Aktualności

Unikalna książka kucharska

  • 14-06-2018
Książka Krzysztofa Antoniszaka, Kuchnia Bieszczadu z pogranicza łemkowsko-bojkowskiego do kupienia na stronie www.sklep.podkarpackiesmaki.pl w cenie 15,74 zł plus koszty wysyłki.

Podkarpacki dereń

  • 12-06-2018
Na początku 2017 r. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa, od lat zajmujące się promocją tradycyjnej żywności w Podkarpackiem, zaproponowało, aby owoc derenia uznać za symbol kresowej tradycji naszego regionu.

O dobrym jedzeniu w wiekowej chałupie

  • 11-06-2018
Gospoda Pod Białą Górą działa od lat w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który znajduje się w sąsiedztwie wejścia do Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku.

Najlepsi w Górnie

  • 10-06-2018
XII edycja Targów Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie za nami. Spośród blisko 200 ocenianych przez zespół jurorów dań, potraw i produktów wyróżniono grupę, która – ich zdaniem – była najlepsza.

Przed nami mocno grillowy weekend

  • 09-06-2018
U Schabińskiej - Wędliny Regionalne w Zimnej Wodzie to jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny. Specjalizuje się również w produkcji wyrobów z mięsa wieprzowego według starych receptur, przez co produkty cieszą się ogromnym powodzeniem wśród klientów.

Do Górna jedź bez śniadania

  • 08-06-2018
Największa związana z tradycyjną żywnością wysokiej jakości impreza czyli XII Targi Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie odbędzie się w niedzielę, 10 czerwca br.

Z nimi poczujesz się „Bosko”

  • 07-06-2018
Do Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki kilka dni temu dołączyła nieduża, przemyska restauracja „BOSKO”.

„Pogórzańskie Smaki”

  • 06-06-2018
„Pogórzańskie Smaki” czyli Biennale Kultury Ludowej, Kuchnia Babci, Córki i Wnuczki

Potrawy z tradycji tej ziemi

  • 05-06-2018
To już 10 lat minęło jak 1 maja 2008 r. rozpoczęła swą kulinarna przygodę Oberża Zakapior w Polańczyku

Pierwszy ocet piwny warzony w Bieszczadach

  • 04-06-2018
Ruszyła sprzedaż pierwszego w Polsce octu piwnego. Jest warzony w małych ilościach metodą rzemieślniczą w Bieszczadzkiej Wytwórni Octu Ursa Maior, która powstała w budynku browaru Ursa Maior w Uhercach Mineralnych.
1  «««  51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION