Czekolada to królowa słodyczy dostarczająca mnóstwo energii.
Tradycja w światowym wydaniu
Od ponad roku, w samym sercu Przemyśla, w zabytkowej kamienicy pod adresem Rynek 2, działa manufaktura cukiernicza Selfier.
Obchody Światowego Dnia Turystyki oraz Festiwal Produktów Podkarpackich - obydwa wydarzenia odbędą się w sobotę, 25 sierpnia br., na stacji Bieszczadzkiej Kolejki Leśnej w Majdanie k. Cisnej.
XVIII Pożegnanie Wakacji w Rudawce & Wyścigi Traktorów - Mountain Meeting
Od soboty do niedzieli – 25-26.08.2018 r. największa impreza w Podkarpackiem: targi dla rolników, hodowców, jak i dobra familijna impreza z mnóstwem atrakcji dla dzieciaków. W centralnym punkcie znajdzie unikalny Pawilon „Niepodległa Polska Smakuje”.
Uzupełnieniem tegorocznych Dni Wina w Jaśle jest Dzień Otwartych Winnic. Po intensywnym weekendzie winiarskich emocji na jasielskim Rynku, winiarze zapraszają do zwiedzenia okolicznych winnic. Dzień Otwarty zaplanowany jest w poniedziałek, 27 sierpnia br.
Tradycja w liczącym 240 uli gospodarstwie pszczelarskim Marty i Krzysztofa Bałon - Ekologiczne Gospodarstwo Pszczelarskie na Podkarpaciu EKO BAŁON w Niżnej Łące - kontynuowana jest już w trzecim pokoleniu.
XVIII Pożegnanie Wakacji w Rudawce
Od soboty do niedzieli - 25-26.08.2018 r. - największa impreza w Podkarpackiem: targi dla rolników, hodowców, jak i dobra familijna impreza z mnóstwem atrakcji dla dzieciaków.
Wędliny Regionalne U Schabińskiej w Zimnej Wodzie k. Jasła to jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny i jedyny w Podkarpackiem. Specjalizuje się również w produkcji wyrobów z mięsa wieprzowego według dawnych receptur.
Warsztaty degustacyjne w Jaśle
Jak co roku, podczas Dni Wina w Jaśle – 25-26 sierpnia br. - odbywają się warsztaty degustacyjne z polskimi winami i nie tylko. Warsztaty cieszą się niezmiennie sporym zainteresowaniem, bo to nie tylko poznawanie nowych etykiet i ich smakowanie, ale też doskonały trening sensoryczny i jednocześnie świetna zabawa.
Rodzinna firma Aliny i Wacława Beclów założona została w 1993 r. w Handzlówce k. Łańcuta. Ich zakład przetwórczy produkuje ekologiczne susze owocowe, warzywne i ziołowe oraz wyroby gotowe konfekcjonowane.