KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 24 Maja 2018
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Aktualności

Muzeum niecodziennych smaków

  • 04-05-2018
Twórcami Muzeum Lizaka w Jaśle, jedynej tego typu placówki w kraju, są Katarzyna i Grzegorz Schabińscy, współwłaściciele zakładu Gran-Pik Liwocz w Jaśle, zajmującego się od 1955 r. - w tym samym miejscu od początku - produkcją lizaka i cukierków.

Zdrów jak ryba!

  • 03-05-2018
Zaczynamy mieć tendencje do jedzenia zdrowej żywności, a ryba jest synonimem zdrowego żywienia. Jest też zdrowsza, mimo że droższa od wielu produktów mięsnych.

Nie masz planów na majówkę?

  • 02-05-2018
Zamek w Baranowie Sandomierskim zaprasza na Majowy Piknik Rodzinny w piątek, 4 maja br., na zamku i w otaczającym go parku czeka dużo imprez i wydarzeń.

Majówka w Krasiczynie

  • 01-05-2018
Majówka w Zamku w Krasiczynie w czwartek, 3 maja br. początek od godz.15.00. W czasie pikniku na dziedzińcu restauracja oferuje dania z grilla.

Jeden adres - dwie funkcje

  • 01-05-2018
Adres ul. Fabryczna 12 w Ustrzykach Dolnych łączy w sobie dwie funkcje. Pierwsza to Muzeum Młynarstwa i Wsi, druga to Kawiarnia Młyn oferująca dania kuchni regionalnej, w dużym stopniu oparte o motyw przewodni Muzeum – na mące.

Majówka w Narolu

  • 30-04-2018
Miasto i Gmina Narol zapraszają na Narolską Majówkę w czasie „długiego weekendu - w dniach 1-3 maja br. Będzie to wyjątkowe trzydniowe wydarzenie, w trakcie którego odbędzie się VI Turniej Smaków Regionalnych Nalewek, a II Międzynarodowy oraz warsztaty tworzenia nalewek.

Majówka z jabłonia i dereniem w tle

  • 29-04-2018
Arboretum i Zakład Fizjografii w Bolestraszycach k. Przemyśla organizuje pierwszą w tym roku imprezę plenerową, czyli „Majówkę pod dereniem i jabłonią”, która odbędzie się w czwartek, 3 maja br.

Wilcza Jama w Smolniku

  • 28-04-2018
Właściciele gospodarstwa Anna i Andrzej Pawlakowie stworzyli pewien kanon kuchni myśliwskiej w tym regionie Bieszczadów.

Cisna - na Szlaku

  • 27-04-2018
Krzysztof Antoniszak - gawędziarz, podróżnik, kucharz – od lat wyciska własne piętno na tradycji kulinarnej Bieszczadów.

Naleśnik Gigant z jagodami raz proszę!

  • 26-04-2018
Po długiej, zimowej przerwie swoje podwoje dla wiosennych łakomczuchów otwiera Chata Wędrowca w bieszczadzkiej Wetlinie.
1  «««  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9  »»»  246
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION