Unikalna książka kucharska
Książka Krzysztofa Antoniszaka, Kuchnia Bieszczadu z pogranicza łemkowsko-bojkowskiego do kupienia na stronie www.sklep.podkarpackiesmaki.pl w cenie 15,74 zł plus koszty wysyłki.
Na początku 2017 r. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa, od lat zajmujące się promocją tradycyjnej żywności w Podkarpackiem, zaproponowało, aby owoc derenia uznać za symbol kresowej tradycji naszego regionu.
O dobrym jedzeniu w wiekowej chałupie
Gospoda Pod Białą Górą działa od lat w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który znajduje się w sąsiedztwie wejścia do Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku.
XII edycja Targów Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie za nami. Spośród blisko 200 ocenianych przez zespół jurorów dań, potraw i produktów wyróżniono grupę, która – ich zdaniem – była najlepsza.
Przed nami mocno grillowy weekend
U Schabińskiej - Wędliny Regionalne w Zimnej Wodzie to jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny. Specjalizuje się również w produkcji wyrobów z mięsa wieprzowego według starych receptur, przez co produkty cieszą się ogromnym powodzeniem wśród klientów.
Do Górna jedź bez śniadania
Największa związana z tradycyjną żywnością wysokiej jakości impreza czyli XII Targi Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie odbędzie się w niedzielę, 10 czerwca br.
Z nimi poczujesz się „Bosko”
Do Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki kilka dni temu dołączyła nieduża, przemyska restauracja „BOSKO”.
„Pogórzańskie Smaki” czyli Biennale Kultury Ludowej, Kuchnia Babci, Córki i Wnuczki
Potrawy z tradycji tej ziemi
To już 10 lat minęło jak 1 maja 2008 r. rozpoczęła swą kulinarna przygodę Oberża Zakapior w Polańczyku
Pierwszy ocet piwny warzony w Bieszczadach
Ruszyła sprzedaż pierwszego w Polsce octu piwnego. Jest warzony w małych ilościach metodą rzemieślniczą w Bieszczadzkiej Wytwórni Octu Ursa Maior, która powstała w budynku browaru Ursa Maior w Uhercach Mineralnych.