Aktualności

XVI Gala Myśliwska w Horyńcu-Zdroju za nami

  • 10-09-2018
Impreza odbyła się w Parku Zdrojowym, a organizatorzy przygotowali mnóstwo atrakcji, które cieszyły oko, ucho i… żołądki przybyłych.

W Bachórzu zjedz knedle ze śliwkami

  • 08-09-2018
Kiedy przychodzi sezon na śliwki, grzechem byłoby nie spróbować pysznych knedli ze śliwkami. Jest to słodka i lekka potrawa, która w mgnieniu oka zaspokaja głód.

Dziennikarze z Ukrainy smakują Podkarpackie

  • 06-09-2018
Kolejnym etapem na drodze polsko-ukraińskiej grupy w zwiedzaniu Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki była Karczma Jadło Karpackie w Sanoku (Rynek 12).

Jedzenie i smak jako wyróżnik kulturowy Podkarpackiego

  • 05-09-2018
W Gospodzie pod Biała Górą w Sanoku Gabriela Zajonc prezentował polsko-ukraińskiej grupie dania i potrawy z obszaru pogranicza polsko-rusińskiego z hreczanykami i fuczkami na czele.

Festiwal Derenia po raz 7.

  • 31-08-2018
VII Międzynarodowy Festiwal Derenia w Arboretum Bolestraszyce k. Przemyśla już w niedzielę, 9 września br. Niepowtarzalna okazja spróbowania wyrobów z owoców tego krzewu.

Pieczywo dobre jak dawniej

  • 30-08-2018
Praca piekarza to nadal wysiłek fizyczny. Oczywiście przy pewnej mechanizacji, ale raczej ułatwiającej pracę niż ją zastępującej.

Generacje dobrych doświadczeń

  • 30-08-2018
Już trzecie pokolenie rodziny Osip angażuje się w branżę wędliniarską. Masarnia w Wierzawicach koło Leżajska - prowadzona od 2012 r. przez Zygmunta Osipa - to klasyczna firma rodzinna.

Festiwal Przyrody, Dziedzictwa i Kulinariów

  • 30-08-2018
Zapraszamy na trzydniowy Festiwal Przyrody Lokalnej oraz Dziedzictwa Historycznego i Kulinarnego Ziemi Kolbuszowskiej. Całe wydarzenie odbędzie się w ogrodzie botanicznym „Rozłogi” k. Kolbuszowej w dniach 29-31 sierpnia br.

Królestwo smaków dawnej Kolbuszowej

  • 28-08-2018
Restauracja C.K. Galicja znajduje się w sąsiedztwie kolbuszowskiego Rynku, przy ul. Mickiewicza, której część - przy niej stoi kamienica nr 15 - to pasaż wyłączony z ruchu. Gdy do niej wejdziemy zaskoczy nas „mieszkalny” charakter jej wnętrza.

Czekolada z głębokim smakiem orzecha

  • 27-08-2018
Smak orzechów laskowych pamięta każdy kto wakacje spędzał na wsi. W naszym regionie szczególnie intensywnie występuje w Bieszczadach.
1  «««  46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54  »»»  286
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION