Aktualności

Węgierskiej wina pij w Krośnie

  • 17-08-2018
Już po raz 16. Stowarzyszenie Portius otworzyło w Krośnie - w dniach 17-19.08.2018 r. - Festiwal Win Węgierskich im. Wojciecha Portiusa.

X Festiwal Smaków Regionalnych – Pierogi 2018

  • 16-08-2018
W niedzielę, 19 sierpnia br., na jubileuszowy X Festiwal Smaków Regionalnych – Pierogi zapraszają organizatorzy.

Ser podpuszczkowy z nutą leśną

  • 16-08-2018
To kolejny bieszczadzki wyrób wpisany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na Listę Produktów Tradycyjnych - pierwszy w Gminie Solina!

„Na wsi najlepiej” – Podkarpackie Smaki wśród laureatów

  • 15-08-2018
Polska Organizacja Turystyczna zorganizowała konkurs „Na wsi najlepiej - 12 dobrych praktyk w turystyce wiejskiej”. Wśród laureatów Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki.

Kermesz Karpackich Smaków

  • 14-08-2018
W najbliższą niedzielę na rynku w Mrzygłodzie, 19 sierpnia br. odbędzie się XII Kermesz Karpackich Smaków organizowany przez Gminę Sanok.

Nie w drewnie „heblowane” dobre smaki

  • 12-08-2018
Od kwietnia br. w Rzeszowie wyraz „stolarnia” kojarzy się już nie tylko z heblowaniem, deskami, ściskami i imadłem. Cafe Stolarnia to ciekawy lokal, z zaskakującym wnętrzem z dębowym parkietem i blatem baru z czarnego dębu oraz – co najważniejsze - z autorskimi pomysłami na jedzenie.

Smaki naszych marzeń

  • 05-08-2018
W niedzielę, 5 sierpnia br., na terenie Kresowej Osady w Baszni Dolnej i jej pobliżu odbędzie się to, które przyciąga najwięcej uczestników, liczonych w kilkanaście tysięcy.

Proziaki ze swoim świętem

  • 04-08-2018
W niedzielę, 5 sierpnia br., w Kresowa Osada w Baszni Dolnej k. Lubaczowa I Święto Podkarpackiego Proziaka (wydarzenie towarzyszące Festiwalowi Dziedzictwa Kresów).

Niech żyje Naleśnik Gigant

  • 03-08-2018
Najpopularniejszy naleśnik w Podkarpackiem - Naleśnika Giganta z Jagodami - powstaje w Karczmie Chaty Wędrowca w bieszczadzkiej Wetlinie (obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki), który co roku zdobywa wielu fanów.

Proziaki mają wreszcie swoją imprezę!

  • 02-08-2018
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat.
1  «««  48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION