Od kwietnia br. w Rzeszowie wyraz „stolarnia” kojarzy się już nie tylko z heblowaniem, deskami, ściskami i imadłem. Cafe Stolarnia (ul. Słowackiego 8) to ciekawy lokal, z zaskakującym wnętrzem z dębowym parkietem i blatem baru z czarnego dębu (!) oraz – co najważniejsze - z autorskimi pomysłami na jedzenie Szymona Berłowskiego i Adriana Szopy. Od maja br. lokal znalazł się na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Jak na razie wszystko chwalone (po 62 recenzjach na Facebooku mają średnią 4,9 więc nieźle), szczególnie smażona kaszanka na wiejskim chlebie na zakwasie - przesmaczne. Można się u nich uczyć tradycji kulinarnej naszego regionu zamawiając np. niezwykle oryginalnie podany tatar z żółtkiem oczywiście, wymyślone przez Szymona Berłowskiego - pierwsze w Rzeszowie – proziakoburgery z szarpaną wieprzowiną. Powoli do annałów klasyki dobrego smaku przechodzą też takie dania jak Żur Stolarza czy – nowość - kaczka z sosem dereniowym z pęczotto.