Aktualności

„Na wsi najlepiej” – Podkarpackie Smaki wśród laureatów

  • 15-08-2018

Polska Organizacja Turystyczna zorganizowała konkurs „Na wsi najlepiej - 12 dobrych praktyk w turystyce wiejskiej”.


– Polskie obszary wiejskie kojarzone są z gościnnością, dziedzictwem kulturowym, wspaniałą kuchnią i bogactwem natury. Organizowany przez nas konkurs to świetna okazja do wymiany doświadczeń między osobami zarządzającymi różnymi produktami turystycznymi, synergii ich działań i dalszego rozwoju. Zgłoszenia do konkursu były na bardzo wysokim poziomie. To pokazuje, że oferta polskiej wsi jest coraz bardziej profesjonalna i kompleksowa – stwierdził w czasie honorowania dyplomami zwycięzców Robert Andrzejczyk, prezes POT.

 

W ciągu 2 i pół tygodnia przyjmowania wpłynęło 115 zgłoszeń w czterech kategoriach. Do kategorii „Oferta szlaków kulinarnych na obszarach wiejskich” Stowarzyszenie „Pro Carpathia” z Rzeszowa zgłosiło Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki. Kapituła konkursu wybrała 12 najlepszych zgłoszeń, po 3 w każdej z kategorii. Wśród laureatów znalazł się – jako jedyny z Podkarpackiego – Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki. To już kolejne prestiżowe wyróżnienie dla Szlaku - w roku ubiegłym znalazł się on w gronie destynacji turystycznych określonych mianem „7 Nowych Cudów Polski” w ogólnopolskim konkurs miesięcznika National Geographic Traveler.

 

Obiekty nagrodzone zostaną teraz objęte specjalną promocją, w ramach której znajdą się m.in. wydawnictwo albumowe w nakładzie 10 tys. egzemplarzy, wsparcie blogerów specjalizujących się w turystyce, sesje fotograficzne, artykuły prasowe, a także prezentacja na stronie Polskiej Organizacji Turystycznej i w mediach społecznościowych.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION