XII edycja Targów Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie za nami. Spośród blisko 200 ocenianych przez zespół jurorów dań, potraw i produktów wyróżniono grupę, która – ich zdaniem – była najlepsza.
Przed nami mocno grillowy weekend
U Schabińskiej - Wędliny Regionalne w Zimnej Wodzie to jeden z największych w kraju producentów wędlin z koniny. Specjalizuje się również w produkcji wyrobów z mięsa wieprzowego według starych receptur, przez co produkty cieszą się ogromnym powodzeniem wśród klientów.
Do Górna jedź bez śniadania
Największa związana z tradycyjną żywnością wysokiej jakości impreza czyli XII Targi Żywności Tradycyjnej „Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie odbędzie się w niedzielę, 10 czerwca br.
Z nimi poczujesz się „Bosko”
Do Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki kilka dni temu dołączyła nieduża, przemyska restauracja „BOSKO”.
„Pogórzańskie Smaki” czyli Biennale Kultury Ludowej, Kuchnia Babci, Córki i Wnuczki
Potrawy z tradycji tej ziemi
To już 10 lat minęło jak 1 maja 2008 r. rozpoczęła swą kulinarna przygodę Oberża Zakapior w Polańczyku
Pierwszy ocet piwny warzony w Bieszczadach
Ruszyła sprzedaż pierwszego w Polsce octu piwnego. Jest warzony w małych ilościach metodą rzemieślniczą w Bieszczadzkiej Wytwórni Octu Ursa Maior, która powstała w budynku browaru Ursa Maior w Uhercach Mineralnych.
V Dzikowski Festiwal Nalewek
Muzeum Historyczne Miasta Tarnobrzega i Urząd Miasta Tarnobrzega zapraszają na V Dzikowski Festiwal Nalewek, który odbędzie się w niedzielę, 3 czerwca br. Początek o godz. 12.00 w parku przy zamku hr. Tarnowskich w Dzikowie-Tarnobrzegu.
A gdybyście zatęsknili na niedzielny obiad za czymś prozaicznie normalnym, nie udziwnionym na siłę, smacznym bo inaczej się nie da, sycącym i treściwym to zajrzyjcie do Karczmy Gościniec w Rzeszowie.
Urząd Gminy wraz ze Stowarzyszeniem Tradycji i Kultury Wiejskiej „Jawornik” i Centrum Kulturalnym w Przemyślu organizują we wsi Hadle Szklarskie Regionalny Przegląd Zespołów Śpiewaczych i Tradycyjnych Potraw.