Aktualności

Festiwal Kuchni Dworskiej w Rzeszowie

  • 26-03-2019

W sobotę, 27 kwietnia br. na Rzeszowskim Rynku odbędzie się 5. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.  Jego organizatorami są Waldemar Hołówka - Fundacja Klubu Szefów Kuchni i Janusz Pyra z ramienia Hotelu Bristol Tradition & Luxury w Rzeszowie.

 

Celem głównym Festiwalu jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków Kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, w pałacach czy w zamkach oraz powrót do tradycji i wykwintności dań szlachecko-magnackich ściśle związanych z tradycjami kuchni myśliwskiej.

Przedmiotem Festiwalu jest danie główne i deser.

Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:

- comber z sarny

- olej z esencją masła

Obowiązkowymi produktami do przygotowania deseru są:

- owocowe runo leśne.

- sery długo dojrzewające Skarby Serowara: Bursztyn, Rubin i Szafir.

- produkty CHEFS CULINAR

• aromat – do wyboru (jaśmin, grzyby suszone, sosna, lipa , poziomka).

• produkty liofilizowane – do wyboru (puder z pomidora, groszek i malina liofilizowana).

Wszystkie zgłoszenia konkursowe ekip kucharskich należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 15 kwietnia br.

 

Regulamin i arkusz zgłoszeniowy znajdują się:

REGULAMIN: https://drive.google.com/file/d/18seWwLUqQNRPYSzH2_5Ikg7A6GgUdbFi/view?usp=sharing

 

ARKUSZ ZGŁOSZENIOWY: https://drive.google.com/file/d/1xCHmFxD1_1crczwYbFUo2PLMG9R9VD-U/view?usp=sharing

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION