
Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza na ostatnie zajęcia z cyklu spotkań z babcią Janiną Olszowy, która uczy jak można przyrządzić warzywa korzeniowe.

Pierogi z długą tradycją

  • 22-01-2019
„Pierożek” AR Szelc Sp. J. w Krośnie to rodzinna firma założona w 1995 r. przez Marię Szelc - energiczną kobietę, która postanowiła podzielić się z innymi swoimi rodzinnymi przepisami na domowe dania. Ich receptura oraz sposób produkcji od początku do końca bazują na starych, sprawdzonych przepisach jej mamy. I niezmiennie od lat wyroby oferowane przez firmę wykonywane są ręcznie na każdym etapie produkcji.

Dukielskie specjały „made in Jasiołka”

  • 20-01-2019
Gdy szukamy dobrej szynki, kiełbasy, kabanosów czy innych klasycznych wędlin to często pierwszym skojarzeniem są nieduże masarnie. Do takich należy Zakład Mięsny „Jasiołka” w Dukli, w którym wyroby przygotowane są zgodnie ze starymi recepturami - niektóre mają nawet 150 lat.

Fuczki w 5 minut

  • 15-01-2019
Podkarpackie fuczki to szybkie i proste w wykonaniu placki z kiszoną kapustą. Przekonała się o tym skutecznie Magdalena Grzegorczyk, właścicielka kulinarnego kanału na Youtube Skutecznie.Tv.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  259
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION