Kulinarne Krosno w Noc Restauracji
Kolejną restaurację biorącą udział w wydarzeniu „Noc Restauracji - Smaki Polski” z terenu Podkarpackiego znajdziecie… w Krośnie - Restauracja Naftaya w Hotel Nafta Krosno.
W tym roku po raz pierwszy do wydarzenia „Noc Restauracji - Smaki Polski” dołączyły dwie – jak na razie – restauracje z Podkarpackiego, obydwa lokale znajdują się na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.
Tradycja zamknięta w słoiku - do kupienia na www.sklep.podkarpackiesmaki.pl
W słoiku „Kiełbasianka z Górna” zawekowany został smak tradycji. Dlaczego? Otóż słoik kojarzy się z tym, co najzdrowsze i najlepsze, bo właśnie w nim zamknięte jest jedzenie bez chemii.
Podkarpackie restauracje dołączają
„Noc Restauracji - Smaki Polski” to wyjątkowe ogólnopolskie wydarzenie kulinarne, którego celem jest promocja regionalnych produktów w połączeniu z najwyższą jakością działań gastronomicznych.
Konferencja „Strefa Inspiracji - Jak odnieść sukces - produkcja, sprzedaż, marketing” odbędzie się podczas „Dni Otwartych Drzwi Podkarpackiego Ośrodka doradztwa Rolniczego – Boguchwała 2018”, w sobotę 23 czerwca br., w godz. 10.00-13.00 w Boguchwale. Wstęp wolny.
Przy przejeździe przez Nową Dębę – noga z gazu
Jeśli nie jadłeś jeszcze w Karczmie Jorgula w Nowej Dębie, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to nie trać okazji, aby posmakować czegoś, co na długo zostanie w Twojej – kulinarnej – pamięci.
To był raj smakoszy dobrych serów
O tym, że produkcja serów w małych gospodarstwach cieszy się w Podkarpackiem coraz większą popularnością, a potencjał naszego województwa w tej kwestii jest bardzo duży mogli się przekonać wszyscy, którzy odwiedzili I Podkarpacki Festiwal w Ustrzykach Dolnych.
Niepodległa Polska Smakuje!
„Polska Smakuje” - to hasło Pikniku Poznaj Dobrą Żywność, który odbył się w Warszawie na terenie Wyścigów Konnych na Służewcu.
Produkcję i konsumpcję serów propagować ma I Podkarpacki Festiwalu Serów organizowany przez województwa podkarpackie i powiat bieszczadzki.
W Huwnikach uprawiają derenia
Projekt „Dydaktyczny obiekt do kształcenia w sprawach mniej znanych roślin owocowych” został zrealizowany przez Stowarzyszenie Dziedzictwa Europy Środkowej w Przemyślu.