Aktualności

Proziaki ze swoim świętem

  • 04-08-2018
W niedzielę, 5 sierpnia br., w Kresowa Osada w Baszni Dolnej k. Lubaczowa I Święto Podkarpackiego Proziaka (wydarzenie towarzyszące Festiwalowi Dziedzictwa Kresów).

Niech żyje Naleśnik Gigant

  • 03-08-2018
Najpopularniejszy naleśnik w Podkarpackiem - Naleśnika Giganta z Jagodami - powstaje w Karczmie Chaty Wędrowca w bieszczadzkiej Wetlinie (obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki), który co roku zdobywa wielu fanów.

Proziaki mają wreszcie swoją imprezę!

  • 02-08-2018
Proziaki to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej. W Podkarpackiem mają udokumentowaną tradycję wyrobu od ponad 150 lat.

To jest FOLK, zupełnie inna bajka

  • 01-08-2018
Parafrazując - wywodzące się ze średniowiecza - przysłowie „Umarł król, niech żyje król” można powiedzieć w rzeszowskich realiach: „Umarło Wesele, niech żyje FOLK”.

Tuż przy bieszczadzkiej pętli

  • 30-07-2018
Stylowy Zajazd Pod Czarnym Kogutem położony jest w Bieszczadach w miejscowości Czarna Górna, niedaleko łączenia się dużej i małej pętli bieszczadzkiej.

Za tym smakiem tęskni się cały czas

  • 27-07-2018
Cukiernia Fiore w Przemyśl - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to dla wielu najsłynniejsze lody (nie tylko) w tej części Polski, a także wyśmienite ciasta i torty produkcji własnej.

Agrobieszczady po raz 23.

  • 25-07-2018
W ostatni weekend lipca w Lesku odbędą się XXIII Targi Rzemiosła, Przedsiębiorczości i Leśnictwa AGROBIESZCZADY 2018. Jak zwykle, na gości imprezy czeka mnóstwo atrakcji, konkursów i ciekawych prezentacji.

Pstrągi najlepiej smakują w... Pstrągowej

  • 23-07-2018
W Karczmie Siedliska Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, korzysta się jedynie z produktów od lokalnych dostawców. Podawane tu pstrągi pochodzą z okolicznych stawów i serwowane są na trzy sposoby.

Smaki Regionów w Wierzawicach

  • 20-07-2018
Wierzawice k. Leżajska zapraszają w niedzielę, 22 lipca br. na XVIII edycję Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. Wśród głównych organizatorów wydarzenia jest Masarnia Osip z Wierzawic, członek Klastra Podkarpackie Smaki.

Bicie rekordu Guinnessa

  • 20-07-2018
12. edycja Podkarpackiego Dnia Wędliniarza w Radomyślu Wielkim - sobota, 21 lipca br. - to święto promujące tradycyjne wyroby wędliniarskie wytwarzane m.in. na ternie gminy, która jest prawdziwym zagłębiem masarskim.
1  «««  48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION