Do zup kremów najlepiej pasują domowe grzanki przygotowane z chleba pokrojonego w kostkę.
Najczęściej robi się je z białego chleba lub bułki, ale można zrobić je także z chleba razowego i bezglutenowego. Do przygotowania grzanek najlepiej wykorzystać chleb 1-2 dniowy, ponieważ łatwiej pokroić go w kostkę. Tak radzą fachowcy w necie.
Ale można prościej: wejść na stronę e-sklepu Podkarpackie Smaki, poszukać, kliknąć i zakupić opakowanie rewelacyjnych żytnich grzanek z pieczywa podpieczonych z obu stron powstałych w EKO Piekarni Marka Kiełtyka w Łężanach k. Krosna. Doskonałe do zup i sałatek, a ich skład „aż boli” swoją prostotą: mąka żytnia T720, woda i sól!
https://www.sklep.podkarpackiesmaki.pl/produkt/produkty-ekologiczne/grzanki