Aktualności

Podkarpackie restauracje dołączają

  • 20-06-2018
„Noc Restauracji - Smaki Polski” to wyjątkowe ogólnopolskie wydarzenie kulinarne, którego celem jest promocja regionalnych produktów w połączeniu z najwyższą jakością działań gastronomicznych.

Szkolenie dla rolników

  • 19-06-2018
Konferencja „Strefa Inspiracji - Jak odnieść sukces - produkcja, sprzedaż, marketing” odbędzie się podczas „Dni Otwartych Drzwi Podkarpackiego Ośrodka doradztwa Rolniczego – Boguchwała 2018”, w sobotę 23 czerwca br., w godz. 10.00-13.00 w Boguchwale. Wstęp wolny.

Przy przejeździe przez Nową Dębę – noga z gazu

  • 18-06-2018
Jeśli nie jadłeś jeszcze w Karczmie Jorgula w Nowej Dębie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to nie trać okazji, aby posmakować czegoś, co na długo zostanie w Twojej – kulinarnej – pamięci.

To był raj smakoszy dobrych serów

  • 17-06-2018
O tym, że produkcja serów w małych gospodarstwach cieszy się w Podkarpackiem coraz większą popularnością, a potencjał naszego województwa w tej kwestii jest bardzo duży mogli się przekonać wszyscy, którzy odwiedzili I Podkarpacki Festiwal w Ustrzykach Dolnych.

Niepodległa Polska Smakuje!

  • 16-06-2018
„Polska Smakuje” - to hasło Pikniku Poznaj Dobrą Żywność, który odbył się w Warszawie na terenie Wyścigów Konnych na Służewcu.

Festiwal smakoszy serów

  • 16-06-2018
Produkcję i konsumpcję serów propagować ma I Podkarpacki Festiwalu Serów organizowany przez województwa podkarpackie i powiat bieszczadzki.

W Huwnikach uprawiają derenia

  • 15-06-2018
Projekt „Dydaktyczny obiekt do kształcenia w sprawach mniej znanych roślin owocowych” został zrealizowany przez Stowarzyszenie Dziedzictwa Europy Środkowej w Przemyślu.

Unikalna książka kucharska

  • 14-06-2018
Książka Krzysztofa Antoniszaka, Kuchnia Bieszczadu z pogranicza łemkowsko-bojkowskiego do kupienia na stronie www.sklep.podkarpackiesmaki.pl w cenie 15,74 zł plus koszty wysyłki.

Podkarpacki dereń

  • 12-06-2018
Na początku 2017 r. Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa, od lat zajmujące się promocją tradycyjnej żywności w Podkarpackiem, zaproponowało, aby owoc derenia uznać za symbol kresowej tradycji naszego regionu.

O dobrym jedzeniu w wiekowej chałupie

  • 11-06-2018
Gospoda Pod Białą Górą działa od lat w budynku starego, drewnianego spichlerza z 1732 r., który znajduje się w sąsiedztwie wejścia do Muzeum Budownictwa Ludowego w Sanoku.
1  «««  51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION